DayTrading: Poniedziałek 21.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 lip 2014, 00:00

Wzrost
10
48%
Bez zmian
3
14%
Spadek
8
38%

Liczba głosów: 21

elusia
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 21.07.2014

Nieprzeczytany post autor: elusia »

Chciałam powiedzieć, że wszystko co napisaliście jest dla mnie pouczające i na pewno daje do myślenia. Pytałam, bo chciałam wiedzieć, czy przelewarowywuje. Dzięki wszystkim za uwagi :D

Mam nadzieję że nie stałam się powodem spięć forumowych :/

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: Odp: DayTrading: Poniedziałek 21.07.2014

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Seryjny Morderca pisze:Kolego szanowny @Ciapul:
Myślę, że kolega wie jakie są różnice pips vs. lot. Wyraźnie napisał, że jeden pips na eu ma ponad 30 zł PONIEWAŻ 1 lot to 100 k jednostek waluty bazowej !...
I na jakiej podstawie sądzisz, że nie wie co to jest MC? Przecież MC też się da zaliczyć, ogłosić, dosięgnąć, zaliczyć itp itd.
Skąd wiesz, że kolega nie wie co to jest skoro słowo "ogłaszać" jest synonimem wielu słów w znaczeniu których przedstawiany był ten kontekst?
Dokładnie napisał tak :
Panoptic pisze:Dla wyjaśnienia jeden lot jest to 100tys jednostek waluty bazowej czyli jeden pips (nie jedna dziesiąta!!!!) w parze E/U ma wartość ponad 30zl.
a taka wartość może i jest ale tylko i wyłącznie dla pozycji o wielkości 1 lota. Dodatkowo wartość ta zależy od aktualnego kursu eur/usd i usd/pln...

ale "zaliczenie" MC nie jest niczym tragicznym i samo w sobie nie generuje straty w depozycie - tą wywołuje dopiero stop out - czyli przymusowe zamknięcie pozycji ...

więc jak już chcecie kogoś uczyć to róbcie to rzetelnie bo potem rodzą się tutaj takie kwiatki, które całkują wykresy świecowe otrzymując wartość sentymentu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

GOLD: Spot gold holds around $1,313.60/oz, after trading in a $1,307.52-$1318.47
range. Last week, gold came under downward pressure, bottoming at $1292.26 July
15 and closing that day below $1300 for the first time since June 18. The
precious metal subsequently saw safe-haven demand Thursday, in the wake of the
downed Malaysian plane incident, which sent prices rising from sub-$1,300
levels. Gold will need to vault Friday's highs around $1324.70, and then the
July 14 peaks near $1339.74, before there is scope for a return to this month's
highs near $1345.17, seen July 10. Edel Tully and Joni Teves of UBS note that
Friday's CFTC data, for positions as per July 15, showed that spec gold longs
were cut back by 1.09m/oz to 17.56m/oz, driven by liquidation of long positions.
"The recent decline in gold positioning occurred after net longs reached a
year-to-date high of 18.65moz on July 8," they say. UBS reminds that the CFTC
data was only as per last Tuesday and maintains that given the run-up seen later
in the week, "some of those net longs positions may have already been
tentatively rebuilt since."
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Panoptic »

Ciapul zgadzam się prawie ze wszystkim tylko jednego nie przyjmę do wiadomości tzn. wchodząc w rynek forex i wpłacając swoją ciężko zarobiona kasę na konto brokera to nazywam swoim depozytem i to jest mój wyznacznik zysków i strat w wycenie ryzyka.
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

wy tu gadu gadu a SP500 robi sobie jaja z całego świata.... cóż za optymistyczny kraj wilków z wall street ;)

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: Odp: DayTrading: Poniedziałek 21.07.2014

