DayTrading: Piątek 25.07.2014
Re: DayTrading: Piątek 25.07.2014
obserwoac edka = USD JPY opory 102 zaliczone i SP500 tendencja w dol wiec odwrotne do do USD JPY edek moze troche odpoczynu zlapac
uzasadnienie 1.40 - nie ma, własciwie jest jedno - prędzej czy póżniej wrócą, dla mnie kluczowym jest pytanie o plna nie o edka, edek to cross do czyszczenia leszczy ot uzasadnienie, nie dam ci odpowiedzi ponieważ bezpośrednio edkiem się nie zajmuję i nie ma tu nikogo który ma o edku jakiekolwiek pojęcie ( z paroma wyjątkami, niemiaszek, seryjny i paru jeszcze)
na 1.40 to może za rok wrócąMahe pisze:uzasadnienie 1.40 - nie ma, własciwie jest jedno - prędzej czy póżniej wrócą, dla mnie kluczowym jest pytanie o plna nie o edka, edek to cross do czyszczenia leszczy ot uzasadnienie, nie dam ci odpowiedzi ponieważ bezpośrednio edkiem się nie zajmuję i nie ma tu nikogo który ma o edku jakiekolwiek pojęcie ( z paroma wyjątkami, niemiaszek, seryjny i paru jeszcze)

na teraz to 1.33 potem odbicie do 1.35 około i dalej zjazd na 1.30
mówicie, że jak usd/jpy i indeksy spadają, to edek rośnie? hmmm...
-- Dodano: 25 lip 2014, 14:40 --
prawie jak pkubiuSeryjny Morderca pisze:Dobra...edek jednak jak w poprzedniej projekcji . Cel 1.336 na dzien dobry.

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- roberttheus
- Maniak
błogosławieni cierpliwi bo to do nich należy bogactwo tej ziemi - kiwi rusza tam gdzie powinien
windsurfing na falach trendu
Idealne miejsce do korekty. Propaganda zasiana więc edek w góre
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
-
- Pasjonat
Nie obrazaj mnie. Akumulacja zleceń jest w pobliżu rejonu 1,342 a nie 1,34 jak tu wszyscy pisza. Jak to przejdzie to poziom 1,34 nie ma juz żadnego znaczenia a przy 1,336 jest konfluencja - dość ciekawa. Wiec jej retest jest wielce prawdopodobny.highend pisze:na 1.40 to może za rok wrócąMahe pisze:uzasadnienie 1.40 - nie ma, własciwie jest jedno - prędzej czy póżniej wrócą, dla mnie kluczowym jest pytanie o plna nie o edka, edek to cross do czyszczenia leszczy ot uzasadnienie, nie dam ci odpowiedzi ponieważ bezpośrednio edkiem się nie zajmuję i nie ma tu nikogo który ma o edku jakiekolwiek pojęcie ( z paroma wyjątkami, niemiaszek, seryjny i paru jeszcze)albo za dwa....
na teraz to 1.33 potem odbicie do 1.35 około i dalej zjazd na 1.30
mówicie, że jak usd/jpy i indeksy spadają, to edek rośnie? hmmm...
-- Dodano: 25 lip 2014, 14:40 --
prawie jak pkubiuSeryjny Morderca pisze:Dobra...edek jednak jak w poprzedniej projekcji . Cel 1.336 na dzien dobry.
no dalej dalej UP? czy znów odbitka przed 1.7?homar pisze:czyli dane poza małymi pikami przez kilka minut są mało ważne jak jest stabilny trend... ed powrót do gotowania żaby? czyżby mieli jednak 1.34 zaliczyć - kreski i psychole przyciągają.
pkubiu poza rynkiem... szkoda bo reprezentuje ona po części każdego z nasz... każdy jest (przynajmniej) od czasu do czasu golony
-- Dodano: 25 lip 2014, 14:02 --
pr7emo pisze:ładna m30 usdjpy
swoją drogą edek najlepiej wygląda na weekly, widać dokładnie kiedy pchać się z przeciwnym kierunku do trendu
wg mnie eurusd jest parą follow trend, absolutnie nie do skalpa, no może wyjęcia paru punktów na małej stawce
edka też mogą dziś jeszcze cofnąć żeby uniknąć zamknięcia na pełnej świeczce
usiaki zaraz grają
skalp w konsoli
trend w trendzie
i daj mi moc by odróżnić jedno od drugiego
-- Dodano: 25 lip 2014, 14:06 --
a kabel zdoła wyjść ponad 1.6990-1.700 bo jakby próbował...
no bo co powiesz to się dzieje odwrotnie - czyli antywskaźnik jak pkubiu... nie obrażam bynajmniejSeryjny Morderca pisze: Nie obrazaj mnie. Akumulacja zleceń jest w pobliżu rejonu 1,342 a nie 1,34 jak tu wszyscy pisza. Jak to przejdzie to poziom 1,34 nie ma juz żadnego znaczenia a przy 1,336 jest konfluencja - dość ciekawa. Wiec jej retest jest wielce prawdopodobny.

a może jednak tak:
http://forex-nawigator.biz/forum/resour ... usd/100990
?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
co Wy tak chłopy?highend pisze:no bo co powiesz to się dzieje odwrotnie - czyli antywskaźnik jak pkubiu... nie obrażam bynajmniejSeryjny Morderca pisze: Nie obrazaj mnie. Akumulacja zleceń jest w pobliżu rejonu 1,342 a nie 1,34 jak tu wszyscy pisza. Jak to przejdzie to poziom 1,34 nie ma juz żadnego znaczenia a przy 1,336 jest konfluencja - dość ciekawa. Wiec jej retest jest wielce prawdopodobny.
a może jednak tak:
?

-
- Pasjonat
Rzeczywiście. A kto trzyma L od 1.37? Ja czy ty?highend pisze:no bo co powiesz to się dzieje odwrotnie - czyli antywskaźnik jak pkubiu... nie obrażam bynajmniejSeryjny Morderca pisze: Nie obrazaj mnie. Akumulacja zleceń jest w pobliżu rejonu 1,342 a nie 1,34 jak tu wszyscy pisza. Jak to przejdzie to poziom 1,34 nie ma juz żadnego znaczenia a przy 1,336 jest konfluencja - dość ciekawa. Wiec jej retest jest wielce prawdopodobny.
a może jednak tak:
?
Ponadto przejrzyj sobie moje projekcje od miesiąca. Nawet kilka razy dyskutowałem z żaba o tym. Ani razu nie mówiłem o wzrostach. Dopiero dzisiaj zasadzilem próbna L co było błędem

Chyba mnie z kimś pomyliles