Brak motywacji do gry...

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Re: Brak motywacji do gry...

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Łączenie świec to akurat podstawa, ameryki nie odkryłeś :) Nie wiem jaki byłby problem żeby to zaprogramować :) A formacje japońskie są akurat banalną rzeczą do zaprogramowania ;) Jak dostaniesz rozszerzony spread na danych + 10 pipsów poślizgu na ważniejszych danych to przy SL 10 ewentualna strata jest już 2 razy większa ;) Masz miliony do zgarnięcia, ale Ci się nie chce, czyżby szykowała się nowa seria szkoleń? ;)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Pablo90 pisze:Łączenie świec to akurat podstawa, ameryki nie odkryłeś :) Nie wiem jaki byłby problem żeby to zaprogramować :) A formacje japońskie są akurat banalną rzeczą do zaprogramowania ;) Jak dostaniesz rozszerzony spread na danych + 10 pipsów poślizgu na ważniejszych danych to przy SL 10 ewentualna strata jest już 2 razy większa ;) Masz miliony do zgarnięcia, ale Ci się nie chce, czyżby szykowała się nowa seria szkoleń? ;)
teraz jak napisałem o technice łączenia świec to każdy może tak sobie napisać że wiedział o tym zanim ja pojawiłem się na świecie ;) no ale mniejsza o to :d szkoleń nie będzie z jednego względu - nie chcę zdradzać swoich pomysłów nikomu innemu, bo to mi zależy na tym żeby puścić brokera z torbami ;) ale samo EA z którego korzystam można kupić, chociaż nie są to małe pieniądze :) poza tym jedynego poślizgu jakiego ja mogę doświadczyć to już tylko wtedy kiedy pozycje będą zabezpieczone na plus, a w tym przypadku poślizg rzędu 15-20 pips nie zrobi mi nic :) nie gram bowiem na same dane, wejście następuje dużo wcześniej i EA zdąży to wszystko zabezpieczyć zanim ewentualny poślizg zje mi parę złotych zysku :)

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

No to nie pozostaje mi Ci życzyć nic innego jak miłego trzepania kasiorki. Daj znać do jakiego brokera wpłacasz kasz, będę uciekał z depozytem zanim puścisz go z torbami ;)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

freakout pisze:
Pablo90 pisze:Łączenie świec to akurat podstawa, ameryki nie odkryłeś :) Nie wiem jaki byłby problem żeby to zaprogramować :) A formacje japońskie są akurat banalną rzeczą do zaprogramowania ;) Jak dostaniesz rozszerzony spread na danych + 10 pipsów poślizgu na ważniejszych danych to przy SL 10 ewentualna strata jest już 2 razy większa ;) Masz miliony do zgarnięcia, ale Ci się nie chce, czyżby szykowała się nowa seria szkoleń? ;)
teraz jak napisałem o technice łączenia świec to każdy może tak sobie napisać że wiedział o tym zanim ja pojawiłem się na świecie ;) no ale mniejsza o to :d szkoleń nie będzie z jednego względu - nie chcę zdradzać swoich pomysłów nikomu innemu, bo to mi zależy na tym żeby puścić brokera z torbami ;) ale samo EA z którego korzystam można kupić, chociaż nie są to małe pieniądze :) poza tym jedynego poślizgu jakiego ja mogę doświadczyć to już tylko wtedy kiedy pozycje będą zabezpieczone na plus, a w tym przypadku poślizg rzędu 15-20 pips nie zrobi mi nic :) nie gram bowiem na same dane, wejście następuje dużo wcześniej i EA zdąży to wszystko zabezpieczyć zanim ewentualny poślizg zje mi parę złotych zysku :)
Coraz mniej poważnie to wygląda. Jeszcze tylko napisz jakie to pieniądze trzeba zapłacić za to EA ?

