Złoto jak poprzednio konsolidacja i w górę. I tak aż do końca sierpnia i może jeszcze dłużej.
kwota spora, ale czy to duzi są zapakowani czy też detal poszedł na maxa ze względu na dużą zmianę w fundamentach od ostatnich występów Super Mariokera.p pisze:Niemiaszek mam coś do rozszyfrowania dla Ciebie jak możeszWczoraj opublikowane:
"Z danych dostarczanych przez DTCC wynika, że w czwartek, kiedy to mamy zarówno EBC jak i NFP wygaśnie pokaźna ilość opcji ze strikiem na poziomie 1,3500.
Kwota to 2,89 mld USD, a obecny kurs to 1,3680. Z danych wynika, że opcje te to opcje typu long put na EURUSD, na których inwestorzy będą mieć zysk dopiero w momencie, gdy kurs znajdzie się poniżej poziomu 1,3500. W przeciwnym razie poniosą oni stratę.
Niemniej jednak opcji można również używać jako „stop lossów” dla rynku spotowego, czyli zająć pozycję długą na spocie z opcją long put, która będzie „odrabiać straty”, gdy instrument bazowy spadłby poniżej miejsca strike."
![]()
Dla mnie to oznacza teoretyczny kierunek południe ale to tylko moje przypuszczenia?
W1. Umacniajacy sie AUD w dlugim i srednim terminie. Trend wzrostowy.pedro pisze:a na jakiej podstawie grałeś pozycje, pod umocnienie aud, jeśli mogę zapytac : )Seryjny Morderca pisze:
To ze gram pod umocnienie AUD to nie znaczy ze akurat w tym momencie sie umacnia. To co widzimy od 3 rano to raczej slabnący AUD ;]
jakiś argument?...
Seryjny Morderca pisze: W1. Umacniajacy sie AUD w dlugim i srednim terminie. Trend wzrostowy.
Tylko akurat mialem pecha i w nocy mi zrobili niespodzianke ale... 2, 3 dni i powinniśmy być przy 0.95.
Pkazywalem rysunki z wczoraj i przedwczoraj. W sumie dalej sa aktualne.
tu wszyscy zarabiajablacha pisze:Dlaczego się śmiejecie z miłej Pani, zasadniczo wasza gra a w szczególności wyniki wiele się nie różnią. Jedyne różnica to taka że wy swoje porażki okraszacie fachowym slangiem.![]()
Złoto jak poprzednio konsolidacja i w górę. I tak aż do końca sierpnia i może jeszcze dłużej.
O to chodzi, że w jednym poście jest mowa o długim terminie w którym się umacnia AUD (ogólnie + korekty) a w drugim jest mowa o 10 ostatnich godzinach w których AUD się tylko osłabia. Czy to na prawde tak ciężko jest zrozumieć ?pedro pisze:Seryjny Morderca pisze: W1. Umacniajacy sie AUD w dlugim i srednim terminie. Trend wzrostowy.
Tylko akurat mialem pecha i w nocy mi zrobili niespodzianke ale... 2, 3 dni i powinniśmy być przy 0.95.
Pkazywalem rysunki z wczoraj i przedwczoraj. W sumie dalej sa aktualne.
to ja już nie kumam nic, o co kaman z tym postem... http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p690116
sory...Seryjny Morderca pisze: O to chodzi, że w jednym poście jest mowa o długim terminie w którym się umacnia AUD (ogólnie + korekty) a w drugim jest mowa o 10 ostatnich godzinach w których AUD się tylko osłabia. Czy to na prawde tak ciężko jest zrozumieć ?
Koledze chodzi o to ,że gra na dłuższą metę. A jak by grał na krótszą to 3 razy tyle by miałpedro pisze:sory...Seryjny Morderca pisze: O to chodzi, że w jednym poście jest mowa o długim terminie w którym się umacnia AUD (ogólnie + korekty) a w drugim jest mowa o 10 ostatnich godzinach w których AUD się tylko osłabia. Czy to na prawde tak ciężko jest zrozumieć ?![]()
![]()
![]()
![]()
Aud jest teraz zamkniety pomiedzy 0.947 - 0.944 i troche niefortunnie wszedlem bo nie dosc ze ostatniego longa mam ze szczytu to taka konsola moze trwac i tydzien, dwa z tego co tu widze.magura2004 pisze:Koledze chodzi o to ,że gra na dłuższą metę. A jak by grał na krótszą to 3 razy tyle by miałpedro pisze:sory...Seryjny Morderca pisze: O to chodzi, że w jednym poście jest mowa o długim terminie w którym się umacnia AUD (ogólnie + korekty) a w drugim jest mowa o 10 ostatnich godzinach w których AUD się tylko osłabia. Czy to na prawde tak ciężko jest zrozumieć ?![]()
![]()
![]()
![]()