OzFX Squeeze-More Strategy
To ja już nic nie rozumiem???? Widzisz różnicę????yac pisze:Sygnał na pewno nie będzie taki sam, ponieważ przez opóźnienie 2-godzinne na świeczkach są inne zamknięcia i otwarcia (czyt. świeczki na ODL wyglądają inaczej niż na XTB) co robi różnice. Sygnały na ODL są o godzinach 2,4,10,14,28,22
Dodano po 4 minutach:
Chodzi mi o wskazania AC i AO, nie wiem z czego wynikają różnice kursowe

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"
Hmmm, masz rację, przyznam że patrzyłam tylko na ostatnią świeczkę .........ale jak wyjaśnić różnicę kursów??? Czy nie powinny obie platformy zakończyć takim samy kursem????Jacas pisze:No przeciez nawet na twoich obrazkach widac roznice.Dla przykladu na AO z ODL 8 slupkow wstecz masz 1 zielony slupek, a na AM 2 zielone. To wlasnie wynika z tej roznicy czasow, o ktorej pisal yac...
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"
mistrzu moglbys wstawic wskaznik ktory pokazuje strzaleczki l/s jak stoch przechodzi przez 0?kobra11 pisze:Short na usd/jpy. Tylko dxisiaj jest poniedziałek i sygnał może nie być dobry.
z gory thx
Dodano po 16 godzinach 32 minutach:
wskaznik nazywa sie ozfx smd1 iSignals v4
jakby ktos szukał
Skills pay the bill's
mam pytanka.
- czy patrzycie na wielkość AO przy zakładaniu pozycji?? zauważyłem że kiedy AO jest bardzo nisko i stopniowo zaczyna rosnąć mamy więkrze prawdopodobieństwo że nie dojdzie do trendu bocznego. a gdy AO wcha się co chwilę w granicach zera tręd boczny jest bardziej prawdopodobny.
- czy sugerujecie się analizą techniczna przy podejmowaniu działań?
- wchodzicie kiedy niebieska linia na AC prztnie najpierw np -20 a potem zetknie się z 0 czy jak już przejdzie 0 i przy następnej świecy wszystko bedzie zielone??
-możecie wyjawić sl dla paru czołowych par??
- czy sugerujecie sie danymi makroekonomicznymi??

- czy patrzycie na wielkość AO przy zakładaniu pozycji?? zauważyłem że kiedy AO jest bardzo nisko i stopniowo zaczyna rosnąć mamy więkrze prawdopodobieństwo że nie dojdzie do trendu bocznego. a gdy AO wcha się co chwilę w granicach zera tręd boczny jest bardziej prawdopodobny.
- czy sugerujecie się analizą techniczna przy podejmowaniu działań?
- wchodzicie kiedy niebieska linia na AC prztnie najpierw np -20 a potem zetknie się z 0 czy jak już przejdzie 0 i przy następnej świecy wszystko bedzie zielone??
-możecie wyjawić sl dla paru czołowych par??
- czy sugerujecie sie danymi makroekonomicznymi??
Zdecydowanie tak, i twoja uwaga jest słuszna.vipovsky pisze:czy patrzycie na wielkość AO przy zakładaniu pozycji??
Rzadko, ale czasami można użyć fibo lub najprostszą AT, popatrzyć na poziomy wsparcia lub oporu... Jednak z doświadczenia uważam iż system jest na tyle dobry że stosunek dobrych wejść do tych zakłamanych jest naprawdę zadowalający a dla mnie stosowanie dodatkowej analizy przy tym systemie doprowadza tylko do niepotrzebnych wątpliwości.vipovsky pisze:czy sugerujecie się analizą techniczna przy podejmowaniu działań?
Jak wejdziesz w momencie przecięcia stocha z 0 to możesz oczekiwać pewniejszego zysku ale też mniejszego. Jak wchodzisz bardziej agresywnie to zawsze patrz na kolor AO (odpowiedni dla twojego wejścia), i z osobiście uważam że należy patrzeć na co najmniej 2 świeczki AO bo repainty zdarzają się bardzo często. Nie wiem czy czytałeś cały wątek ale poprzednicy dużo na ten temat pisali...vipovsky pisze:wchodzicie kiedy niebieska linia na AC prztnie najpierw np -20 a potem zetknie się z 0 czy jak już przejdzie 0 i przy następnej świecy wszystko bedzie zielone??
eurjpy, usdjpy - 70vipovsky pisze:możecie wyjawić sl dla paru czołowych par??
pozostałe te "główne" - 50.
no to jest oczywiste że trzeba na nie zwracać uwagę, nie ma systemu radzącego sobie z danymi.vipovsky pisze:czy sugerujecie sie danymi makroekonomicznymi??
stworzył już kotś może dokładny ea do tego systemu pare tu widziałęm ale są troszkę błędne. chodziło by mi o system który dokładnie określa wejścia i ostatnie wyjście.
-wejścia
kupujemy:
AO doszło wystarczająco nisko teraz równomiernie idzie w góre i zmieniaa kolor niebieska linia przechodzi zero po wcześniejszym dotarciu do -20.
upewnienie wejścia według signal bars gdzie powinny sie znajdować w pierwszych 3 rzędach zielone pola. jest tu gdzieś cos takiego czy może ktoś podjoł by się stworzenia ea z podanych informacji. myślałem jeszcze o dołączeniu danych macro ale to mogło by być klopotliwe.
sprzedajemy: podobnie tel że na odwrót.
i jak podejmnie ktoś wyzwanie??
Dodano po 5 minutach:
acha jeszcze jedno mianowicie czy ktoś może uściślilc zasady związane z z dodatkową platformą która wskazuje h4 z +1 a nie z -1 bo do końca nie łapie na czym to polega. i nie chcę sobie nawymyślać bo moge popełnić jakiś błąd który mnie potem będzie duzo kosztował
Dodano po 5 minutach:
no i czy to się rzeczywiście przydaje w ekspansji źródła jakim jest ta strategia
-wejścia
kupujemy:
AO doszło wystarczająco nisko teraz równomiernie idzie w góre i zmieniaa kolor niebieska linia przechodzi zero po wcześniejszym dotarciu do -20.
upewnienie wejścia według signal bars gdzie powinny sie znajdować w pierwszych 3 rzędach zielone pola. jest tu gdzieś cos takiego czy może ktoś podjoł by się stworzenia ea z podanych informacji. myślałem jeszcze o dołączeniu danych macro ale to mogło by być klopotliwe.
sprzedajemy: podobnie tel że na odwrót.
i jak podejmnie ktoś wyzwanie??
Dodano po 5 minutach:
acha jeszcze jedno mianowicie czy ktoś może uściślilc zasady związane z z dodatkową platformą która wskazuje h4 z +1 a nie z -1 bo do końca nie łapie na czym to polega. i nie chcę sobie nawymyślać bo moge popełnić jakiś błąd który mnie potem będzie duzo kosztował
Dodano po 5 minutach:
no i czy to się rzeczywiście przydaje w ekspansji źródła jakim jest ta strategia