DayTrading: Czwartek 31.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 sie 2014, 00:00

Wzrost
10
48%
Bez zmian
3
14%
Spadek
8
38%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
GiGa
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 31.07.2014

Nieprzeczytany post autor: GiGa »

Ciapul pisze:to może jakaś interwencja na PLN sie nam szykuje :)
Ciapul czemu tak uważasz? Przy jakich poziomach widzisz zagrożenie dla PLN? W tym momencie mamy jeszcze całkiem normalny kurs.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, 16:45 przez GiGa, łącznie zmieniany 1 raz.

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

maniutek pisze:tak sobie myśle czy to już pora na L na daxa? :) miałem wbić elke od 9400 ale tam nie dotarł jeszcze...
ja też czekam na 9400 ale już wziąłem na 20 pierwszą... cel wstępnie 9500 ale jak coś to biorę TO wcześniej z ręki...
wygląda to jak mała panika i o to chodzi... zakładając że SP podciągnie do wieczora do fut DAXa może odbić i to sporo. Na pewno prawdopodobieństwo tego jest większe niż kolejnych spadków o 1% jeszcze dziś... co innego jutro więc ostrożnie na dłużej i brać zysk jak się trafi z 50 pipek..

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

koks pisze:Ciapul, za wcześnie na interwencję. PLN osłabia się relatywnie powoli (nie tak jak 2013) i jest dalej w normalnym przedziale..
Belka mowił, że interwancje nie beda bronily konkretnego kursu tylko przeciwdzialaly gwaltownym ruchom...
choc z drugiej strony fakt - to nie sa jakies tam gierki na PLN tylko rynki wschodzace dostaja po równo :)

-- Dodano: czw 31-07-2014, 16:48 --

oj chłopaki naprawde chcą chyba dostać po łapkach na ty DAX-ie :)
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Kollomir
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kollomir »

Powiedzcie mi, czy u waszych brokerów też blokują pary jak jest super gwałtowna zmiana? Bo mnie zdrażnili teraz, GBP/PLN szło w górę jak szalone a u mnie para zablokowana :(

Awatar użytkownika
allure
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: allure »

Wczoraj pisałem, że po Fed usd/pln przebije 3.12 - troche sie pomyliłem bo zrobili to dopiero dzisiaj a nie wczoraj.
Generalnie $$$ po prostu pnie się do góry i tyle. Nie ma co na siłe doszukiwać sie pretekstów do nagłego odwrotu.
Czy realizacja zysków? - może część graczy tak, ale jak duża częśc?
90% znajomych traderów nie tylko forexowych trzyma $$$ od samych 3zł i nawet nie myslą, żeby to teraz sprzedać.
Dość długo, bo przecież przez wiele miesięcy $$$ był w ciemnej dup*e... więc należy mu się troche oddechu ...
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, 16:55 przez allure, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Kolejny atak na 1.34 ?
The only way is up

Awatar użytkownika
pewex
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pewex »

Kollomir pisze:Powiedzcie mi, czy u waszych brokerów też blokują pary jak jest super gwałtowna zmiana? Bo mnie zdrażnili teraz, GBP/PLN szło w górę jak szalone a u mnie para zablokowana :(
Broker boi się żebyś go nie ograł w tak silnym i oczywistym trendzie. Z ECN nie ma takich problemów.
Pozdrawiam //Adam
„Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych. Nie bądźmy Peweksami.”

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

usdcad ładna h4 i niskie koszty

Awatar użytkownika
maniutek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maniutek »

homar pisze:
maniutek pisze:tak sobie myśle czy to już pora na L na daxa? :) miałem wbić elke od 9400 ale tam nie dotarł jeszcze...
ja też czekam na 9400 ale już wziąłem na 20 pierwszą... cel wstępnie 9500 ale jak coś to biorę TO wcześniej z ręki...
wygląda to jak mała panika i o to chodzi... zakładając że SP podciągnie do wieczora do fut DAXa może odbić i to sporo. Na pewno prawdopodobieństwo tego jest większe niż kolejnych spadków o 1% jeszcze dziś... co innego jutro więc ostrożnie na dłużej i brać zysk jak się trafi z 50 pipek..
9400 wybiło więc ładuje elke, panika jest napewno bo ile on dziś poleciał w dół :o
biedny to ja jestem od urodzenia...

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

allure pisze:Wczoraj pisałem, że po Fed usd/pln przebije 3.12 - troche sie pomyliłem bo zrobili to dopiero dzisiaj a nie wczoraj.
Generalnie $$$ po prostu pnie się do góry i tyle. Nie ma co na siłe doszukiwać sie pretekstów do nagłego odwrotu.
Czy realizacja zysków? - może część graczy tak, ale jak duża częśc?
90% znajomych traderów nie tylko forexowych trzyma $$$ od samych 3zł i nawet nie myslą, żeby to teraz sprzedać.
Dość długo, bo przecież przez wiele miesięcy $$$ był w ciemnej dup*e... więc należy mu się troche oddechu ...
realizacja na usdpln tuż tuż,jak bez korekty 3,15 łykną to ja więcej się nie odezwę na tym forum, słowo :D
Swing

Zablokowany