dobryfxplayer pisze:ale fajna spekuła teraz będzie na PLN
cisniemy cisniemy z PLN

dobryfxplayer pisze:ale fajna spekuła teraz będzie na PLN
pisałem pare razy na ten temat.... ale powtórze - obawiam sie ze Carney juz wie cos o czym rynek dowie sie wkrótce... dlatego mimo wcześniejszej wstrzemięźliwości jednym zdaniem posłał funta na szczyty...wesoly pisze:Tak sobie siedzę i dumam nad tym kablem i zastanawiająca sprawa, koleś oprócz jednego zdania o podniesieniu stóp, prawie wszystko inne powiedział co powinno kabla osłabić. Wybił się w górę niesamowicie, co dla mnie śmierdzi na kilometr. Uważam to za fałszywy sygnał do wciągnięcia w L. Do tego bardzo mocny opór, do którego dotarł i to zagrożenie, które stwarza mocny funt (wg. prezesa). Może się mylę, ale warto zaryzykować s bo nie ma powodów dla których miałby rosnąć...
Myślnik 3 i 4 brzmią fajnie, wychodzi na to że kabel nigdy nie spada;pByQ pisze:Kabel:
- zawsze był dość prosty handel a jak szykowała się korekta to było to widać
- średni okres fal dla średniego terminu to około 12 świeczek w1 a dopiero w tamtym tygodniu był impuls wzrostowy w1
- każde osłabienie dolara to kabel mocno up
- każde umocnienie dolara to kabel stoi
Bez kombinowania i wodotryskow to kabel w obecnym impulsie zatrzyma się na 1.73 - 1.75 po konsolidacji na obecnych poziomach
osłabienie dolara czy może umocnienie euro ? a może na odwrót ?ByQ pisze: - każde osłabienie dolara to kabel mocno up
To jest bardzo trudne zagadnienie i nigdy ja ani ty tego nie z rozumiemy. Ale chodziło mi bardziej o cały koszyk xxx / USD i zamiast zadawać tego typu pytania można poprostu zobaczyć jak dolar zachowuje się względem innych walut i wtedy masz jakiś punk odniesienia. A czy akurat cala ekspozycja zachowuje się tak ponieważ euro kupowane jest za szterlingi a dolar nowozelandzki sprzedawany za jeny... Takich kwestii nawet nie analizuj bo i tak nigdy nie dowies z się kto za co i co kupuje i w jakich ilościach.Ciapul pisze:osłabienie dolara czy może umocnienie euro ? a może na odwrót ?ByQ pisze: - każde osłabienie dolara to kabel mocno up
to nie jest takie proste jak Ci sie wydaje... bo czy aktualne spadki e/u to umocnienie dolara czy osłabienie euro ?