zasada działania kresek/pivotów jest taka sama jak na mniejszych TF (przebicie, zamknięcie świecy często retest przebitej kreski i wejście zgodnie z kierunkiem przebicia), a jedynie horyzont czasowy wyznacza wielkość zysku do straty
aktualnie testuję na H1 a to z racji tego, że nie mam czasu na siedzenie non stop przed kompem
dokładnie, masz w 100% racje... pod kreski, można się pokusic (pewnie nie jeden już jest) o napisanie jakiegoś EA ... nigdy nie testowalem zadnego, ale chyba daloby się pod DT coś zrobic
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
cajto pisze:
Najlepsi są jednak ci, co chcą broka koniecznie z Polski, coby im PITa przesyłał - jeszcze daleko w lesie, o rynku znikoma wiedza, o zarabianiu tym bardziej, ale rozliczyć z fiskusem się trzeba.
Cajto ja mimo wszystko wolę polskiego . Szybkość przelewów , domy maklerskie mają jakieś gwarancje w razie problemów , pit to sprawa drugoplanowa . Korzystam z mbanku ecn i nie mogę narzekać , prowizję naprawdę niezłe
atlanticos pisze:
sam trojkat to za malo, do tego macd, troche dywanow z Bemowa , Jak rysuje się jakas formacja odwrocenia na pivocie tygodniowym, miesiecznym czy rocznym to pewnosc potencjalnego ruchu wzrasta... Poza tym im wiecej czynnikow tworzacych konfluencje tym lepiej...
konfluencje są najważniejsze wg mnie
i fibo... sąsiadka Cię oszuka... żona Cię oszuka... kochanka, dzieci a nawet matka Cię oszuka... ale FIBO Cię nie oszuka
-- Dodano: 02 lip 2014, 10:31 --
kabel to jest kozak jednak
Jutro też jest dzień.
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
grzeją nim jak w piecu hutniczym... ale koks już się kończy... rzeźnik powoli opada z sił, a na gbpaud, pod korektre gbp i umocnienie aud, szykuje się double impact
Jutro też jest dzień.