DayTrading: Piątek 01.08.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 sie 2014, 00:00

Wzrost
12
50%
Bez zmian
2
8%
Spadek
10
42%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 01.08.2014

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

odwracam trend na eu juz drugi tydzien, na razie 2*sl i 1* be, moze wreszcie dzis , chociaz ze 100p korekta

Kollomir
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kollomir »

1,34 trzyma na Edku i pewnie przed danymi nie padnie. Chyba dopiero po danych będę decydował co z ta długoterminową eską zrobić.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Kollomir pisze:1,34 trzyma na Edku i pewnie przed danymi nie padnie. Chyba dopiero po danych będę decydował co z ta długoterminową eską zrobić.

jak beda dobra dane do na DIP zobaczysz czy zawracaja i zdecydujesz czy zamykac i czekac na korekte :) bo ja poluje na L

na korekte na USD ale jak ne dzis to nastepny tygodniu

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Microsoft zwolnił 18000 ludzi dlatego w Challengerze był taki słaby odczyt, teraz to się przełoży na NFP, oczekiwania są niższe od poprzedniego odczytu, indeks VIX rozwalił opór, jankesy potrzebują od dłuższego czasu jakiejś zwałki, teraz wystarczyłoby im tylko przedłużyć wczorajszy zjazd, do tego może być potrzebne narzędzie zatrudnienia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

sureshot pisze:odwracam trend na eu juz drugi tydzien, na razie 2*sl i 1* be, moze wreszcie dzis , chociaz ze 100p korekta
Ja mam od tygodnia plecy na niektorych parach. Takie piekne umocnienie dolara poszlo a ja glupi tego nie zauwazylem w pore. Tak to juz jest.

Na szczescie zloto odrabia straty :D:D:D:D

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: S&P500

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

a ja polecam pod rozwagę dwie kwestie :

1) jeżeli od tygodnia rynek trąbi, że NFP będą dobre to czy : a ) dyskontuje to wcześniej; b) czeka do publikacji ?
2) jeżeli od dwóch tygodni przepływ pieniądza idzie ws dolara ( wyprzedaże na giełdach, wzrosty na usd/XXX ) to czy : a) należy się spodziewać dalszego wzrostu rentowności na dolarze, b) należy spodziewać się rozpoczęcia zakupów przecenionych aktywów ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

Ciapul pisze:a ja polecam pod rozwagę dwie kwestie :

1) jeżeli od tygodnia rynek trąbi, że NFP będą dobre to czy : a ) dyskontuje to wcześniej; b) czeka do publikacji ?
2) jeżeli od dwóch tygodni przepływ pieniądza idzie ws dolara ( wyprzedaże na giełdach, wzrosty na usd/XXX ) to czy : a) należy się spodziewać dalszego wzrostu rentowności na dolarze, b) należy spodziewać się rozpoczęcia zakupów przecenionych aktywów ?
strasznie jednoznaczne ;), ale rynek raczej nie będzie szukał pretekstu, tylko zareaguje adekwatnie na dobre/złe dane..
Swing

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

Jeśli rynek dyskontuje do tej pory publikacje NFP i zawiodą to index USD zwali się dzisiaj o 100 pkt.
Jeśli jednak będą neutralne lub lepsze to nic się imo nie stanie i nie będzie większego ruchu.

Ja jednak myślę, że będą o wiele lepsze i po szybkim strzale do góry na edku polecimy bardzo ostro w dół. To samo złoto.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Dobre wyniki indeksów PMI przemysłu zanotowały Węgry (wzrost do 56.7 z 51.7), Czechy (56.5 z 54.7),

Polska: Indeks PMI dla przemysłu (lipiec) 49,4 (prognoza 50,5)

Kollomir
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kollomir »

Tak, pewnie oczekiwania są zdyskontowane. Ale zazwyczaj jak wpada potwierdzenie, to i tak jest lekka pompa, w sam raz na mały skalping ze 30 pipsów za całe wolne środki (czyli w moim wypadku 20% depo) :D
A jak nie daj Boże, ocekiwania się nie potwierdzą, to jest szok i duży skalping (po 100 pipsów ) w drugą stronę :D Tak czy siak, nie ważne w którą stronę to pójdzie o 14:30 zakładam impuls, albo w jedną albo w druga i zamierzam zarobić :D

-- Dodano: 01 sie 2014, 13:33 --
Nowy123 pisze:Dobre wyniki indeksów PMI przemysłu zanotowały Węgry (wzrost do 56.7 z 51.7), Czechy (56.5 z 54.7),

Polska: Indeks PMI dla przemysłu (lipiec) 49,4 (prognoza 50,5)
Czyżby kolejna zwałka na PLN? :D

Zablokowany