Brak motywacji do gry...

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: Brak motywacji do gry...

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Pablo90 pisze:Jest dokładnie tym samym, żaden system nie będzie zarabiał w długim terminie jeśli momenty wejścia i wyjścia są słabe, nawet jeśli ma jakieś udziwnione MM ;) freakout my wszystko rozumiemy, poprzednicy pytali się ile ten robot kosztuje, nie jak działa (to chyba mało kogo interesuje :P ). I dlaczego umieściłeś ten temat w dziale dla początkujących? Liczysz tutaj na większy popyt na robocika? :)

EDIT: Robot do zarządzania pozycją za 1000 $? Ostro, pierwszy lepszy programista napisze coś takiego za kilkaset złotych maks.
spoko, tylko że przy takim R:R jak mam w niektórych trejdach to mogę zaliczyć SL'a 20-25 razy i wystarczy trafić raz żeby wyjść na plus ;) a jakbyś nie zauważył temat jest zupełnie o czym innym, tylko pozostali rozmówcy "nieco" z niego zboczyli :) nie mam zamiaru i nie będę nic sprzedawać, ani też wrzucać linków bo po pierwsze - EA jest chronione licencją (1 kopia może działać maksymalnie na 1 adresie IP), a po drugie - przy takich możliwościach jakie daje mi to narzędzie po prostu tego nie potrzebuję ;) nie jestem jednym z tych co to żerują na oszczędnościach innych żeby potem wpuścić ich w maliny :) jakoś mnie to nie jara ;)

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Tyle kasy zapłaciłeś i jeszcze masz ograniczenia ?
A dostałeś kody źródłowe ?

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

Do autora tematu :
Jaki jest Twoj depozyt ? Moze za maly i zyski sa dla Ciebie po prostu niezadowalajace ? Jak taki swietny masz system to nic tylko wplacic wiecej i trzepac kasiorke :D Wtedy napewno motywacja wroci jak wyciagniesz pare ladnych tysiaczkow :)
To nie zyskane pipsy ciesza i nakrecaja ten biznes tylko $$$
Myśleć i działać jak Goldman !

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

freakout pisze:Panowie, no i jak tu z Wami rozmawiać skoro kilka postów wcześniej opisałem wszystko co i jak a wy dalej nie rozumiecie :) widzę że trzeba wszystko wytłumaczyć od nowa ;)

a więc EA które posiadam to nie jest robot który gra sam - ja decyduję o momencie otwarcia pozycji, a EA rozmieszcza w obliczonych wcześniej miejscach zlecenia oczekujące których liczba wynosi maksymalnie 3 (ich ilość zależy od wielkości TP - im większy tym większa ilość dokładanych zleceń) :) cały myk polega na tym że stosuje się bardzo wąski SL (w moim przypadku jest to 10 pips równe 3% konta) i różne ryzyko które wpisuje się w procentach :) robot sam oblicza wielkość głównej pozycji oraz tych później dołożonych :) pierwsze wejście po około 15 pipsach jest przestawiane na BE i w tym momencie nie tracę już nic :) następne zlecenie (jeśli jest 1 główne i 1 dodatkowe) gdy zostanie aktywowane i zamknie się na SL i tak powoduje że wychodzę około 5 pipsów na plus :) 5 pips dlatego że w przypadku scenariusza z SL=10 pips i TP=40 pips, pierwsze dodatkowe zlecenie aktywuje się po 20 pipsach - te zlecenie ma SL rzędu 15 pips, a z głównego wejścia zostaje 5 pips profitu :) podobnie wygląda to w przypadku większej liczby dokładanych pozycji, ale tam SL waha się w granicach 20 pips :) te dodatkowe pozycje po 15-20 pipsach zysku również są przestawiane na BE i jeśli zostaną wycięte to i tak mam z tego mały zysk :) w całym tym procesie chodzi o to aby zaryzykować jak najmniej a wyciągnąć jak najwięcej :P przy SL=10 pips i TP=40 pips oraz 1 dodatkowym zleceniu ryzykując 3% konta jestem w stanie zrobić 13% depo :) w przypadku TP=80 pips oraz 2 dodatkowych zleceń jest to 50% konta, a TP rzędu 110 pips + 3 dodatkowe pozycje pozwalają mi na podwojenie konta + jeszcze mały procent :)

do EA dołączony jest jeszcze specjalny kalkulator zrobiony w Excelu który pozwala na spokojne tworzenie różnych szablonów, a z których potem można normalnie korzystać w MT4 - wszystko wystarczy przepisać do EA i zapisać w postaci pliku *.set, dzięki czemu można to potem szybciutko załadować :)

ufff... myślę że to chyba wystarczy ;)
Chyba jest tak jak pisałem wcześniej. Fajne masz założenia, tylko one pewnie nie chcą się kurcze w realnym tradingu materializować. Stawiając TP 80 pipsów przy SL na poziomie 10-15 to można długo się nie doczekać na takie trejdy. A ile SL i BE przy tym po drodze nałapać to już sam pewnie wiesz najlepiej. Jasne jest teraz dla mnie skąd ta niechęć do gry. Otwierasz pozycje z wąskim SL i w dodatku dokładasz następne w kierunku ruchu ceny a wiadomo ze ruch korekcyjny się nieubłaganie zbliża.
I tak albo SL albo BE, czasem coś więcej może wpadnie. O poslizgach tez trzeba pamiętać. Ogólnie z boku to trochę wygląda jak lizanie loda przez szybę.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

