DayTrading: Piątek 01.08.2014
Re: DayTrading: Piątek 01.08.2014
Dane PMI były dla Polski o 09.00 dzisiaj, dlatego też była lekka zwała.
Re: S&P500
koks pisze:strasznie jednoznaczne, ale rynek raczej nie będzie szukał pretekstu, tylko zareaguje adekwatnie na dobre/złe dane..
Seryjny Morderca pisze:Jeśli rynek dyskontuje do tej pory publikacje NFP i zawiodą to index USD zwali się dzisiaj o 100 pkt.
Jeśli jednak będą neutralne lub lepsze to nic się imo nie stanie i nie będzie większego ruchu.
Ja jednak myślę, że będą o wiele lepsze i po szybkim strzale do góry na edku polecimy bardzo ostro w dół. To samo złoto.
Ja właśnie to daje pod rozwagę - rynek aktualnie oczekuje bardzo dużo od dolara, sporo spośród tych oczekiwań jest juz w cenach... dokładnie to samo działo się z funtem 3 tygodnie temu... bardzo wysokie oczekiwania spowodowały potężny zjazd przy danych, które wiadomo było że będą hamować ze względu na wysokie notowania brytyjskiej waluty...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
- Matthew414
- Pasjonat
Dax L od rana mam na 2243..... juz był 10 pkt od sl
...... liczę na tp 2365. Uda się ? 

pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 

Marcin30 pisze:Dane PMI były dla Polski o 09.00 dzisiaj, dlatego też była lekka zwała.
USD PLN korekta jakas sie szykuje jak i na USD czekam na dane i dzialamy
Edek, kolejny atak na 1,34
Założę się, że znowu się wybroni. Do danych to chyba nie padnie.

sp doszedł do lt na 1910 s zamknięte. teraz możliwa korekta przy dobrych danych do okolic 1940.Nowy123 pisze:Marcin30 pisze:Dane PMI były dla Polski o 09.00 dzisiaj, dlatego też była lekka zwała.
Który to raz w tym tygodniu. Wystarczyło ustawiać s pod 1.34 i wpipsy by wpadałyKollomir pisze:Edek, kolejny atak na 1,34Założę się, że znowu się wybroni. Do danych to chyba nie padnie.

The only way is up
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić, dlaczego złoto ostatnio wydaje się być pozytywnie skorelowane z indeksami?
Zazwyczaj jego wykres przypomina lustrzane odbicie SPX i to się wydaje logiczne - jeśli ludzie boją się "ryzykownych" akcji, to kupują "bezpieczne" złoto, ale teraz jest inaczej. Chodzi o to, że dolar jest mocny, a mocny dolar, to spadki na indeksach, a jednocześnie XAU/USD się osłabia? Czyli jakby te spadki na akcjach nie są spowodowane wzrostem globalnego ryzyka, tylko tym umocnieniem dolara i końcem QE. A dolar tym razem umacnia się nie ze względu na ucieczkę od ryzyka, tylko poprawę w amerykańskiej gospodarce i perspektywę podwyżki stóp?
Zazwyczaj jego wykres przypomina lustrzane odbicie SPX i to się wydaje logiczne - jeśli ludzie boją się "ryzykownych" akcji, to kupują "bezpieczne" złoto, ale teraz jest inaczej. Chodzi o to, że dolar jest mocny, a mocny dolar, to spadki na indeksach, a jednocześnie XAU/USD się osłabia? Czyli jakby te spadki na akcjach nie są spowodowane wzrostem globalnego ryzyka, tylko tym umocnieniem dolara i końcem QE. A dolar tym razem umacnia się nie ze względu na ucieczkę od ryzyka, tylko poprawę w amerykańskiej gospodarce i perspektywę podwyżki stóp?
10 minut i chwila prawdy
ja polowe Szamnalem i na DAX teraz czekam c ozrobia na 1900 1880 jakis zygzak mozeadk77 pisze:sp doszedł do lt na 1910 s zamknięte. teraz możliwa korekta przy dobrych danych do okolic 1940.Nowy123 pisze:Marcin30 pisze:Dane PMI były dla Polski o 09.00 dzisiaj, dlatego też była lekka zwała.