lukpiasek pisze:EnergyMustFlow pisze:
Dobrze, że Kolonko nie mieszka w Polsce, bo już by miał pukanie do drzwi (Tu ABW, otwierać). Najgorsze jest to, że wszyscy jesteśmy sobie wilkiem...
nie czujesz rozdwojenia jaźni u maxa ? gosc mieszka w usa gdzie zadłuzenie siega setprocent pkb a nabija się z naszych 60%

lubie maxa ale jego prawicowość i myslenie jednostronne dyskfalifikuje go do czegoś wiecej niż kanał na youtube , kariery w usa nie zrobił jak widać zbyt dużej why ? zbyt duża skrajność poglądów

w dzisiejszym świecie sukces osiągają ludzie o otwartych umysłach a ci którym jedna półkula mózgowa tylko działa kończą grając shorty na s&p przy ostrych wzrostach

taki żarcik

Wiesz, ja Maxa ani nie oceniam, ani krytykuję... słucham co mówi i jak mówi. Nie oceniam go po poglądach, wyglądzie itp.. Jego poglady mnie nie interesują, jestem otwarty na wiedzę i ciekawi mnie to, co inni myślą, co On myśli. Prawica, lewica, środkowica... to tylko plakietki. Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i mamy prawo do posiadania swoich poglądów a także, powinniśmy szanować poglądy innych co też czyni nas obiektywnymi

oraz, co może ważniejsze, tolerancyjnymi i wrażliwszymi na otaczającą nas rzeczywistość... To, ze nie zrobił kariery w USA...każdy gdzieś tam nie zrobił kariery

Życzę mu jak najlepiej, jak wszystkim zresztą życzę jak najlepiej
Wiesz, co do przytyku wobec Nowego, to myślę że On ma po prostu swoją strategię, która nagradza jego trudy i wybory inwestycyjne. To, ze szuka "short" na indexach, to jest jego strategia. Nie mi to oceniać i to krytykować

Mi też o wiele lepiej wychodzą shorty i nic na to nie poradzę

Co nie znaczy, że nie gram długich...
Pozdrawiam i gratuluję wyniku w konkursie

"Wykorzystaj pierwsze momenty na obserwację. Możesz przez to stracić wiele okazji do szybkiego zwycięstwa, lecz chwile obserwacji są gwarancją sukcesu. Nie śpiesz się i bądź pewny swego".
Diuna - Frank Herbert