Lmax Exchange (MTF)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
10
63%
Poza paroma minusami są ok
3
19%
Przeciętny
1
6%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Lmax Exchange (MTF)

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

MaRCHeW pisze:Witam :)
JAREK67 pisze:Fajnie się pobiera instalkę z tej strony ale login i hasło to sobie sam wymyślę.

Obrazek
хостинг фотографий

Nowego rachunku też nie można wygenerować. :?
Jarku drogi :) przecież już o tym rozmawialiśmy kilka miesięcy temu. Trzeba napisać do LMAX'a o demo MT4 lub też napisz do Raposo to Ci pomoże.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Kilka miesięcy temu to chyba nie było jeszcze tej strony. Przynajmniej ja o niej dowiedziałem się parę minut temu. Na zdrowy rozsądek po co umieszczać link do instalki skoro nie można z tego korzystać wprost ?
Myślałem, że coś się zmieniło w dziedzinie otwierania konta demo (MT4) w Lmax.
Jednak widzę, że nadal podanie trzeba pisać. Dobrze chociaż, że bez zdjęć.
Trochę się zagalopowaliście w tej wszechobecnej potrzebie sprzedaży.
Sugeruję jedno zdanie wyjaśnienia umieszczone w pobliżu linka, że samo ściągnięcie i zainstalowanie programu nie jest równoznaczne z możliwością korzystania z platformy MT4 w Lmax.
Miałem ochotę coś sprawdzić na tej platformie ale nie chce mi się pisać podań/próśb.

kliwus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kliwus »

Dziękuję za odpowiedz odnośnie buy/sell limit, ale jeszcze chciałem dopytać czy na mt4 działa to tak samo?

Pozdrawiam
Damian

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Instalkę warto po to zamieszczać ponieważ często gęsto szuka się jej długo albo gdzieś zapodziewa się link jak np. mamy już otwarte konto rzeczywiste/demo i chcemy z niego skorzystać na innym komputerze ;).

Procedura otwarcia kont demonstracyjnych dla MT4 nie uległa zmianie, niestety. Dlatego też najlepiej kontaktować się z supportem, który szybko taki rachunek utworzy. I wystarczy do tego jedno zdanie w języku polskim, bez dramatyzowania, że to "jedno wielkie podanie" - jeśli kogoś to przerasta to cóż... Nie mam rady :). Na dobrą sprawę zajęłoby Ci to o wiele mniej czasu niż napisanie tego postu.

-- śr 09-07-2014, 8:10 --
kliwus pisze:Dziękuję za odpowiedz odnośnie buy/sell limit, ale jeszcze chciałem dopytać czy na mt4 działa to tak samo?

Pozdrawiam
Damian
Niestety na MT4 nie ma zleceń Bid/Offer - twórcy tej platformy nie przewidzieli takiej możliwości.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

kliwus
Stały bywalec
Stały bywalec

Tak, wiem że nie ma takich zleceń, ale chodzi mi o zasadę działania. Czyli jak wystawie zlecenie buy limit powiedzmy na eurusd po cenie 1.35905 to czy pojawi się w arkuszu zleceń, że po takiej cenie chcę kupić i po takiej cenie dostanę. Na web client napewno tak jest, a czy tak samo na mt4. Niestety konta rzeczywistego jeszcze nie założyłem, a jestem w trakcie testowania demo a tam tego nie widać.

Pozdrawiam
Damian

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Na MT4 zlecenia oczekujące są realizowane jako Market, czyli po przekroczeniu poziomu aktywacji są przekazywane do realizacji. To już ograniczenie wynikające z samej konstrukcji platformy...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

kliwus
Stały bywalec
Stały bywalec

Zatem mogą pojawić się poślizgi tak to można rozumieć nawet przy zleceniach buy/sell limit? Jakieś automaty do przesyłania zleceń z mt4 do web client zapewne nie istnieją :(

Pozdrawiam
Damian

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
kliwus pisze:Zatem mogą pojawić się poślizgi tak to można rozumieć nawet przy zleceniach buy/sell limit? Jakieś automaty do przesyłania zleceń z mt4 do web client zapewne nie istnieją :(
Poślizgi będą ale zlecenia limit mają to do siebie, że realizują się w 99% przypadków po cenie złożenia lub po lepszej cenie.
Napisz dokładnie jakiej strategii używasz, bo nie rozumiem czemu lepsza cena przy zleceniach limit jest dla Ciebie nieakceptowalna.

Poza tym LMAX Exchange oferuje jeszcze inne platformy. Jeżeli bardzo Ci zależy na zleceniach Bid/Offer to kup licencję na platformę MultiCharts, dostaniesz o niebo lepszą funkcjonalność niż to co oferuje MT4.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

kliwus
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam
Poślizgi będą ale zlecenia limit mają to do siebie, że realizują się w 99% przypadków po cenie złożenia lub po lepszej cenie.
Napisz dokładnie jakiej strategii używasz, bo nie rozumiem czemu lepsza cena przy zleceniach limit jest dla Ciebie nieakceptowalna.

Poza tym LMAX Exchange oferuje jeszcze inne platformy. Jeżeli bardzo Ci zależy na zleceniach Bid/Offer to kup licencję na platformę MultiCharts, dostaniesz o niebo lepszą funkcjonalność niż to co oferuje MT4.
Mam napisaną swoją strategię którą jeszcze dopracowywuje, aktualnie gra na 22 parach walutowych, ale to bez znaczenia. Napisałem te wszystkie moje posty ponieważ była mowa o zleceniach buy/sell stop które powodowały nie realizowanie zlecen po danej cenie a trochę gorszej, więc spytałem jak to się ma do mt4 i zleceń buy/sell limit, a jeśli realizują się w 99% lub nawet jak piszesz lepszych to przecież idealnie i nie mogę mieć do tego zastrzeżeń. Chce grać na mikrolotach narazie i zobaczyć jak to wyjdzie w rzeczywistości na koncie realnym, a w przypadku lmax jeśli jest to na zasadzie MTF to zapewne będzie łatwiej niż na typowym ECN, aczkolwiek w mt4 moje zlecenie buy/sell limit w arkuszu zleceń chyba nie wystąpią a wydaje mi się, że powinny i nie ważne czy to web client czy mt4.

Pozdrawiam
Damian

wieraj
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wieraj »

Witam.
Chciałem prosić o link do MT4.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Nie mogę znaleźć na stronie LMAX listy z wartościami swap.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ODPOWIEDZ