tylko że mamy tu problem formalny - wykres ceny nie jest funkcją....Seryjny Morderca pisze: 2. Kształt trendu kolistego jest wtedy kiedy w wybranym oknie czasowym różnice pomiędzy co najmniej 3 ekstremami funkcji wynoszą minimum 180 stopni.
3. Trend eliptyczny jest wtedy kiedy funkcja przybiera postać logarytmiczną lub wykładniczą
DayTrading: Piątek 11.07.2014
Re: DayTrading: Piątek 11.07.2014
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
-
- Pasjonat
kolisty... a nie kolistyczny.hhhllllh pisze:o kurde ciezka wiedza panowie a co to daje ze wiem ze trend jest kolistyczny albo eliptyczny po za tym ze moge go nazwac ? da sie to jakos wykozystac w zarabianiu ? czy jesli trend byl taki do momentu go nazwania to ile on jeszcze taki bedzie zanim sie zmieni ?
Nikt tego nie wie.
@ciapul - po nic, doslowanie po nic. Ja tylko odnioslem sie do slow cajto ktory blednie nazywa to co rysuje. Wcale nie wnikam w czyjes kompetencje do zarabiania kasy lub tego ile ma na koncie. Chodzilo mi tylko i wylacznie o to ze cajto blednie rozumuje nazewnictwo metodologii na ktorej zgarnia swoje pipsy

I to nie jest moje widzi mi sie tylko wikipedia, matematyka i sterta ksiazek w kazdej bibliotece.
-- Dodano: 11 lip 2014, 15:37 --
Sam wykres ceny nie jest ale jeśli chcesz wyznaczyć jakąkolwiek prostą lub nawet chcesz wyznaczyć fibo to już musisz używać pojęcia funkcji w czasie. (spróbkowanej w wartościach i kwantyzowanej w czasie)Ciapul pisze:tylko że mamy tu problem formalny - wykres ceny nie jest funkcją....Seryjny Morderca pisze: 2. Kształt trendu kolistego jest wtedy kiedy w wybranym oknie czasowym różnice pomiędzy co najmniej 3 ekstremami funkcji wynoszą minimum 180 stopni.
3. Trend eliptyczny jest wtedy kiedy funkcja przybiera postać logarytmiczną lub wykładniczą
Zauważ ciapul, że już nawet sam punkt w przestrzeni do którego chcesz odnieść wykres - też jest funkcją - nieciągłą w czasie.
Ale dobra bo nie o tym mowa w ogóle i szkoda robić OT.
Hmm... tysiące lat temu, Grecy i TLSeryjny Morderca pisze:@cajto:
1. Ja sie z tobą nie kłócę - to ty się kłócisz z matematyką i powtarzam raz jeszcze - jeśli pmagają Ci linie które rysujesz - OK - rysuj dalej ale nie są one liniami trendu - ZROZUM - są to linie styczne do wybranych przez Ciebie punktów i to wszystko. Zapoznaj się proszę z tym co to jest linia trendu, lub średnia kwadratowa, średnia ważona - są to linie statystyczne które w ogóle nie uwzględniają stycznych do wykresu - to są książki matma, pitagoras i ja Ci nie mówię co masz robić i nie uczę Cię niczego tylko ty się kłócisz z teorią tej dziedziny matematyki którą wymyślili tysiące lat temu... Rozumiesz?

Troszkę cię poniosło

Moja kreska na Kablu mówi, że co za dużo to nie zdrowo - bez odbicia, dołem ich panowie bracia

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2014, 15:44 przez cajto, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Pasjonat
hehehehe.... To jest dobrecajto pisze:Hmm... tysiące lat temu, Grecy i TLSeryjny Morderca pisze:@cajto:
1. Ja sie z tobą nie kłócę - to ty się kłócisz z matematyką i powtarzam raz jeszcze - jeśli pmagają Ci linie które rysujesz - OK - rysuj dalej ale nie są one liniami trendu - ZROZUM - są to linie styczne do wybranych przez Ciebie punktów i to wszystko. Zapoznaj się proszę z tym co to jest linia trendu, lub średnia kwadratowa, średnia ważona - są to linie statystyczne które w ogóle nie uwzględniają stycznych do wykresu - to są książki matma, pitagoras i ja Ci nie mówię co masz robić i nie uczę Cię niczego tylko ty się kłócisz z teorią tej dziedziny matematyki którą wymyślili tysiące lat temu... Rozumiesz?co oni na niej wyznaczali?, a ja się zawsze zastanawiałem kto i gdzie grał na Meta Trader 1
![]()
Troszkę cię poniosło

Dobra sorry. Skończmy robić OT. Niepotrzebnie się przyczepiłem. Każdy gra tak jak mu pasuje i ważne żeby mu wychodziło. Mi ostatnio nie wychodzi więc nawet nie wypada mi z wami dyskutować...
jak rzeźnik przebije 173.30 to S po same pięty !!! 

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
@seryjny
kupiłes juz tego danielsa? bo kumpel juz by pewnie chetnie zaczał

o matko ale dax ruszył w dół a ja eleczki zasadziłem wczoraj 

biedny to ja jestem od urodzenia...
- kk.dreamer
- Pasjonat
sprawdza sie zajebiscie, ale dzisiaj nie mialam na to akurat totalnie czasu, i galaxy siedział grzecznie w torbie,highend pisze:to Galaxy Note III jednak się nie sprawdził do grania "w terenie" ?kk.dreamer pisze:kurcze, wrocilam dopiero do domu a widze UC szalejeominelo mnie
pie!@#$%^&one mk3 sie popsuło i jeździłam po warsztatach..

Drodzy Panowie Panie również trejdują...
-
- Pasjonat
Kurde no widzisz jade do Kauflanda o 18, kupuje i jadę z nim wypić:) - tyle dobrego...A.S.A.T. pisze:@seryjny
Ale mało brakło, moje depo mniej więcej wyglądało tak:
50zł - 45zł - 67zł - 65zł - 110zł - 156zł - 145zł - 142zł - 138zł - 133zł - 187zł - 196zł - 310zł - 420zł - 280zł - 350zł - 428zł - 490zł - 780zł - 450zł (kur** ma*!) - 540zł - 520zł... i teraz mam otwarta pozycję na edku i aktualny stan konta to 600 zł...
Udało się zrobić ponad 1000 % ale brakło jednak dużo do 1000 zł.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2014, 15:51 przez Seryjny Morderca, łącznie zmieniany 1 raz.