-- Dodano: 31 lip 2014, 16:08 --
a ja z kolei sądzę że dolar juz nie dlugo stanie... tan rajd który jest widoczny na DXY to było kupowanie plotek o możliwych bardzo dobrych danych ( do kompletu brakuje już tylko jutrzejszego NFP i ISM ) a potem zacznie się sprzedaż faktów...Kollomir pisze:Czytałem już wcześniej, tak, cała reszta danych jest dobra. Ale te dalsze wnioski o zasiłki to właśnie łyżka dziegciu w beczce miodu, bo mogę się o flaszkę założyć, że następny odczyt to 320K lub gorzejStąd ja sądzę, że krótkoterminowo dolec nadal up, ale będzie hamował. I może na następnych odczytach gleba.
a gbp/pln najwyżej od 09.2012...Nowy123 pisze:kabel 948 61 % fbo wali 3
Znaczą znaczą, tylko zazwyczaj w dłuższym okresie. Choć zdarzają się spore skoki zaraz po danych. Ja tam nie narzekam, na danych sie dziś i wczoraj ugrało miesięczną normęas28 pisze:Co wy z tymi danymi, one tyle znaczą co nic. Liczy się gdzie kasa położona.
Ciapul pisze:a gbp/pln najwyżej od 09.2012...Nowy123 pisze:kabel 948 61 % fbo wali 3
kończą zapisy do OFE to fundusze będą teraz robili wyprzedaż tego co muszą oddać do budżetuNowy123 pisze:Ciapul pisze:a gbp/pln najwyżej od 09.2012...Nowy123 pisze:kabel 948 61 % fbo wali 3
tam to ogolne zlotow dostaje na calej lin USD PLN wciry
Co ty gadasz za bzdury. Dane prędzej czy później są respektowane. Jedne stanowią impuls drugie nie ale jako pewien segment całości zawsze są przez rynek respektowane prędzej czy później. Idealny przykład to usdcad. Inwestorzy widząc co się dzieje po prostu pozbyli się części swoich pozycji co spowodowało spadek odpowiednio przesunięty w czasie.as28 pisze:Co wy z tymi danymi, one tyle znaczą co nic. Liczy się gdzie kasa położona.
uważam, że dane to potencjalne punkty wzrostu dynamiki stąd trzeba uważaćas28 pisze:Co wy z tymi danymi, one tyle znaczą co nic. Liczy się gdzie kasa położona.