-- Dodano: 31 lip 2014, 16:08 --
DayTrading: Czwartek 31.07.2014
Re: DayTrading: Czwartek 31.07.2014
Czytałem już wcześniej, tak, cała reszta danych jest dobra. Ale te dalsze wnioski o zasiłki to właśnie łyżka dziegciu w beczce miodu, bo mogę się o flaszkę założyć, że następny odczyt to 320K lub gorzej
Stąd ja sądzę, że krótkoterminowo dolec nadal up, ale będzie hamował. I może na następnych odczytach gleba.
ed celowalby 13436
kabel 948 61 % fbo wali 3
kabel 948 61 % fbo wali 3
a ja z kolei sądzę że dolar juz nie dlugo stanie... tan rajd który jest widoczny na DXY to było kupowanie plotek o możliwych bardzo dobrych danych ( do kompletu brakuje już tylko jutrzejszego NFP i ISM ) a potem zacznie się sprzedaż faktów...Kollomir pisze:Czytałem już wcześniej, tak, cała reszta danych jest dobra. Ale te dalsze wnioski o zasiłki to właśnie łyżka dziegciu w beczce miodu, bo mogę się o flaszkę założyć, że następny odczyt to 320K lub gorzejStąd ja sądzę, że krótkoterminowo dolec nadal up, ale będzie hamował. I może na następnych odczytach gleba.
https://www.tradingview.com/x/O2NeNtrm
amerykańskie obligacje są na szczytach a to zwieksza koszt obslugi dlugu i oslabia konkurencyjnosc gospodarki wiec zapewne cosik wymysla coby to szybko schłodzić
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Co wy z tymi danymi, one tyle znaczą co nic. Liczy się gdzie kasa położona.
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
a gbp/pln najwyżej od 09.2012...Nowy123 pisze:kabel 948 61 % fbo wali 3
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Znaczą znaczą, tylko zazwyczaj w dłuższym okresie. Choć zdarzają się spore skoki zaraz po danych. Ja tam nie narzekam, na danych sie dziś i wczoraj ugrało miesięczną normęas28 pisze:Co wy z tymi danymi, one tyle znaczą co nic. Liczy się gdzie kasa położona.
Ciapul pisze:a gbp/pln najwyżej od 09.2012...Nowy123 pisze:kabel 948 61 % fbo wali 3
tam to ogolne zlotow dostaje na calej lin USD PLN wciry
kończą zapisy do OFE to fundusze będą teraz robili wyprzedaż tego co muszą oddać do budżetuNowy123 pisze:Ciapul pisze:a gbp/pln najwyżej od 09.2012...Nowy123 pisze:kabel 948 61 % fbo wali 3
tam to ogolne zlotow dostaje na calej lin USD PLN wciry
inwestorzy zagraniczni siedzący na WIGu wycofują kapitał
to odwrotny proces do tego jak zagranica wchodzi na nasz rynek i kupuje złotówkę by zakupić akcje
-
Seryjny Morderca
- Pasjonat

Co ty gadasz za bzdury. Dane prędzej czy później są respektowane. Jedne stanowią impuls drugie nie ale jako pewien segment całości zawsze są przez rynek respektowane prędzej czy później. Idealny przykład to usdcad. Inwestorzy widząc co się dzieje po prostu pozbyli się części swoich pozycji co spowodowało spadek odpowiednio przesunięty w czasie.as28 pisze:Co wy z tymi danymi, one tyle znaczą co nic. Liczy się gdzie kasa położona.
uważam, że dane to potencjalne punkty wzrostu dynamiki stąd trzeba uważaćas28 pisze:Co wy z tymi danymi, one tyle znaczą co nic. Liczy się gdzie kasa położona.
po drugie często w nich właśnie realizuje się scenariusz wynikający z AT
ale zgoda, że nie opierałbym tylko na ich podstawie swoich decyzji - bo dane mogą być pinktem ruchu zgodnie z ich interpretacją ale też okazją do gry przeciwnej wykorzystując wzrost płynności i zleceń oczekujących. Pomijam już fakt, że wybrańcy znają już je wcześniej i często są korekty i błędy etc
przydatne są też do obserwacji reakcji co może potwierdzić co jest grane
-- Dodano: 31 lip 2014, 15:27 --
czyżby DAX na 9400...? czekamy z L