Brak motywacji do gry...
Re: Brak motywacji do gry...
Łączenie świec to akurat podstawa, ameryki nie odkryłeś
Nie wiem jaki byłby problem żeby to zaprogramować
A formacje japońskie są akurat banalną rzeczą do zaprogramowania
Jak dostaniesz rozszerzony spread na danych + 10 pipsów poślizgu na ważniejszych danych to przy SL 10 ewentualna strata jest już 2 razy większa
Masz miliony do zgarnięcia, ale Ci się nie chce, czyżby szykowała się nowa seria szkoleń? 
teraz jak napisałem o technice łączenia świec to każdy może tak sobie napisać że wiedział o tym zanim ja pojawiłem się na świeciePablo90 pisze:Łączenie świec to akurat podstawa, ameryki nie odkryłeśNie wiem jaki byłby problem żeby to zaprogramować
Jak dostaniesz rozszerzony spread na danych + 10 pipsów poślizgu na ważniejszych danych to przy SL 10 ewentualna strata jest już 2 razy większa
Masz miliony do zgarnięcia, ale Ci się nie chce, czyżby szykowała się nowa seria szkoleń?
No to nie pozostaje mi Ci życzyć nic innego jak miłego trzepania kasiorki. Daj znać do jakiego brokera wpłacasz kasz, będę uciekał z depozytem zanim puścisz go z torbami 
Coraz mniej poważnie to wygląda. Jeszcze tylko napisz jakie to pieniądze trzeba zapłacić za to EA ?freakout pisze:teraz jak napisałem o technice łączenia świec to każdy może tak sobie napisać że wiedział o tym zanim ja pojawiłem się na świeciePablo90 pisze:Łączenie świec to akurat podstawa, ameryki nie odkryłeśNie wiem jaki byłby problem żeby to zaprogramować
no ale mniejsza o to
szkoleń nie będzie z jednego względu - nie chcę zdradzać swoich pomysłów nikomu innemu, bo to mi zależy na tym żeby puścić brokera z torbami
ale samo EA z którego korzystam można kupić, chociaż nie są to małe pieniądze
poza tym jedynego poślizgu jakiego ja mogę doświadczyć to już tylko wtedy kiedy pozycje będą zabezpieczone na plus, a w tym przypadku poślizg rzędu 15-20 pips nie zrobi mi nic
nie gram bowiem na same dane, wejście następuje dużo wcześniej i EA zdąży to wszystko zabezpieczyć zanim ewentualny poślizg zje mi parę złotych zysku
Ja też dołączam się do pytania ile kosztuje EA które jest "zaawansowane" a nie potrafi znaleźć momentu otwarcia pozycji i co najwyżej zarządza pozycjami.
Pytanie w żadnym wypadku nie jest złośliwe tylko rozsadza mnie ciekawość.
Pytanie w żadnym wypadku nie jest złośliwe tylko rozsadza mnie ciekawość.
