Lmax Exchange (MTF)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
10
63%
Poza paroma minusami są ok
3
19%
Przeciętny
1
6%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Lmax Exchange (MTF)

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Niestety tak tego nie da się zrobić... W takiej sytuacji pozostają tylko zlecenia typu Stop.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

4X4J
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: 4X4J »

Bardzo dziękuję za potwierdzenie.

M

-- śr 02-07-2014, 14:41 --

Dla zainteresowanych napiszę, że dzisiaj postanowiłem zamknąć rachunek rzeczywisty na LMAX i wycofać depozyt.

W dotychczasowych trejdach na ważnych danych makroekonomicznych platforma MT4 LMAX spisuje się tak samo, jeśli nie gorzej niż MT4 Admiralsa, z którego docelowo zamierzałem się wyprowadzić. Chodzi głównie o znaczne (kilku-, a nawet 10-pipsowe) przesunięcia poziomów otwierania zleceń typu Stop w chwili publikacji danych.

Myślałem, że LMAX będzie w stanie zapewnić lepszą płynność (zgodnie ze swoją nazwą :) ), ale okazuje się, że w przypadku MT4 pewne ograniczenia samej platformy handlu są najwyraźniej nie do przeskoczenia.

Pozdrawiam
M

kliwus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kliwus »

Przymierzam się do LMAX i jeśli jest problem ze zleceniami typu buy stop i sell stop to czy podobnie wygląda ze zleceniami buy limit i sell limit? Ja w przeciwieństwie do kolegi nie używam zleceń buy/sell stop, bo jeśli ktoś faktycznie nie postawi zlecenia tam gdzie kolega by chciał to robić mogą się poślizgi, ale czy też tak w buy/sell limit jest tego nie wiem i o to pytam. Czy czasem Admirals nie miał jakichś problemów z połączeniem pod czas danych? kiedy go testowałem to podczas publikacji danych miałem kilkukrotnie w dzienniku zapisane, że się loguje do konta oraz wylatywały świeczki w sensie, że była np. jedna o 14:25 a potem 14:35 w interwale 5m?

Pozdrawiam
Damian

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Co do Admirala to nie wiem ale w LMAX w przypadku zleceń limit alternatywą są właśnie zlecenia Bid i Offer, które wykluczają poślizgi. Twoje zlecenie trafia do arkusza zleceń i w najgorszym wypadku po prostu nie zostanie zrealizowane lub nie zostanie zrealizowane w całości.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
raposo pisze:Co do Admirala to nie wiem ale w LMAX w przypadku zleceń limit alternatywą są właśnie zlecenia Bid i Offer, które wykluczają poślizgi. Twoje zlecenie trafia do arkusza zleceń i w najgorszym wypadku po prostu nie zostanie zrealizowane lub nie zostanie zrealizowane w całości.
Z tego co się orientuję, LMAX nie odrzuca złożonych zleceń, a zlecenia limit mają to do siebie, że w 99% przypadków realizują się po lepszej cenie niż zostały złożone. Także kolega Kliwus może śmiało uderzać do LMAX'a :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W 99% wypadków tak :). Forex jest na tyle płynnym rynkiem, że albo trzeba by mieć tutaj pecha albo postawić zlecenie z napraaaaaaawdę dużym wolumenem na niszowym instrumencie...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

siarsko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: siarsko »

Witam.

Krótkie pytanko: czy LMAX jest MM?
I jak wygląda realizacja zleceń w porównaniu do Armady?
Co lepsze? Dodam, że interesuje mnie wyłącznie scalping.

Dzieki za podpowiedzi

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

siarsko pisze:Witam.

Dzieki za podpowiedzi
LMAX Exchange to MTF. Jest to rodzaj zcentralizowanej giełdy FX i CFD. Zapoznaj się z artykułami na: http://mtfclub.pl/

Swego czasu wszystkie zlecenia klientów Armada Markets były realizowane na giełdzie LMAX i Armada o tym oficjalnie informowała na swojej stronie. Później z tego co wiem ich drogi się rozeszły.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

MaRCHeW pisze:Witam :)
siarsko pisze:Witam.

Dzieki za podpowiedzi
LMAX Exchange to MTF. Jest to rodzaj zcentralizowanej giełdy FX i CFD. Zapoznaj się z artykułami na: http://mtfclub.pl/

Swego czasu wszystkie zlecenia klientów Armada Markets były realizowane na giełdzie LMAX i Armada o tym oficjalnie informowała na swojej stronie. Później z tego co wiem ich drogi się rozeszły.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Fajnie się pobiera instalkę z tej strony ale login i hasło to sobie sam wymyślę.

Obrazek
хостинг фотографий

Nowego rachunku też nie można wygenerować. :?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

JAREK67 pisze:Fajnie się pobiera instalkę z tej strony ale login i hasło to sobie sam wymyślę.

Obrazek
хостинг фотографий

Nowego rachunku też nie można wygenerować. :?
Jarku drogi :) przecież już o tym rozmawialiśmy kilka miesięcy temu. Trzeba napisać do LMAX'a o demo MT4 lub też napisz do Raposo to Ci pomoże.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