DayTrading: Piątek 25.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 lip 2014, 00:00

Wzrost
12
46%
Bez zmian
5
19%
Spadek
9
35%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 25.07.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

obserwoac edka = USD JPY opory 102 zaliczone i SP500 tendencja w dol wiec odwrotne do do USD JPY edek moze troche odpoczynu zlapac

Mahe

Nieprzeczytany post autor: Mahe »

uzasadnienie 1.40 - nie ma, własciwie jest jedno - prędzej czy póżniej wrócą, dla mnie kluczowym jest pytanie o plna nie o edka, edek to cross do czyszczenia leszczy ot uzasadnienie, nie dam ci odpowiedzi ponieważ bezpośrednio edkiem się nie zajmuję i nie ma tu nikogo który ma o edku jakiekolwiek pojęcie ( z paroma wyjątkami, niemiaszek, seryjny i paru jeszcze)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Mahe pisze:uzasadnienie 1.40 - nie ma, własciwie jest jedno - prędzej czy póżniej wrócą, dla mnie kluczowym jest pytanie o plna nie o edka, edek to cross do czyszczenia leszczy ot uzasadnienie, nie dam ci odpowiedzi ponieważ bezpośrednio edkiem się nie zajmuję i nie ma tu nikogo który ma o edku jakiekolwiek pojęcie ( z paroma wyjątkami, niemiaszek, seryjny i paru jeszcze)
na 1.40 to może za rok wrócą ;) albo za dwa....
na teraz to 1.33 potem odbicie do 1.35 około i dalej zjazd na 1.30

mówicie, że jak usd/jpy i indeksy spadają, to edek rośnie? hmmm...

-- Dodano: 25 lip 2014, 14:40 --
Seryjny Morderca pisze:Dobra...edek jednak jak w poprzedniej projekcji . Cel 1.336 na dzien dobry.
prawie jak pkubiu ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

błogosławieni cierpliwi bo to do nich należy bogactwo tej ziemi - kiwi rusza tam gdzie powinien
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Panoptic »

Idealne miejsce do korekty. Propaganda zasiana więc edek w góre
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

highend pisze:
Mahe pisze:uzasadnienie 1.40 - nie ma, własciwie jest jedno - prędzej czy póżniej wrócą, dla mnie kluczowym jest pytanie o plna nie o edka, edek to cross do czyszczenia leszczy ot uzasadnienie, nie dam ci odpowiedzi ponieważ bezpośrednio edkiem się nie zajmuję i nie ma tu nikogo który ma o edku jakiekolwiek pojęcie ( z paroma wyjątkami, niemiaszek, seryjny i paru jeszcze)
na 1.40 to może za rok wrócą ;) albo za dwa....
na teraz to 1.33 potem odbicie do 1.35 około i dalej zjazd na 1.30

mówicie, że jak usd/jpy i indeksy spadają, to edek rośnie? hmmm...

-- Dodano: 25 lip 2014, 14:40 --
Seryjny Morderca pisze:Dobra...edek jednak jak w poprzedniej projekcji . Cel 1.336 na dzien dobry.
prawie jak pkubiu ;)
Nie obrazaj mnie. Akumulacja zleceń jest w pobliżu rejonu 1,342 a nie 1,34 jak tu wszyscy pisza. Jak to przejdzie to poziom 1,34 nie ma juz żadnego znaczenia a przy 1,336 jest konfluencja - dość ciekawa. Wiec jej retest jest wielce prawdopodobny.

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

homar pisze:czyli dane poza małymi pikami przez kilka minut są mało ważne jak jest stabilny trend... ed powrót do gotowania żaby? czyżby mieli jednak 1.34 zaliczyć - kreski i psychole przyciągają.

pkubiu poza rynkiem... szkoda bo reprezentuje ona po części każdego z nasz... każdy jest (przynajmniej) od czasu do czasu golony

-- Dodano: 25 lip 2014, 14:02 --
pr7emo pisze:ładna m30 usdjpy

swoją drogą edek najlepiej wygląda na weekly, widać dokładnie kiedy pchać się z przeciwnym kierunku do trendu
wg mnie eurusd jest parą follow trend, absolutnie nie do skalpa, no może wyjęcia paru punktów na małej stawce
edka też mogą dziś jeszcze cofnąć żeby uniknąć zamknięcia na pełnej świeczce
usiaki zaraz grają

skalp w konsoli
trend w trendzie
i daj mi moc by odróżnić jedno od drugiego :)

-- Dodano: 25 lip 2014, 14:06 --

a kabel zdoła wyjść ponad 1.6990-1.700 bo jakby próbował...
no dalej dalej UP? czy znów odbitka przed 1.7?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Seryjny Morderca pisze: Nie obrazaj mnie. Akumulacja zleceń jest w pobliżu rejonu 1,342 a nie 1,34 jak tu wszyscy pisza. Jak to przejdzie to poziom 1,34 nie ma juz żadnego znaczenia a przy 1,336 jest konfluencja - dość ciekawa. Wiec jej retest jest wielce prawdopodobny.
no bo co powiesz to się dzieje odwrotnie - czyli antywskaźnik jak pkubiu... nie obrażam bynajmniej :)
a może jednak tak:

http://forex-nawigator.biz/forum/resour ... usd/100990

? :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

highend pisze:
Seryjny Morderca pisze: Nie obrazaj mnie. Akumulacja zleceń jest w pobliżu rejonu 1,342 a nie 1,34 jak tu wszyscy pisza. Jak to przejdzie to poziom 1,34 nie ma juz żadnego znaczenia a przy 1,336 jest konfluencja - dość ciekawa. Wiec jej retest jest wielce prawdopodobny.
no bo co powiesz to się dzieje odwrotnie - czyli antywskaźnik jak pkubiu... nie obrażam bynajmniej :)
a może jednak tak:

co Wy tak chłopy? :) przecież nikt nie może powiedzieć, że ma zawsze rację a techniki są różne i w zależności od stosowanych są różne poziomy. Ja uważam, że poziomy psychologiczne mają znaczenie również. Zresztą niżej niż 1.34 dziś nie mają raczej szans bo to piątek. Więc niższe poziomy są hipotetyczne na dzisiaj. Może być różnie więc to są wszystko scenariusze i nie ma co się kłócić.

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

highend pisze:
a może jednak tak:

Rzeczywiście. A kto trzyma L od 1.37? Ja czy ty?
Ponadto przejrzyj sobie moje projekcje od miesiąca. Nawet kilka razy dyskutowałem z żaba o tym. Ani razu nie mówiłem o wzrostach. Dopiero dzisiaj zasadzilem próbna L co było błędem ;)

Chyba mnie z kimś pomyliles ;)

Zablokowany