DayTrading: Wtorek 26.08.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 sie 2014, 00:00

Wzrost
15
56%
Bez zmian
3
11%
Spadek
9
33%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 26.08.2014

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

highend pisze:OFF TOPIC ale jak dla mnie wiadomość miesiąca:

http://www.teslamotors.com/en_EU/supercharger

TESLA w 2015 otworzy w POLSCE (!!!!) dwie stacje szybkiego ładowania supercharger !!!
Nie wierzę, WOW WOW WOW !

Dla nie znających tematu: tam można doładować auto w 30 minut (tak MINUT) i te 30 minut ładowania daje zasięg 300km,
i jest ZA DARMO - ZA DARMO - ZA DARMO, i nie kosztuje NIC NIC NIC !!! i tesla obiecuje, że tak ZAWSZE będzie. SZOK SZOK SZOK.... popatrzcie na mapę europy zachodniej ile tam już działa takich ładowarek

/OFF TOPIC !
Postoisz pare godzin w kolejce to ci się odechce. Poza tym co to jest 300 km ? Ja mam w swoim diselku zasięg 1200 km na 55 litrach ON. :lol:
The only way is up

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

przynajmniej shorty z 9500 na dax zabezpieczone na zysk

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

TsunamiPL pisze:

TESLA w 2015 otworzy w POLSCE (!!!!) dwie stacje szybkiego ładowania supercharger !!!

Dla nie znających tematu: tam można doładować auto w 30 minut (tak MINUT) i te 30 minut ładowania daje zasięg 300km,
i jest ZA DARMO - ZA DARMO - ZA DARMO, i nie kosztuje NIC NIC NIC !!! i tesla obiecuje, że tak ZAWSZE będzie. SZOK SZOK SZOK.... popatrzcie na mapę europy zachodniej ile tam już działa takich ładowarek

/OFF TOPIC !
Postoisz pare godzin w kolejce to ci się odechce. Poza tym co to jest 300 km ? Ja mam w swoim diselku zasięg 1200 km na 55 litrach ON. :lol:
w jakiej kolejce ? każda stacja supercharger ma od 4 do 10 stanowisk....
ja też mam dieselka i tez mam taki zasięg. ale co z tego????
auto na prąd w tym momencie jeździ za darmo, w dodatku nie trzeba w nim nic serwisować. Nie masz problemu z wrażliwością na polskie (ruskie!) paliwo, nie masz psujących się wtrysków, turbin, kół dwumasowych, sprzęgła... nie masz wydechu, nie masz baku, nie musisz zmieniać oleju ani filtrów, nie ma rozrządu (!), masz duuuużo miejsca (tesla ma bagażnik z przodu i z tyłu, ma płaską podłogę - całkowicie), chłopie to jest MEGA przyszłość, która jest teraz. A mając taką sieć superładowarek jeździsz za free.... a, że robię sobie przerwę na kawę/obiad/siku/itp co 300km? to chyba normalne. Bo jednym ciągiem 1200km jechać ciężko (da się, wiem, ale to niezdrowe).
Nawet hamulce się nie bardzo zużywają, bo masz hamowanie odzyskowe i tarcze/klocki odpoczywają....
:)

-- Dodano: 26 sie 2014, 11:17 --

apropo propagandy ruskich:

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjsk ... nice/dxgrh

no padne zaraz !!!
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

tomus12300
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tomus12300 »

highend pisze:
TsunamiPL pisze:

/OFF TOPIC !
w jakiej kolejce ? każda stacja supercharger ma od 4 do 10 stanowisk....
ja też mam dieselka i tez mam taki zasięg. ale co z tego????
auto na prąd w tym momencie jeździ za darmo, w dodatku nie trzeba w nim nic serwisować. Nie masz problemu z wrażliwością na polskie (ruskie!) paliwo, nie masz psujących się wtrysków, turbin, kół dwumasowych, sprzęgła... nie masz wydechu, nie masz baku, nie musisz zmieniać oleju ani filtrów, nie ma rozrządu (!), masz duuuużo miejsca (tesla ma bagażnik z przodu i z tyłu, ma płaską podłogę - całkowicie), chłopie to jest MEGA przyszłość, która jest teraz. A mając taką sieć superładowarek jeździsz za free.... a, że robię sobie przerwę na kawę/obiad/siku/itp co 300km? to chyba normalne. Bo jednym ciągiem 1200km jechać ciężko (da się, wiem, ale to niezdrowe).
Nawet hamulce się nie bardzo zużywają, bo masz hamowanie odzyskowe i tarcze/klocki odpoczywają....

-- Dodano: 26 sie 2014, 11:17 --

apropo propagandy ruskich:

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjsk ... nice/dxgrh

no padne zaraz !!!

