Mam nadzieję że nie stałam się powodem spięć forumowych

Dokładnie napisał tak :Seryjny Morderca pisze:Kolego szanowny @Ciapul:
Myślę, że kolega wie jakie są różnice pips vs. lot. Wyraźnie napisał, że jeden pips na eu ma ponad 30 zł PONIEWAŻ 1 lot to 100 k jednostek waluty bazowej !...
I na jakiej podstawie sądzisz, że nie wie co to jest MC? Przecież MC też się da zaliczyć, ogłosić, dosięgnąć, zaliczyć itp itd.
Skąd wiesz, że kolega nie wie co to jest skoro słowo "ogłaszać" jest synonimem wielu słów w znaczeniu których przedstawiany był ten kontekst?
a taka wartość może i jest ale tylko i wyłącznie dla pozycji o wielkości 1 lota. Dodatkowo wartość ta zależy od aktualnego kursu eur/usd i usd/pln...Panoptic pisze:Dla wyjaśnienia jeden lot jest to 100tys jednostek waluty bazowej czyli jeden pips (nie jedna dziesiąta!!!!) w parze E/U ma wartość ponad 30zl.
zapomniałeś jeszcze o dźwigniPanoptic pisze: Ciapul stary lisie lot, pips i depo w równaniu ryzyka ma znaczenie.
zaskoczę Cie , ale u mnie różne wartości pipsa mają różne pozycje otwarte na jednej parzePanoptic pisze:Nie wiem jak u ciebie ale wartość mojego jednego pipsa w parze E/U znacznie różni się od wartości jednego pipsa np. pary z ropą.
w tym wpisie dla Elusi to jakoś nie widziałem tychposzukiwańPanoptic pisze:Oświaty ja tu nie szerzę, szukam tylko argumentów przeciw lub za prawdą.
no i niech Twoją pozostanie...Panoptic pisze:Moja propozycja jest taka....
to piszcie i sie bawciePanoptic pisze:od jutra piszemy kiedy kto wchodzi w jaką pozycję. I nie bawimy się 5min po jakimś ruchu tylko konkretnie wchodzę i zamieszczam post.
to eliminujciePanoptic pisze:W ten sposób wyeliminujemy z tego forum słabe ogniwa....
śmiem wątpićPanoptic pisze:propozycja jest poważna
dla celów zarobkowych na forum działają właściciele, reklamodawcy i naganiacze brokerów, sprzedawców sygnałów, systemów i szkoleń - reszta zarabia na FX a nie na forum.Panoptic pisze:tylko działajmy na forum dla celów zarobkowych.
postów bez sensu jest tu dużo więcej...Panoptic pisze:Wieczorne posty pt. dziś rano wszedłem wieczorem ogłaszam bez sensu...
ale do czego pijesz? o moje depo się nie martw - ma się dobrzePanoptic pisze: Skoro już to potwierdziłeś niech tak zostanie. Jesteś już zapakowany w pozycję czy czekasz?
no widzisz, tu też się róźnimy bo ja na FX obracam już tylko i wyłącznie kasą zarobioną na FX, co więcej pod ręką mam zawsze conajmniej dwukrotność depozytu, która w ciągu max 15 minut może uzupełnić depozyt w razie W - i to z tego samego źródła co depozyt...Panoptic pisze:Ciapul zgadzam się prawie ze wszystkim tylko jednego nie przyjmę do wiadomości tzn. wchodząc w rynek forex i wpłacając swoją ciężko zarobiona kasę na konto brokera to nazywam swoim depozytem i to jest mój wyznacznik zysków i strat w wycenie ryzyka.
czyli perpetum mobileCiapul pisze:no widzisz, tu też się róźnimy bo ja na FX obracam już tylko i wyłącznie kasą zarobioną na FX, co więcej pod ręką mam zawsze conajmniej dwukrotność depozytu, która w ciągu max 15 minut może uzupełnić depozyt w razie W - i to z tego samego źródła co depozyt...Panoptic pisze:Ciapul zgadzam się prawie ze wszystkim tylko jednego nie przyjmę do wiadomości tzn. wchodząc w rynek forex i wpłacając swoją ciężko zarobiona kasę na konto brokera to nazywam swoim depozytem i to jest mój wyznacznik zysków i strat w wycenie ryzyka.
Elusia 25tys to jest dobry fundament tylko niech nikt ci nie wmówi, ze tracąc na niskich lotach nic się nie dzieje.....w tym rynku nie liczy się ilość wejść tylko ich wynik. Stracisz niską kwote będziesz starała się szybko ja odzyskać podwajając inwestycje i wtedy koło się nakręca od euforii po rozpaczelusia pisze:Chciałam powiedzieć, że wszystko co napisaliście jest dla mnie pouczające i na pewno daje do myślenia. Pytałam, bo chciałam wiedzieć, czy przelewarowywuje. Dzięki wszystkim za uwagi
Mam nadzieję że nie stałam się powodem spięć forumowych