DayTrading: Środa 16.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 lip 2014, 00:00

Wzrost
9
38%
Bez zmian
5
21%
Spadek
10
42%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
A.S.A.T.
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 16.07.2014

Nieprzeczytany post autor: A.S.A.T. »

Wczoraj na kablu była pułapka na byczki.Dzis wypadałoby podbic i jebut down. Jest tylko jeden broblem jak zawsze z granie kontratrend... :)

dzis obstawiam DOWN na kablu z 1,7160-70 ale małym lotem i na demo rzecz jasna :lol:

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krzysiu89 »

GBP/CAD poleci w dół ? jesteśmy na szczycie trójkąta...

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

jak indeksy dzisiaj powtórka z wczoraj do 16 wzrosty potem spadek?

zakopiec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zakopiec »

A.S.A.T. pisze:
zastapmnie pisze:Drodzy Moi, mam - być może trywialny - problem z interpretacją wskaźnika volumenu z MetaTrade4. Jest on ukazany w formie słupków - zielony opisuje up, czerwony down. Nie rozumiem niestety, jak je tłumaczyć, gdy mamy ostry zielony słupek na mocnej czarnej świeczce (przykład dziś szczytowa h1 na kablu) i odwrotnie, czerwony na białej... Czy oznacza to, że mocno kupowano na tej czarnej, czyli dajmy na to władował się plankton na minę lub przeciwnie - grube ryby biorą, nie przejmując się wymową świeczek?

Będę wdzięczny za pomoc oświeconych :)
Ten wolumen w skali jednego brokera nie ma najmniejszego sensu pod wzgledem analizy. Daj sobie z nim spokoj bo zadnej przydatnej wiedzy z niego nie uzyskasz.
Dzwine bo jak od półtora roku korzystam z volumenu tickowego mforexa i nie narzekam. Oczywiście nie jest to 100% wyznacznik ale pomoc niesamowita. Wszystko zależy co chcesz wiedzieć.

Awatar użytkownika
A.S.A.T.
Gaduła
Gaduła

zakopiec pisze:
A.S.A.T. pisze:
zastapmnie pisze:Drodzy Moi, mam - być może trywialny - problem z interpretacją wskaźnika volumenu z MetaTrade4. Jest on ukazany w formie słupków - zielony opisuje up, czerwony down. Nie rozumiem niestety, jak je tłumaczyć, gdy mamy ostry zielony słupek na mocnej czarnej świeczce (przykład dziś szczytowa h1 na kablu) i odwrotnie, czerwony na białej... Czy oznacza to, że mocno kupowano na tej czarnej, czyli dajmy na to władował się plankton na minę lub przeciwnie - grube ryby biorą, nie przejmując się wymową świeczek?

Będę wdzięczny za pomoc oświeconych :)
Ten wolumen w skali jednego brokera nie ma najmniejszego sensu pod wzgledem analizy. Daj sobie z nim spokoj bo zadnej przydatnej wiedzy z niego nie uzyskasz.
Dzwine bo jak od półtora roku korzystam z volumenu tickowego mforexa i nie narzekam. Oczywiście nie jest to 100% wyznacznik ale pomoc niesamowita. Wszystko zależy co chcesz wiedzieć.
Ciekawe. To moze pochwal jakie informacje wyciagasz z tego volumenu tickowego. Chetnie poczytam.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

deal na stole:

M&A report that Italian GTech buying US IGT in a deal worth $4.7bln in cash and
stock also getting noted.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

KWIWI w koncu to pewnie nie koniec ale ile mozna bylo trzymac je przy szczytach 8800 :lol: dystrybucje robic

zakopiec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zakopiec »

A.S.A.T. pisze:
zakopiec pisze:
A.S.A.T. pisze:
Ciekawe. To moze pochwal jakie informacje wyciagasz z tego volumenu tickowego. Chetnie poczytam.
Aktywność oceniam dzięki tickowym zachowaniom. Analizuje H4 do M1 i łapie jak wczoraj ruchy NZDUSD, AUDUSD GBOUSD gdzie wielu traci. Godzine przed danymi wiedziałem co na 95-99% zrobi funt. I działa.

Stosuje wskaźnik Better Volumen, część zasad VSA, opracowałem swój szablon który wizualnie pomaga mi ocenić zamiary na najbliższe zagrania.

Awatar użytkownika
r4dkoo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: r4dkoo »

witam
jaka prognoza na dax?
Zbieram pipsy na moje S6.

Awatar użytkownika
A.S.A.T.
Gaduła
Gaduła

zakopiec pisze:
Aktywność oceniam dzięki tickowym zachowaniom. Analizuje H4 do M1 i łapie jak wczoraj ruchy NZDUSD, AUDUSD GBOUSD gdzie wielu traci. Godzine przed danymi wiedziałem co na 95-99% zrobi funt. I działa.

Stosuje wskaźnik Better Volumen, część zasad VSA, opracowałem swój szablon który wizualnie pomaga mi ocenić zamiary na najbliższe zagrania.
Kokretnie jaka masz przewage nad rynkiem dzieki analizie volumenu mforexa? Bo to ze cos wiedziałes godzine przed niczego mi nie uswiadamia.

Zablokowany