Lmax Exchange (MTF)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
10
63%
Poza paroma minusami są ok
3
19%
Przeciętny
1
6%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: Lmax Exchange (MTF)

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
CyborgFX pisze:Mam pytanie o last look, tzn w tym przypadku jego brak. Jakie ma to znaczenie i jaka jest roznica w stosunku do ECN?
Czy ktorys z Polskich brokerów posiada to rozwiazanie?
Tu jest to dobrze wyjaśnione: http://comparic.pl/listings/last-look-t ... rzeszlosc/
Looknij na http://liquidex.eu/pl/ a także na http://forex-nawigator.biz/forum/liquid ... t=liquidex

Liquidex jest partnerem handlowym LMAX Exchange. Wszystkie zlecenia klientów Liquidex przekazywane są na giełdę LMAX.

Nie znajdziesz na chwilę obecną innego polskiego brokera bez "last look".

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
CyborgFX
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: CyborgFX »

Wyglada na to ze jest to dokladnie model jakiego szukalem od dlugiego czasu. Modelu ECNowski nie do konca spelnia moje potrzeby, to ze nie mozna przewidziec po jakiej cenie zostanie wypelnione zlecenie, szczegolnie w przy wysokiej zmiennosci. Moja strategia ma dosc wysoka czastotliwosc wiec precyzja ma tu ogromne znaczenie i przeklada sie bezposrednio na poziom zysku/strat. Napisalem juz do LMAXa wiec zobaczymy.
Zastanawiam sie jakiego pingu mozna sie spodziewac pomiedzy Polska a UK przy egzekucji?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

CyborgFX pisze:Wyglada na to ze jest to dokladnie model jakiego szukalem od dlugiego czasu. Modelu ECNowski nie do konca spelnia moje potrzeby, to ze nie mozna przewidziec po jakiej cenie zostanie wypelnione zlecenie, szczegolnie w przy wysokiej zmiennosci. Moja strategia ma dosc wysoka czastotliwosc wiec precyzja ma tu ogromne znaczenie i przeklada sie bezposrednio na poziom zysku/strat. Napisalem juz do LMAXa wiec zobaczymy.
To o czym piszesz dotyczy zleceń z limitem. W pozostałych przypadkach (zlecenia market, stop) poślizgi będą występować jak na każdym rynku.
Jeżeli szybkość egzekucji jest dla Ciebie priorytetem to raczej rozważ użycie innych platform niż MT4 ze względu na mostek.
CyborgFX pisze:Zastanawiam sie jakiego pingu mozna sie spodziewac pomiedzy Polska a UK przy egzekucji?
Jeżeli używasz ATS to najlepszym rozwiązaniem jest wykupienie VPS'a w Londynie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
FXMTF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXMTF »

MaRCHeW pisze:
CyborgFX pisze:Zastanawiam sie jakiego pingu mozna sie spodziewac pomiedzy Polska a UK przy egzekucji?
beeksfx.com lub ultrafxvps.com z bezpośrednim połączeniem z Equinix LD4
Partner LMAX Global

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

FXMTF pisze:
MaRCHeW pisze:
Oferta ultrafxvps.com wygląda godnie. Dzięki za info :564:

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Rozmawiałem dzisiaj na czacie i zdziwiłem się bardzo, bo jednak nie wszystkie metody handlu są mile widziane. Agresywny NewsTrading może się skończyć zawieszeniem konta, argumentują to tym, że chcą stworzyć "symbiotic market place" - cokolwiek to znaczy. Więc jak jest z neutralnością tego całego MTF?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

psV pisze:Rozmawiałem dzisiaj na czacie i zdziwiłem się bardzo, bo jednak nie wszystkie metody handlu są mile widziane. Agresywny NewsTrading może się skończyć zawieszeniem konta, argumentują to tym, że chcą stworzyć "symbiotic market place" - cokolwiek to znaczy. Więc jak jest z neutralnością tego całego MTF?
Swego czasu rozmawiałem z LMAX'em na ten temat. Sprawa agresywnego news tradingu nie dotyczy klientów detalicznych, a instytucjonalnych (funduszy algorytmicznych i HFT), gdy zachodzi podejrzenie, że mogą mieć oni wcześniejszy feed, tzw. latency arbitraż. Dotyczy to tylko ok. 50ms przed publikacją newsów. LMAX musi takie rzeczy monitorować, aby dostawcy płynności nie zaczęli rozszerzać spreadów.

Tzw. "zwykły Kowalski" może sobie handlować na newsach jak chce.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

FXMTF pisze:
MaRCHeW pisze:
Polecam również fxvm.net (mają 5 dniowy darmowy trial) oraz support online via chat 24/5

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

reQuorter pisze:Polecam również fxvm.net (mają 5 dniowy darmowy trial) oraz support online via chat 24/5
Tyle tylko, że dwie poprzednie firmy mają bezpośrednie połączenie z Equinix LD4 gdzie znajdują się serwery LMAX Exchange, a w przypadku fxvm niestety mówimy o Level3 Braham Street.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
nufnuf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nufnuf »

Pablo zastanawiał się nad przelewem SEPA. Mam to właśnie za sobą. Przelewałem z konta PLN w mBanku na konto PLN LMAX.
Banki jak sie przyssały do przelewu, to wyssały z niego 6,22%. Takie były koszty przewalutowania.
Następnym razem spróbuję SWIFTa.

ODPOWIEDZ