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Ja też dołączam się do pytania ile kosztuje EA które jest "zaawansowane" a nie potrafi znaleźć momentu otwarcia pozycji i co najwyżej zarządza pozycjami.
Pytanie w żadnym wypadku nie jest złośliwe tylko rozsadza mnie ciekawość. :)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Panowie, no i jak tu z Wami rozmawiać skoro kilka postów wcześniej opisałem wszystko co i jak a wy dalej nie rozumiecie :) widzę że trzeba wszystko wytłumaczyć od nowa ;)

a więc EA które posiadam to nie jest robot który gra sam - ja decyduję o momencie otwarcia pozycji, a EA rozmieszcza w obliczonych wcześniej miejscach zlecenia oczekujące których liczba wynosi maksymalnie 3 (ich ilość zależy od wielkości TP - im większy tym większa ilość dokładanych zleceń) :) cały myk polega na tym że stosuje się bardzo wąski SL (w moim przypadku jest to 10 pips równe 3% konta) i różne ryzyko które wpisuje się w procentach :) robot sam oblicza wielkość głównej pozycji oraz tych później dołożonych :) pierwsze wejście po około 15 pipsach jest przestawiane na BE i w tym momencie nie tracę już nic :) następne zlecenie (jeśli jest 1 główne i 1 dodatkowe) gdy zostanie aktywowane i zamknie się na SL i tak powoduje że wychodzę około 5 pipsów na plus :) 5 pips dlatego że w przypadku scenariusza z SL=10 pips i TP=40 pips, pierwsze dodatkowe zlecenie aktywuje się po 20 pipsach - te zlecenie ma SL rzędu 15 pips, a z głównego wejścia zostaje 5 pips profitu :) podobnie wygląda to w przypadku większej liczby dokładanych pozycji, ale tam SL waha się w granicach 20 pips :) te dodatkowe pozycje po 15-20 pipsach zysku również są przestawiane na BE i jeśli zostaną wycięte to i tak mam z tego mały zysk :) w całym tym procesie chodzi o to aby zaryzykować jak najmniej a wyciągnąć jak najwięcej :P przy SL=10 pips i TP=40 pips oraz 1 dodatkowym zleceniu ryzykując 3% konta jestem w stanie zrobić 13% depo :) w przypadku TP=80 pips oraz 2 dodatkowych zleceń jest to 50% konta, a TP rzędu 110 pips + 3 dodatkowe pozycje pozwalają mi na podwojenie konta + jeszcze mały procent :)

do EA dołączony jest jeszcze specjalny kalkulator zrobiony w Excelu który pozwala na spokojne tworzenie różnych szablonów, a z których potem można normalnie korzystać w MT4 - wszystko wystarczy przepisać do EA i zapisać w postaci pliku *.set, dzięki czemu można to potem szybciutko załadować :)

ufff... myślę że to chyba wystarczy ;)

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Ja wszystko rozumiem i byłem ciekaw na ile wyceniasz takiego robota.
Tak się zastanawiam czy takie otwieranie wielu zleceń nie jest statystycznie tym samym co otwieranie osobno.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

lolek pisze:Ja wszystko rozumiem i byłem ciekaw na ile wyceniasz takiego robota.
Tak się zastanawiam czy takie otwieranie wielu zleceń nie jest statystycznie tym samym co otwieranie osobno.
za tego robota dałem rok temu coś około 1000$, ale to jeszcze z paroma dodatkami :) myślę że cena jest jak najbardziej adekwatna do jego możliwości, bo tak naprawdę po wejściu w pozycję jesteś zwolniony z dalszych działań - EA wszystko zrobi za ciebie :) oczywiście można i samemu otwierać zlecenia, zabezpieczać je później, itd., ale zabiera to wtedy zbyt dużo czasu i co za tym idzie - jest mniej wygodne :) tutaj wszystko ogranicza się jedynie do wejścia na rynek w odpowiednim momencie ;)

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Jest dokładnie tym samym, żaden system nie będzie zarabiał w długim terminie jeśli momenty wejścia i wyjścia są słabe, nawet jeśli ma jakieś udziwnione MM ;) freakout my wszystko rozumiemy, poprzednicy pytali się ile ten robot kosztuje, nie jak działa (to chyba mało kogo interesuje :P ). I dlaczego umieściłeś ten temat w dziale dla początkujących? Liczysz tutaj na większy popyt na robocika? :)

EDIT: Robot do zarządzania pozycją za 1000 $? Ostro, pierwszy lepszy programista napisze coś takiego za kilkaset złotych maks.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

freakout pisze:za tego robota dałem rok temu coś około 1000$, ale to jeszcze z paroma dodatkami :) myślę że cena jest jak najbardziej adekwatna do jego możliwości, bo tak naprawdę po wejściu w pozycję jesteś zwolniony z dalszych działań - EA wszystko zrobi za ciebie :)
Cholera a ja takie robociki pisałem w jeden dzień za 100 zł.
Chyba za słabo się cenie. :)

Zablokowany