Ciapul czemu tak uważasz? Przy jakich poziomach widzisz zagrożenie dla PLN? W tym momencie mamy jeszcze całkiem normalny kurs.Ciapul pisze:to może jakaś interwencja na PLN sie nam szykuje
DayTrading: Czwartek 31.07.2014
Re: DayTrading: Czwartek 31.07.2014
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, 16:45 przez GiGa, łącznie zmieniany 1 raz.
ja też czekam na 9400 ale już wziąłem na 20 pierwszą... cel wstępnie 9500 ale jak coś to biorę TO wcześniej z ręki...maniutek pisze:tak sobie myśle czy to już pora na L na daxa?miałem wbić elke od 9400 ale tam nie dotarł jeszcze...
wygląda to jak mała panika i o to chodzi... zakładając że SP podciągnie do wieczora do fut DAXa może odbić i to sporo. Na pewno prawdopodobieństwo tego jest większe niż kolejnych spadków o 1% jeszcze dziś... co innego jutro więc ostrożnie na dłużej i brać zysk jak się trafi z 50 pipek..
Belka mowił, że interwancje nie beda bronily konkretnego kursu tylko przeciwdzialaly gwaltownym ruchom...koks pisze:Ciapul, za wcześnie na interwencję. PLN osłabia się relatywnie powoli (nie tak jak 2013) i jest dalej w normalnym przedziale..
choc z drugiej strony fakt - to nie sa jakies tam gierki na PLN tylko rynki wschodzace dostaja po równo

-- Dodano: czw 31-07-2014, 16:48 --
oj chłopaki naprawde chcą chyba dostać po łapkach na ty DAX-ie

Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Powiedzcie mi, czy u waszych brokerów też blokują pary jak jest super gwałtowna zmiana? Bo mnie zdrażnili teraz, GBP/PLN szło w górę jak szalone a u mnie para zablokowana 

Wczoraj pisałem, że po Fed usd/pln przebije 3.12 - troche sie pomyliłem bo zrobili to dopiero dzisiaj a nie wczoraj.
Generalnie $$$ po prostu pnie się do góry i tyle. Nie ma co na siłe doszukiwać sie pretekstów do nagłego odwrotu.
Czy realizacja zysków? - może część graczy tak, ale jak duża częśc?
90% znajomych traderów nie tylko forexowych trzyma $$$ od samych 3zł i nawet nie myslą, żeby to teraz sprzedać.
Dość długo, bo przecież przez wiele miesięcy $$$ był w ciemnej dup*e... więc należy mu się troche oddechu ...
Generalnie $$$ po prostu pnie się do góry i tyle. Nie ma co na siłe doszukiwać sie pretekstów do nagłego odwrotu.
90% znajomych traderów nie tylko forexowych trzyma $$$ od samych 3zł i nawet nie myslą, żeby to teraz sprzedać.
Dość długo, bo przecież przez wiele miesięcy $$$ był w ciemnej dup*e... więc należy mu się troche oddechu ...
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, 16:55 przez allure, łącznie zmieniany 1 raz.
Broker boi się żebyś go nie ograł w tak silnym i oczywistym trendzie. Z ECN nie ma takich problemów.Kollomir pisze:Powiedzcie mi, czy u waszych brokerów też blokują pary jak jest super gwałtowna zmiana? Bo mnie zdrażnili teraz, GBP/PLN szło w górę jak szalone a u mnie para zablokowana
Pozdrawiam //Adam
„Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych. Nie bądźmy Peweksami.”
usdcad ładna h4 i niskie koszty
9400 wybiło więc ładuje elke, panika jest napewno bo ile on dziś poleciał w dółhomar pisze:ja też czekam na 9400 ale już wziąłem na 20 pierwszą... cel wstępnie 9500 ale jak coś to biorę TO wcześniej z ręki...maniutek pisze:tak sobie myśle czy to już pora na L na daxa?miałem wbić elke od 9400 ale tam nie dotarł jeszcze...
wygląda to jak mała panika i o to chodzi... zakładając że SP podciągnie do wieczora do fut DAXa może odbić i to sporo. Na pewno prawdopodobieństwo tego jest większe niż kolejnych spadków o 1% jeszcze dziś... co innego jutro więc ostrożnie na dłużej i brać zysk jak się trafi z 50 pipek..

biedny to ja jestem od urodzenia...
realizacja na usdpln tuż tuż,jak bez korekty 3,15 łykną to ja więcej się nie odezwę na tym forum, słowoallure pisze:Wczoraj pisałem, że po Fed usd/pln przebije 3.12 - troche sie pomyliłem bo zrobili to dopiero dzisiaj a nie wczoraj.

Swing