Panowie, no i jak tu z Wami rozmawiać skoro kilka postów wcześniej opisałem wszystko co i jak a wy dalej nie rozumiecie

widzę że trzeba wszystko wytłumaczyć od nowa
a więc EA które posiadam to nie jest robot który gra sam - ja decyduję o momencie otwarcia pozycji, a EA rozmieszcza w obliczonych wcześniej miejscach zlecenia oczekujące których liczba wynosi maksymalnie 3 (ich ilość zależy od wielkości TP - im większy tym większa ilość dokładanych zleceń)

cały myk polega na tym że stosuje się bardzo wąski SL (w moim przypadku jest to 10 pips równe 3% konta) i różne ryzyko które wpisuje się w procentach

robot sam oblicza wielkość głównej pozycji oraz tych później dołożonych

pierwsze wejście po około 15 pipsach jest przestawiane na BE i w tym momencie nie tracę już nic

następne zlecenie (jeśli jest 1 główne i 1 dodatkowe) gdy zostanie aktywowane i zamknie się na SL i tak powoduje że wychodzę około 5 pipsów na plus

5 pips dlatego że w przypadku scenariusza z SL=10 pips i TP=40 pips, pierwsze dodatkowe zlecenie aktywuje się po 20 pipsach - te zlecenie ma SL rzędu 15 pips, a z głównego wejścia zostaje 5 pips profitu

podobnie wygląda to w przypadku większej liczby dokładanych pozycji, ale tam SL waha się w granicach 20 pips

te dodatkowe pozycje po 15-20 pipsach zysku również są przestawiane na BE i jeśli zostaną wycięte to i tak mam z tego mały zysk

w całym tym procesie chodzi o to aby zaryzykować jak najmniej a wyciągnąć jak najwięcej

przy SL=10 pips i TP=40 pips oraz 1 dodatkowym zleceniu ryzykując 3% konta jestem w stanie zrobić 13% depo

w przypadku TP=80 pips oraz 2 dodatkowych zleceń jest to 50% konta, a TP rzędu 110 pips + 3 dodatkowe pozycje pozwalają mi na podwojenie konta + jeszcze mały procent
do EA dołączony jest jeszcze specjalny kalkulator zrobiony w Excelu który pozwala na spokojne tworzenie różnych szablonów, a z których potem można normalnie korzystać w MT4 - wszystko wystarczy przepisać do EA i zapisać w postaci pliku *.set, dzięki czemu można to potem szybciutko załadować
ufff... myślę że to chyba wystarczy