DayTrading: Piątek 13.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 cze 2014, 00:00

Wzrost
12
63%
Bez zmian
5
26%
Spadek
2
11%

Liczba głosów: 19

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 13.06.2014

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Przepraszam. Nie ja napisałem o stetryczałym neoficie :).
Jestem na etapie rekonstrukcji Mercedesa 450SL. Pożeracza paliwa i na dzisiejsze czasy o średnich osiągach. Ale to auto ma duszę.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

FxTag pisze:Przepraszam. Nie ja napisałem o stetryczałym neoficie :).
Jestem na etapie rekonstrukcji Mercedesa 450SL. Pożeracza paliwa i na dzisiejsze czasy o średnich osiągach. Ale teo auto ma duszę.
nie jestem przeciwnikiem aut z duszą :) Nawet spalinowych. Ogólnie uważam, że rzeczy piękne i zabytkowe trzeba pielęgnować. Amiga to komputer z duszą - jakby ktoś nie wiedział. Wyprzedzał swoje czasy, ale firma Commodore spieprzyła wszystko i tyle....
Auta spalinowe też mają dusze, klasyki itp :) ale przyszłość, osiągi, komfort jazdy, ekonomia i ekologia - to należy do aut na wysokie napięcie :mrgreen:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Raczej nie zgodzę się z Twoją wizją. Gdzieś tam niedawno czytałem, że firma Tesla udostępnia każdemu swoje patenty za darmo. Tzn. firmom osobom prywatnym itd. itp.
Opinie ludzi znających temat są takie, że technologie Tesli ich patenty są już przestarzałe,
Myślę, że przyszłość leży w jakiś innych źródłach energii :)
Może wodór, a może coś innego. Kto wie?

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

FxTag pisze:... Gdzieś tam niedawno czytałem, że firma Tesla udostępnia każdemu swoje patenty za darmo. Tzn. firmom osobom prywatnym itd. itp...

http://tvn24bis.pl/informacje,187/tesla ... 39702.html
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Wodór to ślepa uliczka i niech każdy to zapamięta.
Auta na wodór to tak naprawdę auta na prąd. I są tak samo ciche ;)
Po co wytwarzać wodór i przetwarzać na prąd by zasilić auto, skoro prościej można to zrobić używając akumulatorów co już Tesla udowodniła, że się da w Modelu S i z dużym zasięgiem i szybkim ładowaniem? :)

A co do wnętrza Modelu S jeszce - ta "deska do prasowania" jest bardzo funkcjonalna, intuicyjna i nie rozprasza. Same "zegary" to równeż wyswietlacz. Wszystko w tym aucie jest wyjątkowe.
Owszem - może wnętrze (ostre kanty i wzornictwo) nie każdemu się może podobać. Ale cóż - to już tylko kwestia gustu.
Ale pod względem technologii i osiągów... to jest bajka.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

będzie luka

eur/pln - 4,1357 :)
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Chciałbym napisać że mam sell na kablu i licze na nowe dołki ale trochę boje sie ze moderalicja tej piaskownicy znowu mnie zbanuje za 'malo konkretne wypowiedzi'

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

yeahman pisze:ale trochę boje sie ze moderalicja tej piaskownicy znowu mnie zbanuje za 'malo konkretne wypowiedzi'
jak nie banują za dupcenie o tesli to za "S na kablu" tez nie powinni
pomijając że się z tym zgadzam... i odwrócenie na 1,6900
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
ByQ
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ByQ »

highend pisze:Wodór to ślepa uliczka i niech każdy to zapamięta.
Auta na wodór to tak naprawdę auta na prąd. I są tak samo ciche ;)
Po co wytwarzać wodór i przetwarzać na prąd by zasilić auto, skoro prościej można to zrobić używając akumulatorów co już Tesla udowodniła, że się da w Modelu S i z dużym zasięgiem i szybkim ładowaniem? :)

A co do wnętrza Modelu S jeszce - ta "deska do prasowania" jest bardzo funkcjonalna, intuicyjna i nie rozprasza. Same "zegary" to równeż wyswietlacz. Wszystko w tym aucie jest wyjątkowe.
Owszem - może wnętrze (ostre kanty i wzornictwo) nie każdemu się może podobać. Ale cóż - to już tylko kwestia gustu.
Ale pod względem technologii i osiągów... to jest bajka.
Wypowiadasz się na tym forum jako ekspert od motoryzacji i silników elektrycznych a każdy twój post to jeszcze większe bzdury i widać ze nie masz na ten temat pojęcia a poza tym nie wziales pod uwagę tego ze tu na forum większość może mieć w tym temacie wiedzę większą od ciebie. Wkurzajace jest to i tak samo jest jak wypowiadasz się na temat forexu. Ty ekspercie od wszystkiego.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Przynajmniej nie robię Byków w tym jak pisze kolego.
Masz ignora - miałem wcześniej dac :)

edit: poza tym "ByQ" - twoje pisanie ripost ci nie wychodzi, raczej przejawiasz zachowanie typowego kogoś kto komuś czegoś zazdrości :) pamiętam jak mi odpowiedziałeś na priva, który był pisany w dobrej wierze i pokojowo. Żenua po prostu.
:) Ponadto z tej wypowiedzi powyżej nic nie wynika - zupełne bicie piany i masło maślane. Typowe :)
A moderator forum może lubi auta na prąd kto wie - raczej w weekendy banów nie daje, bo ludzie zazwyczaj luźno piszą i nie na temat. Co innego w tygodniu. Bajo.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2014, 23:06 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany