Jak nie poleciało na sesji Londyńskiej i Comexie to wątpię żeby małe chińskie rączki coś zdziałały. Oczywiście nadzieja na powrót do spadkowej tendencji w świetle wydarzeń na świecie jest niezbyt roztropna.lukpiasek pisze:kuwa stawiam 90% szans że złoto dziś wykolebie przynajmniej na 1299 bo to h. nie podobne jak się cackają z tym syfem
DayTrading: Czwartek 26.06.2014
Re: DayTrading: Czwartek 26.06.2014
Bemowo jak myślisz jutro rano na Euro/Usd zaczynamy rajd w góre czy w dół i zawrotka. Mnie coś wychodzi, że rano startujemy na północ
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
Chciałbym, 200 EMA h4 to jest mój problem, dla mojego scenariusza (a obecnie ten impuls wzrostowy jeszcze za słaby aby być na 100 % pewnym)Panoptic pisze:Bemowo jak myślisz jutro rano na Euro/Usd zaczynamy rajd w góre czy w dół i zawrotka. Mnie coś wychodzi, że rano startujemy na północ
Na h4 się ładny młotek robił ale skończył niewyraźnie. Na dobrą sprawę po tym co się stało dzisiaj naprawdę ciężko coś powiedzieć o otwarciu. Nie lubię takich niejasnych sytuacji, aczkolwiek odpaliłem s z wąskim sl`em bo te świece godzinowe nie wyglądają mi jakoś wzrostowo. Bardziej nadal widzę tą świecę wzrostową jako odbicie i jutro kontynuacja ruchu w dół.Bemowo1 pisze:Chciałbym, 200 EMA h4 to jest mój problem, dla mojego scenariusza (a obecnie ten impuls wzrostowy jeszcze za słaby aby być na 100 % pewnym)Panoptic pisze:Bemowo jak myślisz jutro rano na Euro/Usd zaczynamy rajd w góre czy w dół i zawrotka. Mnie coś wychodzi, że rano startujemy na północ
jakąś strategie trzeba miec jest uklad, grzech nie sprobowaccajto pisze:Pedro, Ty widzisz tą formację, ja ją widzę, foreksowe miernoty tez widzą, to kto za nią zapłaci?pedro pisze:ostre rżnięcie w piątek, tak do 22, aż się broki nie pozamykająBemowo1 pisze:
jutro piątek - dzień sądu, dawno nie było ostrego rżnięcia do końca notowań...
rzeźnik, h1, https://www.tradingview.com/x/UACgLbE6/![]()
Z jednej strony U/J wyszedł dziś dołem z trójkąta na D1 (może doleci do dolnej bandy i pociągnie za sobą G/J), z drugiej kabel nie bardzo kwapi się do spadków.
Bądź tu mądry

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
siemnako wieczorowo
Jak tam S na zlocie ?
moje pozamyjane na TP 1309
Wieczorowo zapodaje sobie S aud/USD
milego
Jak tam S na zlocie ?
moje pozamyjane na TP 1309
Wieczorowo zapodaje sobie S aud/USD
milego
Bardziej interesuje mnie dzienna świeca,wesoly pisze:
Na h4 się ładny młotek robił ale skończył niewyraźnie. Na dobrą sprawę po tym co się stało dzisiaj naprawdę ciężko coś powiedzieć o otwarciu. Nie lubię takich niejasnych sytuacji, aczkolwiek odpaliłem s z wąskim sl`em bo te świece godzinowe nie wyglądają mi jakoś wzrostowo. Bardziej nadal widzę tą świecę wzrostową jako odbicie i jutro kontynuacja ruchu w dół.
Pokonanie dzisiejszego low nie powinno już dawać złudzeń - przypominam, że to już czwarty tydzień konsolidacji 150 pips, czas z niej wyjść, a knoty na dziennym prezentują się całkiem całkiem na L
Ja nie wierzę w młotki na H4. Zauważ, że my działamy wg innej strefy czasowej niż Londyn, czy USA, my widzimy młotek, oni mogą widzieć coś dużo mniej sugestywnego. No chyba, że sprawdzasz np. na wykresie rysowanym wg czasu w NY.Panoptic pisze:Na h4 się ładny młotek robił ale skończył niewyraźnie.
-- Dodano: czw 26-06-2014, 20:34 --
Zresztą świec dziennych też ten problem dotyczy.

Słabo, że w MT4 nie można tego ustawić, taka wydawałoby się prosta sprawa.
ja tam na DAx udalo sie zagranie
czy nie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Scenariusz bardzo możliwy. Przecież jak można generować wzrost na podstawie PKB z I kwartału. Ale bądź tu mądry po fakcie. A czy nie wydaje się wam, że ta konsola może trwać jeszcze kilka tygodni. Dragi pół roku temu mówił o kursie na 1.36 a nie ma się co oszukiwać kierunek w tą stronę to kasa dla wszystkich. Tylko, że stare przysłowie mówi zarobek jest na ścianie strachu. Więc może czeka nas wakacyjny kierunek gdzieś na 1.33-32wesoly pisze:Na h4 się ładny młotek robił ale skończył niewyraźnie. Na dobrą sprawę po tym co się stało dzisiaj naprawdę ciężko coś powiedzieć o otwarciu. Nie lubię takich niejasnych sytuacji, aczkolwiek odpaliłem s z wąskim sl`em bo te świece godzinowe nie wyglądają mi jakoś wzrostowo. Bardziej nadal widzę tą świecę wzrostową jako odbicie i jutro kontynuacja ruchu w dół.Bemowo1 pisze:Chciałbym, 200 EMA h4 to jest mój problem, dla mojego scenariusza (a obecnie ten impuls wzrostowy jeszcze za słaby aby być na 100 % pewnym)Panoptic pisze:Bemowo jak myślisz jutro rano na Euro/Usd zaczynamy rajd w góre czy w dół i zawrotka. Mnie coś wychodzi, że rano startujemy na północ

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.