Tak jak to poprzednio widzę na wykresie....
Tak do 8500 punktów.... Możliwe? Fantazja ?
Pytam bo mi surowce drożeją i jedna z pszenic zaswiecila sie na pozytywny kolor

Zagraj na USD/TRY na sell. Tylko bierz na podbitce. Oslabiajacy sie dolar....hmm... Widzę tam retest 2.06 niebawem.elusia pisze:Niemieszek konto mam w $ ale tak jakoś napisałam w PLN
Kurcze to może zacznę grać jak wcześniej mniejszymi lotami bo mój VW Touareq pojedzie w siną dal
jakbyś mi czytał w myślach Niemiaszkuniemiaszek pisze:
żeby było na spokojnie, bez siwych włosów i niepotrzebnych stresów to
1 lot / 10 000$
Uwierz, że to naprawdę dobry pomysł....elusia pisze:Kurcze to może zacznę grać jak wcześniej mniejszymi lotami...
Ciapul stary lisie lot, pips i depo w równaniu ryzyka ma znaczenie. Nie wiem jak u ciebie ale wartość mojego jednego pipsa w parze E/U znacznie różni się od wartości jednego pipsa np. pary z ropą. Oświaty ja tu nie szerzę, szukam tylko argumentów przeciw lub za prawdą. Moja propozycja jest taka....skoro każdy ma tu swojego avatara i nikt nikogo nie zna, od jutra piszemy kiedy kto wchodzi w jaką pozycję. I nie bawimy się 5min po jakimś ruchu tylko konkretnie wchodzę i zamieszczam post. W ten sposób wyeliminujemy z tego forum słabe ogniwa....propozycja jest poważna i nie chodzi tu o honor bo przy kasie honor należy schować do kieszeni tylko działajmy na forum dla celów zarobkowych. Wieczorne posty pt. dziś rano wszedłem wieczorem ogłaszam bez sensu...Ciapul pisze:Nim zaczniesz szerzyc oswiate to sprawdz czy ja posiadasz :Panoptic pisze:Nim ogłosisz MC czego nie życzę wszystko zrozumiesz. Dla wyjaśnienia jeden lot jest to 100tys jednostek waluty bazowej czyli jeden pips (nie jedna dziesiąta!!!!) w parze E/U ma wartość ponad 30zl.
Jaka jest roznica miedzy pipsem a lotem?
Jaka jest roznica miedzy margin call a stop out ?
Skoro już to potwierdziłeś niech tak zostanie. Jesteś już zapakowany w pozycję czy czekasz?highend pisze:Ale po co? Niemiaszek przepięknie opisał chyba wszystko co należy przeanalizować w podejściu do forexu. W zasadzie nic dodać nic ująć. Wydrukować i powiesić przed monitorem. I codziennie czytać.... szczególnie jeśli kusi przelewarowanie.... i strata ciężko zarobionego depo...