obecnie jest już na plusie, tylko się boję dać SL na zysk

Wykres poniżej, wklejam fotkę z ipada, za chiny nie wychodzi mi rysowanie kresek na komputerze
edit: urosło na 14.49 już, ustawiłem SL na 14.485

jeszcze rano pisałeś o wzrostach a jak zaczęły się spadki to dopiero zmieniłeś zdanie i piszesz ze zgodnie z planemflogopit2 pisze:kaboom dax idzie zgodnie z planem - kolejny target to okolice 9756
Do jakiego poziomu ten zjazd?flogopit2 pisze:dax - zerknąłem na inny system z pivotem i jak widzę to rano go przekroczyliśmy, pozniej powrót ponad i co ruch z powrotem pukamy w pivot i tak mi się wydaje, że jak sie długo puka to wreszcie ktoś otworzy ?imo scenariusz na dzisiaj to przed danymi jeszcze zjazd i elki w dołkach z targetem wyższym od wczorajszego high
-- Dodano: 17 lip 2014, 11:59 --
a z tym ruchem w górę to raz, że trend jest ustalony a 2, że na kasowych mamy luki do zamknięciaflogopit2 pisze:dax - zerknąłem na inny system z pivotem i jak widzę to rano go przekroczyliśmy, pozniej powrót ponad i co ruch z powrotem pukamy w pivot i tak mi się wydaje, że jak sie długo puka to wreszcie ktoś otworzy ?imo scenariusz na dzisiaj to przed danymi jeszcze zjazd i elki w dołkach z targetem wyższym od wczorajszego high
ja bym walił eshighend pisze:EUR/ZAR oznacza... EUR/ZARabia
mam TP 14.59
jak tam doleci to mi odrobi stratę na edku,
obecnie jest już na plusie, tylko się boję dać SL na zyskże mi wybije
Wykres poniżej, wklejam fotkę z ipada, za chiny nie wychodzi mi rysowanie kresek na komputerze
edit: urosło na 14.49 już, ustawiłem SL na 14.485wole tak, najwyżej wybije, ale zysk dniówkowy będzie
i prawidłowo, trzeba umieć się szybko przestawiać - gdybym się przestawił z edkiem we wtorek to by był zysk, a nie kiszonka.krzychu3_1989 pisze:jeszcze rano pisałeś o wzrostach a jak zaczęły się spadki to dopiero zmieniłeś zdanie i piszesz ze zgodnie z planemflogopit2 pisze:kaboom dax idzie zgodnie z planem - kolejny target to okolice 9756
trochę zabawne
nie zrobiłem na rysunku ale tam jest trójkąt oraz fibo - odbiło od niego do góry.flogopit2 pisze:ja bym walił eshighend pisze:EUR/ZAR oznacza... EUR/ZARabia
mam TP 14.59
jak tam doleci to mi odrobi stratę na edku,
obecnie jest już na plusie, tylko się boję dać SL na zyskże mi wybije
edit: urosło na 14.49 już, ustawiłem SL na 14.485wole tak, najwyżej wybije, ale zysk dniówkowy będzie
dlaczego elka ? i to w tym miejscu ?
Highend jesli twierdzisz ze EZ ma zwiazek z EU brniesz w slepy zaulek... Pary z afrykanskim Randem sa glownie wyznacznikiem sily tej wlasnie waluty.highend pisze:EUR/ZAR oznacza... EUR/ZARabia
Oczywiście, że ZAR to nie USD. Może zatem korelacji z edkiem nie ma.... co nie zmienia faktu, że fajnie mi się na tej parze ZARabiaZielonaMgielka pisze:Highend jesli twierdzisz ze EZ ma zwiazek z EU brniesz w slepy zaulek... Pary z afrykanskim Randem sa glownie wyznacznikiem sily tej wlasnie waluty.highend pisze:EUR/ZAR oznacza... EUR/ZARabia
Ich wysokie skorelowanie jest bezposrednim dowodem na to ze nie rogrywasz tu EUR tylko ZAR a wiec nie ma tu wiekszego zwiazku z EURUSD.