To jeden z nas coś zarobi bo ja właśnie na kKondek pisze:Klepnąłem EURAUD na short. Zobaczymy co z tego wyniknie. Po przebiciu dołków, dobieram kolejne eski.
DayTrading: Wtorek 26.08.2014
Re: DayTrading: Wtorek 26.08.2014
Dziś widzę wszyscy na osłabienie dolca. A ja weszłam dzisiaj o północy w Kiwi na sell...
jak patrze na pary z kangurem to wyglada na to ze jest dzis najmocniejszy takze eur aur moze byc dobra opcja na krotko
Zgadzam się, że to bardzo fajny samochód, w Norwegii bardzo dużo ich jeździ (podejrzewam, że to kwestia podatków od samochodów, podobno są bardzo wysokie, a na elektryczne na pewno mają ulgi), ale to ładowanie za darmo jest podejrzane. Jak to może być darmowe? Oszacowali żywotność samochodu, średnie przebiegi i wliczyli cenę prądu do ceny auta?highend pisze:i jest ZA DARMO - ZA DARMO - ZA DARMO, i nie kosztuje NIC NIC NIC !!! i tesla obiecuje, że tak ZAWSZE będzie.
Co to znaczy Tesla obiecuje, do czego konkretnie się zobowiązali? I rozumiem, że jak kupię używany, to też mam za darmo?
-- Dodano: wt 26-08-2014, 12:50 --
Ale mnie DAX zrobił w balona, przebił wsparcie, myślałem, że w dół pójdzie, a to tylko korekta. Czy ma ktoś wytłumaczenie, dlaczego akurat z tego miejsca się odbił? Pewnie z Elliota dałoby się to uzasadnić. Mi pasuje tylko to, że w USA byli na wsparciu, więc pociągnęli DAXa. Ciężka sprawa, trzeba obserwować obydwa indeksy.

dlugo z shortow sie czlek nie nacieszyl na dax bo zebral maly zysk
patrze albo poczekac przy 9600 na lepsze shorty albo jeszcze raz probowac po 9500

patrze albo poczekac przy 9600 na lepsze shorty albo jeszcze raz probowac po 9500
Też masz w używanej. Niektóre (tańsze z pakietem 60kwh) tesle nie mają możlwości ładowania z superładowarek (chyba, że mają taką opcję w momencie kupna). Warto sprawdzić przed zakupem.laranja pisze:Zgadzam się, że to bardzo fajny samochód, w Norwegii bardzo dużo ich jeździ (podejrzewam, że to kwestia podatków od samochodów, podobno są bardzo wysokie, a na elektryczne na pewno mają ulgi), ale to ładowanie za darmo jest podejrzane. Jak to może być darmowe? Oszacowali żywotność samochodu, średnie przebiegi i wliczyli cenę prądu do ceny auta?highend pisze:i jest ZA DARMO - ZA DARMO - ZA DARMO, i nie kosztuje NIC NIC NIC !!! i tesla obiecuje, że tak ZAWSZE będzie.
Co to znaczy Tesla obiecuje, do czego konkretnie się zobowiązali? I rozumiem, że jak kupię używany, to też mam za darmo?
Być może oszacowali to w wysokiej cenie auta. Wątpię aby Elon Musk (CEO Tesli) wycofał się z tej obietnicy. To byłby chyba jego koniec.
Nowe Tesle (Model X oraz Model 3) też będą mogły korzystać z istniejącej sieci. A Tesla rozbudowywuje ją w niesamowitym tempie. I robi to dobrze, a nie jakieś pojedyncze słupki na jedno auto. Oni budują prawdziwe "stacje".
Wkrótce wywrócą świat motoryzacji do góry nogami. A malkontenci i narzekacze (bo nie mam dźwięku spalinowca, bo coś tam, bo prąd z węgla itp)... zostaną z reką w nocniku (z benzyną)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
czyzby USD JPY powli sie wypala pod korekte szykowal
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Indeksy - ładnie odbili...zobaczymy dane o 14.30,
ja dalej obstawiam dzisiaj spadek 0,3-0,5% w Stanach
ja dalej obstawiam dzisiaj spadek 0,3-0,5% w Stanach
uciekłem z longa na usdpln z wynikiem zero (minus 2,5 pipsa za swap)
to nie czas by grać na umocnienie usd w krótkim terminie, chyba.
widział ktoś USD/ILS?

widział ktoś USD/ILS?

Swing
nie mam takiej pary, co to?koks pisze:uciekłem z longa na usdpln z wynikiem zero (minus 2,5 pipsa za swap)to nie czas by grać na umocnienie usd w krótkim terminie, chyba.
widział ktoś USD/ILS?
edit: mam na markets.com, ale teraz "rynek zamknięty"...
szekla izraelska? żydzi (usd) kontra żydzi (izrael) LOL
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami