Lmax Exchange (MTF)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
10
63%
Poza paroma minusami są ok
3
19%
Przeciętny
1
6%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: Lmax Exchange (MTF)

Nieprzeczytany post autor: freakout »

teraz podczas danych dla NZD platforma nie działała przez 5 minut... otwieram, a tam na GBPNZD luka na ponad 150 pipsów :shock: :roll:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

freakout pisze:teraz podczas danych dla NZD platforma nie działała przez 5 minut... otwieram, a tam na GBPNZD luka na ponad 150 pipsów :shock: :roll:
Nie "teraz" tylko codziennie o 21:00 czasu serwera (23:00 czasu polskiego) platforma LMAX nie kwotuje cen - sprawdź sobie poprzednie dni. Pech chciał, że akurat w tym czasie były publikowane dane makro.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ANGAWE
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ANGAWE »

Ile wynosi swap dla usdtry buy 1lot? w PLN?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ANGAWE pisze:Ile wynosi swap dla usdtry buy 1lot? w PLN?
Specyfikacja instrumentu na screenie. Na PLN czy inną walutę każdy już sam sobie może przeliczyć ;).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

4X4J
Stały bywalec
Stały bywalec

Pierwsze wrażenia dot. LMAX MT4 i pytanie o zlecenia Stop

Nieprzeczytany post autor: 4X4J »

Cześć!

Od kilku dni mam konto rzeczywiste na LMAX.

Od razu wyjaśnię, że próbuję LMAX do handlowania na danych. Mam metodę, ale nie byłem zadowolony z realizacji zleceń na MT4 w Admiral Markets.

Początkowo chciałem po prostu handlować tą samą metodą na MT4 w LMAX, licząc na większą płynność. Niestety po kilku „czerwonych” danych stwierdzam, że jest w zasadzie porównywalnie jak w Admiral Markets. Chodzi mi głównie o przestawianie zleceń o kilka pipsów w momencie publikacji danych. Czyli np. zlecenie sell stop jest otwierane o kilka pipsów niżej niż je postawiłem, a zlecenie buy stop -- o kilka pipsów wyżej. Coś takiego znacznie obniża efektywność mojej metody tradingu.

Mam więc takie pytanie dotyczące platformy Web Client dostępnej w LMAX:
Widzę z dyskusji tutaj, a przede wszystkim z poradnika tradingu udostępnionego przez LMAX, że zlecenia STOP nie są od razu wrzucane do arkusza zleceń, ale są otwierane po zaistnieniu odpowiednich warunków rynkowych (tak to rozumiem, bo wytłumaczenie jest znacznie dłuższe i bardziej złożone) i stają się wówczas zleceniami MARKET.

Czy więc ktoś tutaj jest mi w stanie powiedzieć, czy taki sposób realizacji zleceń typu STOP na Web Cliencie powoduje, że będą się one zachowywać podobnie jak na MT4? Czy może jest szansa, że nieco płynniej? Oczywiście sam to przetestuję w najbliższych dniach, ale jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie lub wiedzę, to chętnie się czegoś dowiem.

Pozdrawiam
Maciek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Będą one realizowane w ten sam sposób. Jednak na WebClient masz dostępne zlecenia Bid/Offer i one już od razu trafiają do arkusza więc nie ma obaw o poślizg cenowy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Mi się wydaję, że przy Web Client może być nieco szybsza realizacja zlecenia ponieważ zlecenie nie musi przechodzisz przez "mostek" tak jak przy MT4. Czy to wpłynie na realizację zlecenia? Nie wiem, bo to nie jest jedyny czynnik który ma na to wpływ. Zlecenia oczekujące typu stop nie mogą być dodawane do arkusza zleceń, ponieważ tam znajdują się zlecenia dające płynność (zlecenia typu limit), natomiast zlecenia typu stop są zleceniami zabierającymi płynność z rynku.

4X4J
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze: Będą one realizowane w ten sam sposób. Jednak na WebClient masz dostępne zlecenia Bid/Offer i one już od razu trafiają do arkusza więc nie ma obaw o poślizg cenowy.
Dziękuję za wskazówkę.
W końcu dokopałem się do Bid/Offer. One są w tzw. quick tickecie.
Przyznam jednak, że wciąż nie do końca rozumiem, jak działają zlecenia Bid/Offer. Jaką wartość wpisuję w polu +Bid+, a jaką w -Offer-?
Lub z innej strony: czy można składać zlecenia Bid/Offer w pewnym oddaleniu (np. 10 pipsów) od aktualnej ceny rynkowej? A jeśli tak, to jak to zrobić?

M

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Zlecenie Bid składasz poniżej obecnej ceny Ask, Offer powyżej obecnej ceny Bid.

4X4J
Stały bywalec
Stały bywalec

Dziękuję za wszystkie pomocne posty.

Jednak to, o czym piszecie, chyba nie odpowiada moim potrzebom. Dlatego dla pewności postanowiłem posłużyć się rysunkiem -- tak zawsze łatwiej. :)

Proszę zerknijcie na załączony screen (to jest AUDUSD sprzed kilkudziesięciu minut -- nie jest optymalny, ale w miarę pokazuje, o co mi chodzi).

Czy zaznaczone przeze mnie zlecenia (buy w przypadku strzału w górę, sell w przypadku solidnej zwałki) da się zrealizować na LMAX poprzez arkusz zleceń, czy też muszę stawiać zlecenia typu Stop, które do arkusza nie wchodzą, a otwierane są dopiero po zaistnieniu odpowiednich warunków rynkowych?

Dziękuję za cierpliwość i liczę na odpowiedź.

M
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