JAREK67 pisze:Chyba jest tak jak pisałem wcześniej. Fajne masz założenia, tylko one pewnie nie chcą się kurcze w realnym tradingu materializować. Stawiając TP 80 pipsów przy SL na poziomie 10-15 to można długo się nie doczekać na takie trejdy. A ile SL i BE przy tym po drodze nałapać to już sam pewnie wiesz najlepiej. Jasne jest teraz dla mnie skąd ta niechęć do gry. Otwierasz pozycje z wąskim SL i w dodatku dokładasz następne w kierunku ruchu ceny a wiadomo ze ruch korekcyjny się nieubłaganie zbliża.
I tak albo SL albo BE, czasem coś więcej może wpadnie. O poslizgach tez trzeba pamiętać. Ogólnie z boku to trochę wygląda jak lizanie loda przez szybę.
z perspektywy osoby która nie zna mojego systemu i tego jak działa EA tak to może niestety wyglądać

natomiast ja problemu z wejściem w odpowiednim momencie nie mam - SL na poziomie 10 pipsów nie stanowi dla mnie żadnego problemu

grunt to trzymać się zasad systemu i być cierpliwym

świece japońskie to jest naprawdę niesamowita rzecz i gdyby nie one to o wejściu z bardzo ciasnym SL'em mógłbym sobie co najwyżej pomarzyć

prędzej wywali mi na BE zabezpieczone pozycje jakiś większy ruch korekcyjny, aniżeli zaliczę SL na głównym wejściu

poza tym tak jak już wcześniej wspomniałem - jeżeli R:R wynosi u mnie 1:30 to nawet 25 SL'i z rzędu nie zrobi mi krzywdy bo trafię raz i już jestem na plus

a w moim przypadku taka ilość stratnych pozycji pod rząd jest niemożliwa, no chyba że specjalnie grałbym w przeciwnym kierunku
wczoraj sytuacja z wywaleniem zabezpieczonych pozycji mogłaby mnie spotkać na parze GBPNZD - była okazja do wzięcia 110 pips i podwojenia konta, ale z tego co widziałem to chyba by mnie wywaliło kilkadziesiąt zeta na plus

z kolei na parach CAD mogłem spokojnie podwoić konto na ruchu podczas danych bo nie było ani rozszerzonego spread'u, ani poślizgów, a cena w miarę spokojnie szła sobie do góry bez większych cofek

takich ruchów troszeczkę jest, ale liczę na to że wybuchnie jakiś nowy kryzys i wróci dawna zmienność na rynku - wtedy dopiero zacznie się zabawa
pozdrawiam