Panowie, no i jak tu z Wami rozmawiać skoro kilka postów wcześniej opisałem wszystko co i jak a wy dalej nie rozumiecie
widzę że trzeba wszystko wytłumaczyć od nowa 
a więc EA które posiadam to nie jest robot który gra sam - ja decyduję o momencie otwarcia pozycji, a EA rozmieszcza w obliczonych wcześniej miejscach zlecenia oczekujące których liczba wynosi maksymalnie 3 (ich ilość zależy od wielkości TP - im większy tym większa ilość dokładanych zleceń)
cały myk polega na tym że stosuje się bardzo wąski SL (w moim przypadku jest to 10 pips równe 3% konta) i różne ryzyko które wpisuje się w procentach
robot sam oblicza wielkość głównej pozycji oraz tych później dołożonych
pierwsze wejście po około 15 pipsach jest przestawiane na BE i w tym momencie nie tracę już nic
następne zlecenie (jeśli jest 1 główne i 1 dodatkowe) gdy zostanie aktywowane i zamknie się na SL i tak powoduje że wychodzę około 5 pipsów na plus
5 pips dlatego że w przypadku scenariusza z SL=10 pips i TP=40 pips, pierwsze dodatkowe zlecenie aktywuje się po 20 pipsach - te zlecenie ma SL rzędu 15 pips, a z głównego wejścia zostaje 5 pips profitu
podobnie wygląda to w przypadku większej liczby dokładanych pozycji, ale tam SL waha się w granicach 20 pips
te dodatkowe pozycje po 15-20 pipsach zysku również są przestawiane na BE i jeśli zostaną wycięte to i tak mam z tego mały zysk
w całym tym procesie chodzi o to aby zaryzykować jak najmniej a wyciągnąć jak najwięcej
przy SL=10 pips i TP=40 pips oraz 1 dodatkowym zleceniu ryzykując 3% konta jestem w stanie zrobić 13% depo
w przypadku TP=80 pips oraz 2 dodatkowych zleceń jest to 50% konta, a TP rzędu 110 pips + 3 dodatkowe pozycje pozwalają mi na podwojenie konta + jeszcze mały procent
do EA dołączony jest jeszcze specjalny kalkulator zrobiony w Excelu który pozwala na spokojne tworzenie różnych szablonów, a z których potem można normalnie korzystać w MT4 - wszystko wystarczy przepisać do EA i zapisać w postaci pliku *.set, dzięki czemu można to potem szybciutko załadować
ufff... myślę że to chyba wystarczy
a więc EA które posiadam to nie jest robot który gra sam - ja decyduję o momencie otwarcia pozycji, a EA rozmieszcza w obliczonych wcześniej miejscach zlecenia oczekujące których liczba wynosi maksymalnie 3 (ich ilość zależy od wielkości TP - im większy tym większa ilość dokładanych zleceń)
do EA dołączony jest jeszcze specjalny kalkulator zrobiony w Excelu który pozwala na spokojne tworzenie różnych szablonów, a z których potem można normalnie korzystać w MT4 - wszystko wystarczy przepisać do EA i zapisać w postaci pliku *.set, dzięki czemu można to potem szybciutko załadować
ufff... myślę że to chyba wystarczy
Ja wszystko rozumiem i byłem ciekaw na ile wyceniasz takiego robota.
Tak się zastanawiam czy takie otwieranie wielu zleceń nie jest statystycznie tym samym co otwieranie osobno.
Tak się zastanawiam czy takie otwieranie wielu zleceń nie jest statystycznie tym samym co otwieranie osobno.
za tego robota dałem rok temu coś około 1000$, ale to jeszcze z paroma dodatkamilolek pisze:Ja wszystko rozumiem i byłem ciekaw na ile wyceniasz takiego robota.
Jest dokładnie tym samym, żaden system nie będzie zarabiał w długim terminie jeśli momenty wejścia i wyjścia są słabe, nawet jeśli ma jakieś udziwnione MM
freakout my wszystko rozumiemy, poprzednicy pytali się ile ten robot kosztuje, nie jak działa (to chyba mało kogo interesuje
). I dlaczego umieściłeś ten temat w dziale dla początkujących? Liczysz tutaj na większy popyt na robocika?
EDIT: Robot do zarządzania pozycją za 1000 $? Ostro, pierwszy lepszy programista napisze coś takiego za kilkaset złotych maks.
EDIT: Robot do zarządzania pozycją za 1000 $? Ostro, pierwszy lepszy programista napisze coś takiego za kilkaset złotych maks.
Cholera a ja takie robociki pisałem w jeden dzień za 100 zł.freakout pisze:za tego robota dałem rok temu coś około 1000$, ale to jeszcze z paroma dodatkamimyślę że cena jest jak najbardziej adekwatna do jego możliwości, bo tak naprawdę po wejściu w pozycję jesteś zwolniony z dalszych działań - EA wszystko zrobi za ciebie
Chyba za słabo się cenie.