DayTrading: Czwartek 26.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 cze 2014, 00:00

Wzrost
10
38%
Bez zmian
4
15%
Spadek
12
46%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 26.06.2014

Nieprzeczytany post autor: blacha »

lukpiasek pisze:kuwa stawiam 90% szans że złoto dziś wykolebie przynajmniej na 1299 bo to h. nie podobne jak się cackają z tym syfem ;)
Jak nie poleciało na sesji Londyńskiej i Comexie to wątpię żeby małe chińskie rączki coś zdziałały. Oczywiście nadzieja na powrót do spadkowej tendencji w świetle wydarzeń na świecie jest niezbyt roztropna.
Obrazek

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Panoptic »

Bemowo jak myślisz jutro rano na Euro/Usd zaczynamy rajd w góre czy w dół i zawrotka. Mnie coś wychodzi, że rano startujemy na północ
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Panoptic pisze:Bemowo jak myślisz jutro rano na Euro/Usd zaczynamy rajd w góre czy w dół i zawrotka. Mnie coś wychodzi, że rano startujemy na północ
Chciałbym, 200 EMA h4 to jest mój problem, dla mojego scenariusza (a obecnie ten impuls wzrostowy jeszcze za słaby aby być na 100 % pewnym)

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

Bemowo1 pisze:
Panoptic pisze:Bemowo jak myślisz jutro rano na Euro/Usd zaczynamy rajd w góre czy w dół i zawrotka. Mnie coś wychodzi, że rano startujemy na północ
Chciałbym, 200 EMA h4 to jest mój problem, dla mojego scenariusza (a obecnie ten impuls wzrostowy jeszcze za słaby aby być na 100 % pewnym)
Na h4 się ładny młotek robił ale skończył niewyraźnie. Na dobrą sprawę po tym co się stało dzisiaj naprawdę ciężko coś powiedzieć o otwarciu. Nie lubię takich niejasnych sytuacji, aczkolwiek odpaliłem s z wąskim sl`em bo te świece godzinowe nie wyglądają mi jakoś wzrostowo. Bardziej nadal widzę tą świecę wzrostową jako odbicie i jutro kontynuacja ruchu w dół.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

cajto pisze:
pedro pisze:
Bemowo1 pisze:
jutro piątek - dzień sądu, dawno nie było ostrego rżnięcia do końca notowań
ostre rżnięcie w piątek, tak do 22, aż się broki nie pozamykają ;) ...

rzeźnik, h1, https://www.tradingview.com/x/UACgLbE6/
Pedro, Ty widzisz tą formację, ja ją widzę, foreksowe miernoty tez widzą, to kto za nią zapłaci? :D
Z jednej strony U/J wyszedł dziś dołem z trójkąta na D1 (może doleci do dolnej bandy i pociągnie za sobą G/J), z drugiej kabel nie bardzo kwapi się do spadków.
Bądź tu mądry :|
jakąś strategie trzeba miec jest uklad, grzech nie sprobowac ;) , ;) ... i albo ten przejazd już jest opłacony, albo będzie dupcenie depo skowiczow ;)

:564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

spontfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: spontfx »

siemnako wieczorowo
Jak tam S na zlocie ?
moje pozamyjane na TP 1309
Wieczorowo zapodaje sobie S aud/USD
milego

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

wesoly pisze:
Na h4 się ładny młotek robił ale skończył niewyraźnie. Na dobrą sprawę po tym co się stało dzisiaj naprawdę ciężko coś powiedzieć o otwarciu. Nie lubię takich niejasnych sytuacji, aczkolwiek odpaliłem s z wąskim sl`em bo te świece godzinowe nie wyglądają mi jakoś wzrostowo. Bardziej nadal widzę tą świecę wzrostową jako odbicie i jutro kontynuacja ruchu w dół.
Bardziej interesuje mnie dzienna świeca,
Pokonanie dzisiejszego low nie powinno już dawać złudzeń - przypominam, że to już czwarty tydzień konsolidacji 150 pips, czas z niej wyjść, a knoty na dziennym prezentują się całkiem całkiem na L

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Panoptic pisze:Na h4 się ładny młotek robił ale skończył niewyraźnie.
Ja nie wierzę w młotki na H4. Zauważ, że my działamy wg innej strefy czasowej niż Londyn, czy USA, my widzimy młotek, oni mogą widzieć coś dużo mniej sugestywnego. No chyba, że sprawdzasz np. na wykresie rysowanym wg czasu w NY.

-- Dodano: czw 26-06-2014, 20:34 --

Zresztą świec dziennych też ten problem dotyczy. :) Ale już w mniejszym stopniu, bo w nocy jest mała zmienność.
Słabo, że w MT4 nie można tego ustawić, taka wydawałoby się prosta sprawa.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ja tam na DAx udalo sie zagranie :) czy nie :mrgreen: :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Panoptic
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Panoptic »

wesoly pisze:
Bemowo1 pisze:
Scenariusz bardzo możliwy. Przecież jak można generować wzrost na podstawie PKB z I kwartału. Ale bądź tu mądry po fakcie. A czy nie wydaje się wam, że ta konsola może trwać jeszcze kilka tygodni. Dragi pół roku temu mówił o kursie na 1.36 a nie ma się co oszukiwać kierunek w tą stronę to kasa dla wszystkich. Tylko, że stare przysłowie mówi zarobek jest na ścianie strachu. Więc może czeka nas wakacyjny kierunek gdzieś na 1.33-32 :?
Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Zablokowany