DayTrading: Wtorek 15.07.2014
Re: DayTrading: Wtorek 15.07.2014
Z wystąpienia Janet Yellen wynika, że podwyżki stóp procentowych mogą rozpocząć się wcześniej, jeśli przyspieszy ożywienie na rynku pracy. Warto o tym pamiętać chociażby w kontekście miesięcznego raportu, jaki otrzymaliśmy 3 lipca (zdecydowanie lepsze dane zarówno po stronie stopy bezrobocia, jak i zmiany zatrudnienia w sektorach pozarolniczych). Szefowa Fedu zwraca również uwagę na to, że gospodarka przyspiesza, choć nie jest jeszcze w pełni sił. Po tych słowach dolar amerykański zaczął się wyraźniej umacniać.
to jedzemy z USD:)
to jedzemy z USD:)
r4dkoo pisze:co z daxem? dokad teraz bedzie up?
stopy w gore koniec taniego peniadza z fed dodruku tez koniec wiec powinni ladna korekte po zaliczac tego roku lub początek 2015
linia trendu spadkowego na usdpln poszła w drzazgi i mamy przebite 3,05
Swing
co prawda początek tygodnia dopiero, ale swieca tygodniowa może mieć niezły czarny charakterNowy123 pisze:r4dkoo pisze:co z daxem? dokad teraz bedzie up?
stopy w gore koniec taniego peniadza z fed dodruku tez koniec wiec powinni ladna korekte po zaliczac tego roku lub początek 2015
- kk.dreamer
- Pasjonat
Nie było mnie. Co babka strzeliła, że kiwi do piekła zmierza? nie martwi mnie to wcale 

Drodzy Panowie Panie również trejdują...
Jutro, 4:00 Chiny: PKB R/R (poprz. 7.40%)
Jutro, 4:00 Chiny: Produkcja przemysłowa R/R - maj (poprz. 8.80%)
Jutro, 4:00 Chiny: Sprzedaż detaliczna R/R - maj (poprz. 12.50%)
pod AUD na nocke
-- Dodano: wt 15-07-2014, 16:58 --
Yellen zwraca także uwagę na zbyt wysokie wyceny małych spółek, spółek z sektora mediów społecznościowych oraz firm biotechnologicznych, a to już bardziej bezpośrednie uderzenie w nastroje na rynkach akcji, aniżeli tylko dywagacje na temat momentu rozpoczęcia cyklu podwyżek stóp procentowych w USA. Odnośnie reakcji sektora małych spółek dla wzrokowców jeszcze wykres Russell 2000.
Jutro, 4:00 Chiny: Produkcja przemysłowa R/R - maj (poprz. 8.80%)
Jutro, 4:00 Chiny: Sprzedaż detaliczna R/R - maj (poprz. 12.50%)
pod AUD na nocke
-- Dodano: wt 15-07-2014, 16:58 --
Yellen zwraca także uwagę na zbyt wysokie wyceny małych spółek, spółek z sektora mediów społecznościowych oraz firm biotechnologicznych, a to już bardziej bezpośrednie uderzenie w nastroje na rynkach akcji, aniżeli tylko dywagacje na temat momentu rozpoczęcia cyklu podwyżek stóp procentowych w USA. Odnośnie reakcji sektora małych spółek dla wzrokowców jeszcze wykres Russell 2000.
edek może teraz zawracać, zauważyłem mniejszą korelację dynamiki z usdjpy
- atlanticos
- Maniak
edek h4
fioletowy - zasięg trójkąta, niebieski - zasięg rgr'a - tyle w temacie i wielu pipsów
https://www.tradingview.com/x/LrTAzdtE
WUZA - wypij zdrowie wszystkich z forum jak odbierzesz wygraną flaszkę

fioletowy - zasięg trójkąta, niebieski - zasięg rgr'a - tyle w temacie i wielu pipsów

https://www.tradingview.com/x/LrTAzdtE
WUZA - wypij zdrowie wszystkich z forum jak odbierzesz wygraną flaszkę

Ostatnio zmieniony 15 lip 2014, 17:06 przez atlanticos, łącznie zmieniany 2 razy.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
co z tym daxem? zjechał niżej niż pisaliście teraz się waha
podpowiedzcie coś co jestem w dużej kropce

podpowiedzcie coś co jestem w dużej kropce
biedny to ja jestem od urodzenia...