JAREK67 pisze:Chyba jest tak jak pisałem wcześniej. Fajne masz założenia, tylko one pewnie nie chcą się kurcze w realnym tradingu materializować. Stawiając TP 80 pipsów przy SL na poziomie 10-15 to można długo się nie doczekać na takie trejdy. A ile SL i BE przy tym po drodze nałapać to już sam pewnie wiesz najlepiej. Jasne jest teraz dla mnie skąd ta niechęć do gry. Otwierasz pozycje z wąskim SL i w dodatku dokładasz następne w kierunku ruchu ceny a wiadomo ze ruch korekcyjny się nieubłaganie zbliża.
I tak albo SL albo BE, czasem coś więcej może wpadnie. O poslizgach tez trzeba pamiętać. Ogólnie z boku to trochę wygląda jak lizanie loda przez szybę.
z perspektywy osoby która nie zna mojego systemu i tego jak działa EA tak to może niestety wyglądać :) natomiast ja problemu z wejściem w odpowiednim momencie nie mam - SL na poziomie 10 pipsów nie stanowi dla mnie żadnego problemu :) grunt to trzymać się zasad systemu i być cierpliwym :) świece japońskie to jest naprawdę niesamowita rzecz i gdyby nie one to o wejściu z bardzo ciasnym SL'em mógłbym sobie co najwyżej pomarzyć ;) prędzej wywali mi na BE zabezpieczone pozycje jakiś większy ruch korekcyjny, aniżeli zaliczę SL na głównym wejściu :) poza tym tak jak już wcześniej wspomniałem - jeżeli R:R wynosi u mnie 1:30 to nawet 25 SL'i z rzędu nie zrobi mi krzywdy bo trafię raz i już jestem na plus :) a w moim przypadku taka ilość stratnych pozycji pod rząd jest niemożliwa, no chyba że specjalnie grałbym w przeciwnym kierunku :P

wczoraj sytuacja z wywaleniem zabezpieczonych pozycji mogłaby mnie spotkać na parze GBPNZD - była okazja do wzięcia 110 pips i podwojenia konta, ale z tego co widziałem to chyba by mnie wywaliło kilkadziesiąt zeta na plus ;) z kolei na parach CAD mogłem spokojnie podwoić konto na ruchu podczas danych bo nie było ani rozszerzonego spread'u, ani poślizgów, a cena w miarę spokojnie szła sobie do góry bez większych cofek :) takich ruchów troszeczkę jest, ale liczę na to że wybuchnie jakiś nowy kryzys i wróci dawna zmienność na rynku - wtedy dopiero zacznie się zabawa :D

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

masz pewnosc siebie, rozumiesz ze gra z systemem i MM nawet z mala skutecznoscia zaplaci a w Twoim przypadku "podwoi konto" to ja nie rozumiem Twojego podejscia ;) To tak jakbys znalazl na ulicy pokaźna sumke a nie wzial bo trzeba sie schylic :D

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

Czyli piramidujesz, albo chcesz ale sie boisz.
Tak precyzyjne wejscia sobie odpuscilem przy tym sposobie handlowania, a owszem przydalyby sie czasem.
Twoje cele sa dosyc realne - moze nie 100 ale 50-80% w jednej piramidzie jest realne, wplac kilkaset lub tysiac zl i probuj.

A, zapomnialem - moich piramid, zwlaszcza tych ktore maja wiecej niz jedna pozycje nie zostawilbym zadnemu automatowi.

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

Może trading w małej grupie jakoś się ze sobą komunikującej jest dobrym rozwiązaniem?

Innym problemem jest perfekcjonizm, ciągłe udoskonalanie systemu aż do przeoptymalizowania...
Bork, bork, bork! Swedish Chef

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

trading w grupie to nie dla mnie :) jestem typowym indywidualistą, wszystko lubię robić sam i wiem że takie "zamieszanie" wprowadziłoby sporo złego do mojej gry ;) bardzo, ale to bardzo istotnym problemem w moim przypadku jest właśnie ten cholerny perfekcjonizm :P chciałbym aby wszystkie moje wejścia były idealne, ale z drugiej strony wiem że czasami się nie da bo każdy jest tylko człowiekiem i każdy czasami się myli :) system mam jednak na tyle dopracowany że chyba tylko stres i głupie błędy byłyby w stanie mnie zgubić, chociaż tego wyzbyłem się już jakiś czas temu ;) generalnie jest jakiś wewnętrzny strach przed dużymi pieniędzmi, bo w większości to co łatwo przychodzi równie łatwo odchodzi, a jak się człowiek szybko wzbogaca to mu głupoty do głowy przychodzą i nie wiem, a raczej nie znam siebie na tyle żeby wiedzieć jak zareaguję na to jak mi się powiedzie :) możliwości są ale póki co lenistwo i brak zapału skutecznie ze mną wygrywają, chociaż wyczuwam już jakieś małe zmiany i chyba za jakiś czas ruszę z tym wszystkim bo mam sobie kilka rzeczy do udowodnienia :)

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

jeszcze chyba nie slyszalem o osobie ktora sie boi tego sie sie jej powiedzie :D

Zablokowany