Dadas DayTrading Strategy
Re: Dadas DayTrading Strategy
przy grze z bardzo wąskim SL akurat są bardzo przydatneDadas pisze:Nie potrzebuję też oglądać świec, które są niedobre do trejdowania.

Spoko, i na to jest sprytny sposób.freakout pisze:przy grze z bardzo wąskim SL akurat są bardzo przydatneDadas pisze:Nie potrzebuję też oglądać świec, które są niedobre do trejdowania.
Miałem linie M15, żeby móc skrypt wrzucać w obszar świecy M15,
no to sobie pomyślałem, że zamiast tych linii mogę dać świece.

No i w związku z tym co zobaczyłem, przyszybszyłem EMA na 81 Close.

Chyba dobrze widać, co jak i dlaczego.
Jedynie, mogłem z tym wejściem poczekać na retest pivot.
Po dzisiejszej wielkiej burzy mózgów u Kulfona, bez jego większego udziału,
czuję że potrzebuję coś wyjaśnić tym z was którzy czytają moje wypociny.
Wygląda na to, że niektórym z was wydaje się że ja "skaczę z kwiatka na kwiatek", i
odszedłem bardzo daleko od tego co było na początku.
Fakt, bardzo daleko poszedłem do przodu, jednak nie zmieniłem wcale moich podstawowych założeń.
To, co robię teraz jest wynikiem zrozumienia wykresu, wynikiem czytania wykresu,
wynikiem czytania rynku z wykresu, oraz wynikiem moich doświadczeń w trejdowaniu.
Ja tworzę wizualny system transakcyjny.
Ideą jest przełożenie bezpośrednio na obraz na wykresie kiedy wchodzić, w jakim kierunku, i kiedy nie wchodzić.
I to w taki sposób, żeby nie trzeba było myśleć, analizować, szukać poziomów, itp.
Z mojego doświadczenia wynika, że szukam wejść zbyt wcześnie, i wtedy albo mnie wywala SL, albo
czekam, czekam, czekam i nie bardzo coś z tego wychodzi.
Jestem niecierpliwy i chcę zgarnąć swoje 20 Pipsów, i podziękować rynkowi za szczodrość.
Są takie momenty, kiedy SL jest małe, a cena reaguje bardzo szybko, i nie trzeba długo czekać na wynik.
I te właśnie momenty chcę zidentyfikować i pokazać na wykresie.
Po takich momentach można nawet poczekać, bo zazwyczaj jesteśmy cały czas na plus.
A fakt, że do tego są właśnie średnie kroczące, których skutecznego zastosowania kiedyś nie
mogłem rogryźć, nie oznacza, że zszedłem z mojej drogi.
Idę nią dalej i coraz to ładniejsze widoki się przedemną otwierają.

czuję że potrzebuję coś wyjaśnić tym z was którzy czytają moje wypociny.
Wygląda na to, że niektórym z was wydaje się że ja "skaczę z kwiatka na kwiatek", i
odszedłem bardzo daleko od tego co było na początku.
Fakt, bardzo daleko poszedłem do przodu, jednak nie zmieniłem wcale moich podstawowych założeń.
To, co robię teraz jest wynikiem zrozumienia wykresu, wynikiem czytania wykresu,
wynikiem czytania rynku z wykresu, oraz wynikiem moich doświadczeń w trejdowaniu.
Ja tworzę wizualny system transakcyjny.
Ideą jest przełożenie bezpośrednio na obraz na wykresie kiedy wchodzić, w jakim kierunku, i kiedy nie wchodzić.
I to w taki sposób, żeby nie trzeba było myśleć, analizować, szukać poziomów, itp.
Z mojego doświadczenia wynika, że szukam wejść zbyt wcześnie, i wtedy albo mnie wywala SL, albo
czekam, czekam, czekam i nie bardzo coś z tego wychodzi.
Jestem niecierpliwy i chcę zgarnąć swoje 20 Pipsów, i podziękować rynkowi za szczodrość.
Są takie momenty, kiedy SL jest małe, a cena reaguje bardzo szybko, i nie trzeba długo czekać na wynik.
I te właśnie momenty chcę zidentyfikować i pokazać na wykresie.
Po takich momentach można nawet poczekać, bo zazwyczaj jesteśmy cały czas na plus.
A fakt, że do tego są właśnie średnie kroczące, których skutecznego zastosowania kiedyś nie
mogłem rogryźć, nie oznacza, że zszedłem z mojej drogi.
Idę nią dalej i coraz to ładniejsze widoki się przedemną otwierają.

Z tego Short niewiele wyszło, ale zaraz załapałem się na akcję do góry.

Ponieważ 20 Pipsów jest na liczniku, zamknąłem połowę.
Cokolwiek dalej się wydarzy, to ewentualny bonus.

Cokolwiek dalej się wydarzy, to ewentualny bonus.

Może pokażę cały dzisiejszy utarg na Edku w konwencjonalny sposób: