a ja taki patrze i mam dziwne wrazanie że ubieranie w S trwa... tak do 14 walną jeszcze jeden strzał w dół co by niezdecydowanych jeszcze troche załapać a potem zwrot przez rufeSeryjny Morderca pisze:Chlopaki na GBP testuja nasza cierpliwosc. Moze czekaja az sie wszyscy w L ubiora i polecimy do 1.70. Na rzezniku relatywnie.
DayTrading: Czwartek 17.07.2014
Re: DayTrading: Czwartek 17.07.2014
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
nie zmieniłem zdania popatrz co napisałem wczesniej - moze powtórze w skrócie - wstawiłem poziomy na dzisiaj wczoraj wieczorem, rano je powtórzyłem pisząc, że trend jest jeden tzn wzrostowy i pozniej wpisałem moją opinię jak dzisiaj bedzie tzn, jak przebijemy pivota to jedziemy w dół ze spadkami przed danymi a pozniej wzrosty powyżej wczorajszego high - takie moje zdanie --- chłopie czytaj ze zrozumieniem i całe posty a nie wyrywkowo (sic)
-- Dodano: 17 lip 2014, 13:02 --
Do jakiego poziomu ten zjazd?[/quote]
gram według poziomów, które podałem na początku dzisiejszego wątku i wczoraj wieczorem
a z tym ruchem w górę to raz, że trend jest ustalony a 2, że na kasowych mamy luki do zamknięcia[/quote]flogopit2 pisze:dax - zerknąłem na inny system z pivotem i jak widzę to rano go przekroczyliśmy, pozniej powrót ponad i co ruch z powrotem pukamy w pivot i tak mi się wydaje, że jak sie długo puka to wreszcie ktoś otworzy ?imo scenariusz na dzisiaj to przed danymi jeszcze zjazd i elki w dołkach z targetem wyższym od wczorajszego high
Do jakiego poziomu ten zjazd?[/quote]
gram według poziomów, które podałem na początku dzisiejszego wątku i wczoraj wieczorem
... wyluzuj Zuza warkocze ...
- harymilloki
- Maniak

"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
- ZielonaMgielka
- Maniak

Egzotyki potrafia mocno uzrec jesli nie trzyma sie jednego oka na kalendarz ekonomiczny poludniowej afryki.highend pisze:Oczywiście, że ZAR to nie USD. Może zatem korelacji z edkiem nie ma.... co nie zmienia faktu, że fajnie mi się na tej parze ZARabiaZielonaMgielka pisze:Highend jesli twierdzisz ze EZ ma zwiazek z EU brniesz w slepy zaulek... Pary z afrykanskim Randem sa glownie wyznacznikiem sily tej wlasnie waluty.highend pisze:EUR/ZAR oznacza... EUR/ZARabia
Ich wysokie skorelowanie jest bezposrednim dowodem na to ze nie rogrywasz tu EUR tylko ZAR a wiec nie ma tu wiekszego zwiazku z EURUSD.
gold - kontrakty na gold wzrosły, pisali na xpulsie też rano o tym.... a ja pisałem "chwila z daxem, patrz gold". I mamy reakcję. A, że gold jest odwrotnie skorelowany z indeksami to każdy wie. Choć zdarzało się, że szły łeb w łeb.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- ZielonaMgielka
- Maniak

Okolice 1.36 na EU to skupisko zlecen sprzedazy. W przypadku testu tego obszaru, tutaj mozna oczekiwac odbicia.
https://www.tradingview.com/x/IkIjA9qC
https://www.tradingview.com/x/IkIjA9qC
- krzychu3_1989
- Pasjonat

Do jakiego poziomu ten zjazd?[/quote]flogopit2 pisze:nie zmieniłem zdania popatrz co napisałem wczesniej - moze powtórze w skrócie - wstawiłem poziomy na dzisiaj wczoraj wieczorem, rano je powtórzyłem pisząc, że trend jest jeden tzn wzrostowy i pozniej wpisałem moją opinię jak dzisiaj bedzie tzn, jak przebijemy pivota to jedziemy w dół ze spadkami przed danymi a pozniej wzrosty powyżej wczorajszego high - takie moje zdanie --- chłopie czytaj ze zrozumieniem i całe posty a nie wyrywkowo (sic)
a z tym ruchem w górę to raz, że trend jest ustalony a 2, że na kasowych mamy luki do zamknięciaflogopit2 pisze:dax - zerknąłem na inny system z pivotem i jak widzę to rano go przekroczyliśmy, pozniej powrót ponad i co ruch z powrotem pukamy w pivot i tak mi się wydaje, że jak sie długo puka to wreszcie ktoś otworzy ?imo scenariusz na dzisiaj to przed danymi jeszcze zjazd i elki w dołkach z targetem wyższym od wczorajszego high
czyli wynika że wciąż przewidujesz wzrosty ?
gram według poziomów, które podałem na początku dzisiejszego wątku i wczoraj wieczorem[/quote]
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Krzychi tak cały czas wzrosty - to są tylko lokalne korekty --- to tylko moje zdanie
Popatrz co ię teraz dzieje - jesteśmy w ciekawym miejscu bo gdy wyrysujemy linie wsparcia czy tam trendu (jak kto chce) po ostatnich dołkach z 11 i 15 lipca
obecny dołek to już 3 punkt w tej linii więc raczej nie przypadkowo - ok kolejne targety to opory, które podawałem
Popatrz co ię teraz dzieje - jesteśmy w ciekawym miejscu bo gdy wyrysujemy linie wsparcia czy tam trendu (jak kto chce) po ostatnich dołkach z 11 i 15 lipca
obecny dołek to już 3 punkt w tej linii więc raczej nie przypadkowo - ok kolejne targety to opory, które podawałem
Ostatnio zmieniony 17 lip 2014, 13:09 przez flogopit2, łącznie zmieniany 1 raz.
... wyluzuj Zuza warkocze ...
- ZielonaMgielka
- Maniak

PLN coraz smielej puka w sufit. Czyzby nadchodzila era silnego dolara na tej parze?
Polityka bankow centralnych jak najbardziej na to wskazuje w srednim/dlugim terminie.
https://www.tradingview.com/x/gxCJbBNN
Polityka bankow centralnych jak najbardziej na to wskazuje w srednim/dlugim terminie.
https://www.tradingview.com/x/gxCJbBNN