DayTrading: Piątek 01.08.2014
Re: DayTrading: Piątek 01.08.2014
odwracam trend na eu juz drugi tydzien, na razie 2*sl i 1* be, moze wreszcie dzis , chociaz ze 100p korekta
1,34 trzyma na Edku i pewnie przed danymi nie padnie. Chyba dopiero po danych będę decydował co z ta długoterminową eską zrobić.
Kollomir pisze:1,34 trzyma na Edku i pewnie przed danymi nie padnie. Chyba dopiero po danych będę decydował co z ta długoterminową eską zrobić.
jak beda dobra dane do na DIP zobaczysz czy zawracaja i zdecydujesz czy zamykac i czekac na korekte

na korekte na USD ale jak ne dzis to nastepny tygodniu
Microsoft zwolnił 18000 ludzi dlatego w Challengerze był taki słaby odczyt, teraz to się przełoży na NFP, oczekiwania są niższe od poprzedniego odczytu, indeks VIX rozwalił opór, jankesy potrzebują od dłuższego czasu jakiejś zwałki, teraz wystarczyłoby im tylko przedłużyć wczorajszy zjazd, do tego może być potrzebne narzędzie zatrudnienia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
Ja mam od tygodnia plecy na niektorych parach. Takie piekne umocnienie dolara poszlo a ja glupi tego nie zauwazylem w pore. Tak to juz jest.sureshot pisze:odwracam trend na eu juz drugi tydzien, na razie 2*sl i 1* be, moze wreszcie dzis , chociaz ze 100p korekta
Na szczescie zloto odrabia straty

Re: S&P500
a ja polecam pod rozwagę dwie kwestie :
1) jeżeli od tygodnia rynek trąbi, że NFP będą dobre to czy : a ) dyskontuje to wcześniej; b) czeka do publikacji ?
2) jeżeli od dwóch tygodni przepływ pieniądza idzie ws dolara ( wyprzedaże na giełdach, wzrosty na usd/XXX ) to czy : a) należy się spodziewać dalszego wzrostu rentowności na dolarze, b) należy spodziewać się rozpoczęcia zakupów przecenionych aktywów ?
1) jeżeli od tygodnia rynek trąbi, że NFP będą dobre to czy : a ) dyskontuje to wcześniej; b) czeka do publikacji ?
2) jeżeli od dwóch tygodni przepływ pieniądza idzie ws dolara ( wyprzedaże na giełdach, wzrosty na usd/XXX ) to czy : a) należy się spodziewać dalszego wzrostu rentowności na dolarze, b) należy spodziewać się rozpoczęcia zakupów przecenionych aktywów ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
strasznie jednoznaczneCiapul pisze:a ja polecam pod rozwagę dwie kwestie :

Swing
-
- Pasjonat
Jeśli rynek dyskontuje do tej pory publikacje NFP i zawiodą to index USD zwali się dzisiaj o 100 pkt.Ciapul pisze:a ja polecam pod rozwagę dwie kwestie :
Jeśli jednak będą neutralne lub lepsze to nic się imo nie stanie i nie będzie większego ruchu.
Ja jednak myślę, że będą o wiele lepsze i po szybkim strzale do góry na edku polecimy bardzo ostro w dół. To samo złoto.
Dobre wyniki indeksów PMI przemysłu zanotowały Węgry (wzrost do 56.7 z 51.7), Czechy (56.5 z 54.7),
Polska: Indeks PMI dla przemysłu (lipiec) 49,4 (prognoza 50,5)
Tak, pewnie oczekiwania są zdyskontowane. Ale zazwyczaj jak wpada potwierdzenie, to i tak jest lekka pompa, w sam raz na mały skalping ze 30 pipsów za całe wolne środki (czyli w moim wypadku 20% depo)Ciapul pisze:a ja polecam pod rozwagę dwie kwestie :

A jak nie daj Boże, ocekiwania się nie potwierdzą, to jest szok i duży skalping (po 100 pipsów ) w drugą stronę

-- Dodano: 01 sie 2014, 13:33 --
Czyżby kolejna zwałka na PLN?Nowy123 pisze:Dobre wyniki indeksów PMI przemysłu zanotowały Węgry (wzrost do 56.7 z 51.7), Czechy (56.5 z 54.7),