OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
yac
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yac »

Sygnał na pewno nie będzie taki sam, ponieważ przez opóźnienie 2-godzinne na świeczkach są inne zamknięcia i otwarcia (czyt. świeczki na ODL wyglądają inaczej niż na XTB) co robi różnice. Sygnały na ODL są o godzinach 2,4,10,14,28,22.

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

yac pisze:Sygnał na pewno nie będzie taki sam, ponieważ przez opóźnienie 2-godzinne na świeczkach są inne zamknięcia i otwarcia (czyt. świeczki na ODL wyglądają inaczej niż na XTB) co robi różnice. Sygnały na ODL są o godzinach 2,4,10,14,28,22
To ja już nic nie rozumiem???? Widzisz różnicę????

Dodano po 4 minutach:

Chodzi mi o wskazania AC i AO, nie wiem z czego wynikają różnice kursowe :oops:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jacas »

No przeciez nawet na twoich obrazkach widac roznice.Dla przykladu na AO z ODL 8 slupkow wstecz masz 1 zielony slupek, a na AM 2 zielone. To wlasnie wynika z tej roznicy czasow, o ktorej pisal yac...

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Jacas pisze:No przeciez nawet na twoich obrazkach widac roznice.Dla przykladu na AO z ODL 8 slupkow wstecz masz 1 zielony slupek, a na AM 2 zielone. To wlasnie wynika z tej roznicy czasow, o ktorej pisal yac...
Hmmm, masz rację, przyznam że patrzyłam tylko na ostatnią świeczkę .........ale jak wyjaśnić różnicę kursów??? Czy nie powinny obie platformy zakończyć takim samy kursem????
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

kobra11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobra11 »

Short na usd/jpy. Tylko dxisiaj jest poniedziałek i sygnał może nie być dobry.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemogpw »

Na AM nie widać ale na ODL taki sam short jest na eur/jpy.

Po tak mocnych wzrostach na parach eurjpy i usdjpy musi być korekta więc te shorty na pewno wejdą...

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

kobra11 pisze:Short na usd/jpy. Tylko dxisiaj jest poniedziałek i sygnał może nie być dobry.
mistrzu moglbys wstawic wskaznik ktory pokazuje strzaleczki l/s jak stoch przechodzi przez 0?

z gory thx

Dodano po 16 godzinach 32 minutach:

wskaznik nazywa sie ozfx smd1 iSignals v4
jakby ktos szukał
Skills pay the bill's

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

mam pytanka. :P
- czy patrzycie na wielkość AO przy zakładaniu pozycji?? zauważyłem że kiedy AO jest bardzo nisko i stopniowo zaczyna rosnąć mamy więkrze prawdopodobieństwo że nie dojdzie do trendu bocznego. a gdy AO wcha się co chwilę w granicach zera tręd boczny jest bardziej prawdopodobny.
- czy sugerujecie się analizą techniczna przy podejmowaniu działań?
- wchodzicie kiedy niebieska linia na AC prztnie najpierw np -20 a potem zetknie się z 0 czy jak już przejdzie 0 i przy następnej świecy wszystko bedzie zielone??
-możecie wyjawić sl dla paru czołowych par??
- czy sugerujecie sie danymi makroekonomicznymi??

przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemogpw »

vipovsky pisze:czy patrzycie na wielkość AO przy zakładaniu pozycji??
Zdecydowanie tak, i twoja uwaga jest słuszna.
vipovsky pisze:czy sugerujecie się analizą techniczna przy podejmowaniu działań?
Rzadko, ale czasami można użyć fibo lub najprostszą AT, popatrzyć na poziomy wsparcia lub oporu... Jednak z doświadczenia uważam iż system jest na tyle dobry że stosunek dobrych wejść do tych zakłamanych jest naprawdę zadowalający a dla mnie stosowanie dodatkowej analizy przy tym systemie doprowadza tylko do niepotrzebnych wątpliwości.
vipovsky pisze:wchodzicie kiedy niebieska linia na AC prztnie najpierw np -20 a potem zetknie się z 0 czy jak już przejdzie 0 i przy następnej świecy wszystko bedzie zielone??
Jak wejdziesz w momencie przecięcia stocha z 0 to możesz oczekiwać pewniejszego zysku ale też mniejszego. Jak wchodzisz bardziej agresywnie to zawsze patrz na kolor AO (odpowiedni dla twojego wejścia), i z osobiście uważam że należy patrzeć na co najmniej 2 świeczki AO bo repainty zdarzają się bardzo często. Nie wiem czy czytałeś cały wątek ale poprzednicy dużo na ten temat pisali...
vipovsky pisze:możecie wyjawić sl dla paru czołowych par??
eurjpy, usdjpy - 70
pozostałe te "główne" - 50.
vipovsky pisze:czy sugerujecie sie danymi makroekonomicznymi??
no to jest oczywiste że trzeba na nie zwracać uwagę, nie ma systemu radzącego sobie z danymi.

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

stworzył już kotś może dokładny ea do tego systemu pare tu widziałęm ale są troszkę błędne. chodziło by mi o system który dokładnie określa wejścia i ostatnie wyjście.
-wejścia
kupujemy:
AO doszło wystarczająco nisko teraz równomiernie idzie w góre i zmieniaa kolor niebieska linia przechodzi zero po wcześniejszym dotarciu do -20.
upewnienie wejścia według signal bars gdzie powinny sie znajdować w pierwszych 3 rzędach zielone pola. jest tu gdzieś cos takiego czy może ktoś podjoł by się stworzenia ea z podanych informacji. myślałem jeszcze o dołączeniu danych macro ale to mogło by być klopotliwe.
sprzedajemy: podobnie tel że na odwrót.

i jak podejmnie ktoś wyzwanie??

Dodano po 5 minutach:

acha jeszcze jedno mianowicie czy ktoś może uściślilc zasady związane z z dodatkową platformą która wskazuje h4 z +1 a nie z -1 bo do końca nie łapie na czym to polega. i nie chcę sobie nawymyślać bo moge popełnić jakiś błąd który mnie potem będzie duzo kosztował

Dodano po 5 minutach:

no i czy to się rzeczywiście przydaje w ekspansji źródła jakim jest ta strategia

ODPOWIEDZ