ema 100 na h1 utrzymała cene : )
Teraz już wiem skąd ten spadek z 1,816 skoro się zapakowałeś ) Mimo wszystko po przebiciu R1 aktualnie trzyma dosyć mocno jako wsparcie, fundamentalnie funt rozdaje karty a jutro usługowe PMI które jeżeli też zaskoczy pozytywnie może dać kopapedro pisze:Wuza pisze:
Nie dotykałbym w dłuższym terminie.. AUD/USD serce mówi sprzedajale technicznie ciężko to uzasadnić w tej chwili tak naprawdę, Carry Trade może dalej pchać Aussie w górę mimo wszystko. Pivot o którym pisałeś też nie wspiera spadków. Ja mimo wszystko liczę na kolejne solidne dane z USA jutro i trochę miłości w kierunku $$.
Jedyne co gram z AUD aktualnie to L na GBP/AUD ale tutaj też 1,815-6 trzyma się mocno
to ja odwrotnie ; ) ... https://www.tradingview.com/x/4MV8PvAI
i co do usa danych, też odwrotnie![]()
nie utrzymają wg mnie takiego tempa, i dane będą gorsze od oczekiwań ... będzie pretekst do osłabiania usd, bo im nadal zależy na tanim dolarze....![]()
Bede mial jak mi SL wybijeWuza pisze:Dobre NFP plus kolosalna rewizja bilansu handlowego z dzisiejszej nocy i jutro o 14:30 nie będziesz już miał tego "problemu"Seryjny Morderca pisze: Aud jest teraz zamkniety pomiedzy 0.947 - 0.944 i troche niefortunnie wszedlem bo nie dosc ze ostatniego longa mam ze szczytu to taka konsola moze trwac i tydzien, dwa z tego co tu widze.
Kanał z jednym punktem stycznym na górnej bandzie... ciekawe, ciekawehighend pisze:EUR/ZAR D1
moim zdaniem to nowy kanał wzrostowy
obserwuję ( i gram na nim!) tego egzotyka i on mi też wskazuje kierunek edka w pewnym stopniu
polecam - tam jest wysoki spread, ale jazdy po 1000 pipsów dziennie
moja nano pozycja nie jest nawet planktonem... coś na poziomie wielkości atomu helu może, w całym rynkuWuza pisze: Teraz już wiem skąd ten spadek z 1,816 skoro się zapakowałeś ) Mimo wszystko po przebiciu R1 aktualnie trzyma dosyć mocno jako wsparcie, fundamentalnie funt rozdaje karty a jutro usługowe PMI które jeżeli też zaskoczy pozytywnie może dać kopa
Nie mam na tej parze Stop Lossów - pilnuję rynku (komórka, ipad lub przed kompem).cajto pisze:Kanał z jednym punktem stycznym na górnej bandzie... ciekawe, ciekawe![]()
Najpierw do oporu, w przypadku przebicia, PB i dalej jazda w górę.
A co do zasięgów po 1000P, ile P mają twoje Stop Lossy? Wolę ruch na 50 P z SL15 i spreadem 1, niz takie wartości.
TsunamiPL pisze:Ja już na s. Pasy zapięte.Nowy123 pisze:bedzie sie dzis dzialo na SP500 patrzac na WIG 20