Panoptic pisze: Ciapul stary lisie lot, pips i depo w równaniu ryzyka ma znaczenie.
zapomniałeś jeszcze o dźwigni
Panoptic pisze:Nie wiem jak u ciebie ale wartość mojego jednego pipsa w parze E/U znacznie różni się od wartości jednego pipsa np. pary z ropą.
zaskoczę Cie , ale u mnie różne wartości pipsa mają różne pozycje otwarte na jednej parze
Panoptic pisze:Oświaty ja tu nie szerzę, szukam tylko argumentów przeciw lub za prawdą.
w tym wpisie dla Elusi to jakoś nie widziałem tychposzukiwań
Panoptic pisze:Moja propozycja jest taka....
no i niech Twoją pozostanie...
Panoptic pisze:od jutra piszemy kiedy kto wchodzi w jaką pozycję. I nie bawimy się 5min po jakimś ruchu tylko konkretnie wchodzę i zamieszczam post.
to piszcie i sie bawcie
Panoptic pisze:W ten sposób wyeliminujemy z tego forum słabe ogniwa....
to eliminujcie
Panoptic pisze:propozycja jest poważna
śmiem wątpić
Panoptic pisze:tylko działajmy na forum dla celów zarobkowych.
dla celów zarobkowych na forum działają właściciele, reklamodawcy i naganiacze brokerów, sprzedawców sygnałów, systemów i szkoleń - reszta zarabia na FX a nie na forum.
Panoptic pisze:Wieczorne posty pt. dziś rano wszedłem wieczorem ogłaszam bez sensu... :569:
postów bez sensu jest tu dużo więcej...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Panoptic pisze: Skoro już to potwierdziłeś niech tak zostanie. Jesteś już zapakowany w pozycję czy czekasz?
ale do czego pijesz? o moje depo się nie martw - ma się dobrze :)

co do sp500 - widzę właśnie, że usraki podbijają.... a tu się szykuje zwała roku i ciekawe co o tym sądzi Nowy123? :)
może kolejna (ostatnia?) okazja w ładowanie S...?

czy jednak temat samolotu ucichnie i znowu powędrujemy up up up...w końcu na indeksach mamy SILNY trend wzrostowy, tak? :d a może zmienimy na: "w końcu na pszenicy mamy silni trend wzrostowy?" :564: ;)
Ostatnio zmieniony 21 lip 2014, 21:33 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Panoptic pisze:Ciapul zgadzam się prawie ze wszystkim tylko jednego nie przyjmę do wiadomości tzn. wchodząc w rynek forex i wpłacając swoją ciężko zarobiona kasę na konto brokera to nazywam swoim depozytem i to jest mój wyznacznik zysków i strat w wycenie ryzyka.
no widzisz, tu też się róźnimy bo ja na FX obracam już tylko i wyłącznie kasą zarobioną na FX, co więcej pod ręką mam zawsze conajmniej dwukrotność depozytu, która w ciągu max 15 minut może uzupełnić depozyt w razie W - i to z tego samego źródła co depozyt...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ciapul pisze:
Panoptic pisze:Ciapul zgadzam się prawie ze wszystkim tylko jednego nie przyjmę do wiadomości tzn. wchodząc w rynek forex i wpłacając swoją ciężko zarobiona kasę na konto brokera to nazywam swoim depozytem i to jest mój wyznacznik zysków i strat w wycenie ryzyka.
no widzisz, tu też się róźnimy bo ja na FX obracam już tylko i wyłącznie kasą zarobioną na FX, co więcej pod ręką mam zawsze conajmniej dwukrotność depozytu, która w ciągu max 15 minut może uzupełnić depozyt w razie W - i to z tego samego źródła co depozyt...
czyli perpetum mobile :D ale prawidłowo: kasa wypłacona >= kasie wpłaconej, a na depozycie dwukrotność lub wielokrotność kasy wpłaconej = mniej stresu w zabawie :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Panoptic »

elusia pisze:Chciałam powiedzieć, że wszystko co napisaliście jest dla mnie pouczające i na pewno daje do myślenia. Pytałam, bo chciałam wiedzieć, czy przelewarowywuje. Dzięki wszystkim za uwagi :D

Mam nadzieję że nie stałam się powodem spięć forumowych :/
Elusia 25tys to jest dobry fundament tylko niech nikt ci nie wmówi, ze tracąc na niskich lotach nic się nie dzieje.....w tym rynku nie liczy się ilość wejść tylko ich wynik. Stracisz niską kwote będziesz starała się szybko ja odzyskać podwajając inwestycje i wtedy koło się nakręca od euforii po rozpacz :568:
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Zablokowany