Tyle, że w cenie auta na prąd poniesiesz koszty eksploatacji "zwykłego samochodu" na następne 20 lat. Policz:)

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

highend- Co nie zmienia faktu że nie podoba mi się przyszłość i kierunek motoryzacji. Nie podoba mi się downsizing, nie podoba mi się ze jest coraz więcej silników turbo. Nie podoba mi się że zaczynają testować auta które same jeżdżą po drogach, nie lubię hybryd. Gdybym miał dużo kasy kupił bym jakiegoś szybkiego klasyka z lat 80/90 który służył do jazdy i należycie mruczał a nie informował mnie jak niektóre obecne auta a moim zmęczeniu, potrafił znaleźć za mnie w okolicy hotel,bankomat,restauracje itd. Za 30 lat chyba wszyscy będziemy takimi melexami jeździć które będą za nas kierować, będą bez duszne i bez charakteru i będziemy wspominać że kiedyś były fajne benzyniaki. :|
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

i jeszcze ropa, która ma dalej tanieć:

http://finanse.wp.pl/kat,1033689,title, ... omosc.html

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

ending diagonal ? akurat w każdej fali od 1 do teraz 4 łatwo wyznaczyć korekty abc :shock:

https://www.tradingview.com/x/1D2JmddI/

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

MaciejWLKP pisze:highend- Co nie zmienia faktu że nie podoba mi się przyszłość i kierunek motoryzacji. Nie podoba mi się downsizing, nie podoba mi się ze jest coraz więcej silników turbo. Nie podoba mi się że zaczynają testować auta które same jeżdżą po drogach, nie lubię hybryd. Gdybym miał dużo kasy kupił bym jakiegoś szybkiego klasyka z lat 80/90 który służył do jazdy i należycie mruczał a nie informował mnie jak niektóre obecne auta a moim zmęczeniu, potrafił znaleźć za mnie w okolicy hotel,bankomat,restauracje itd. Za 30 lat chyba wszyscy będziemy takimi melexami jeździć które będą za nas kierować, będą bez duszne i bez charakteru i będziemy wspominać że kiedyś były fajne benzyniaki. :|
no mamy off topic.. ale podzielam Twoje zdanie apropo downsizingu.
Bez sensu są małe pojemności silników teraz bo to wcale nie jest eko (więcej pali i szybciej pada)
hybrydy też są bez sensu bo... zużywają benzynę.

Ja popieram tylko 100% auta elektryczne, bez silników spalinowych. I nie mów o nich pogardliwie "melex". Widziałeś Teslę z bliska? Jest wielkości hmm.. Meśka S klasy albo BMW 7. Duży sedan. I waży sporo (2100kg), ale podobnie ważą te limuzyny spalinowe. I przyspiesza w 4 sekundy do 100km/h, i hamuje w rekordowym czasie i dystansie
Co ciekawe ma najlepszy wynik w historii apropo crash testów. Najlepszy w kategorii wszystkich samochodów (spalinowych też). Czy ma jakieś wady?

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

luk, zadam pytanie: do ilu musi spaść edek żebyś zmienił zdanie że trend jest spadkowy? 1.0 ? 0.9?

-- Dodano: wt 26-08-2014, 11:35 --
highend pisze:
MaciejWLKP pisze:highend- Co nie zmienia faktu że nie podoba mi się przyszłość i kierunek motoryzacji. Nie podoba mi się downsizing, nie podoba mi się ze jest coraz więcej silników turbo. Nie podoba mi się że zaczynają testować auta które same jeżdżą po drogach, nie lubię hybryd. Gdybym miał dużo kasy kupił bym jakiegoś szybkiego klasyka z lat 80/90 który służył do jazdy i należycie mruczał a nie informował mnie jak niektóre obecne auta a moim zmęczeniu, potrafił znaleźć za mnie w okolicy hotel,bankomat,restauracje itd. Za 30 lat chyba wszyscy będziemy takimi melexami jeździć które będą za nas kierować, będą bez duszne i bez charakteru i będziemy wspominać że kiedyś były fajne benzyniaki. :|
no mamy off topic.. ale podzielam Twoje zdanie apropo downsizingu.
Bez sensu są małe pojemności silników teraz bo to wcale nie jest eko (więcej pali i szybciej pada)
hybrydy też są bez sensu bo... zużywają benzynę.

Ja popieram tylko 100% auta elektryczne, bez silników spalinowych. I nie mów o nich pogardliwie "melex". Widziałeś Teslę z bliska? Jest wielkości hmm.. Meśka S klasy albo BMW 7. Duży sedan. I waży sporo (2100kg), ale podobnie ważą te limuzyny spalinowe. I przyspiesza w 4 sekundy do 100km/h, i hamuje w rekordowym czasie i dystansie
Co ciekawe ma najlepszy wynik w historii apropo crash testów. Najlepszy w kategorii wszystkich samochodów (spalinowych też). Czy ma jakieś wady?
Owszem nie jest brzydka ale ma jeszcze troche wad, niewykluczone ze za 20-30 lat będą już bardzo dopracowane. Wadą na pewno jest średnie prowadzenie (duża masa) wiec pewnie królem zakretow nie będzie ta limuzyna, nie brzmi w ogole i nie ma tego zapachu na stacji benzynowej wysokooktanowej benzyny... eot :wink:

proponuje uważać na edka bo zaczyna się kręcić nerwowo
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Klepnąłem EURAUD na short. Zobaczymy co z tego wyniknie. Po przebiciu dołków, dobieram kolejne eski.
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

Zablokowany