OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
kobra11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobra11 »

Awatar użytkownika
yac
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yac »

galileo, jakbyś się przyjrzał wykresom, króre wrzuciłem i odpowiedział na pytanko z poprzedniego posta to byłbym wdzięczny :)

kobra11
Stały bywalec
Stały bywalec

Jaką masz teraz godzinę na ODL.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

yac pisze:galileo, jakbyś się przyjrzał wykresom, króre wrzuciłem i odpowiedział na pytanko z poprzedniego posta to byłbym wdzięczny :)
a wiec tak YAC robisz 2 podstawowoe błedy jesli grasz z trendem to nie wchodź przeciw trendowi 2 błąd to spóźnienia

1. wejscie na USDChf grałes przeciw trendowi jakim jest 200 SMA wiec wtopa,ale jesli chciałes juz wejsc to zapomniałes o 2 sprawie jezeli AO>0 to wchodzisz juz na pierwszym zielonym słupku >0,poza tym stoch dawał niezdecydowanie poza tym niesprawdzałes nizszych interwałów...twój błąd

2.wejscie na NZDUSD powinienes wejsc o jeden słupek wczesniej ..twój błąd

3. wejście na GBPUSD tym razem wszystko było ok ale rynek nieoczekiwanie zawrócił przez złe dane macro najwyraźniej..nie mogłeś tego przewidzieć... w tym przypadku starty sa integralna czescia systemu...nie zawiniłeś ale rynek jest nieobliczlny

4.wejscie podobny błąd do pierwszego na EURUSD albo grasz z trendem albo nie poza tym AO<0 wchodzimy na shorta na pierwszym czerwonym słupku <0,poza tym musisz sprawdzac co sie dzieje na nizszych TF np 1h lub 30 min dzikei temu wejdziesz precyzyjniej a takze unikniesz zmiany kolorów na słupku...kolejny twój błąd

5.tu moze byc troche kontrowersji na EURJPY ale po pierwsze jak juz cos to powinienes wejsc na 2 pierwszych słupkach ale pod warunkiem spojrzenia na nizsze interwały, z inteligencji systemu wynika i ja tak bym zrobił że powinieneś wejść 2 słupki później AO>0 a i stoch ładnie przebił linie 0 histogramy AC..uważam to za twój błąd ,ale przy tak duzych ruchach na tej parze róznie mogło byc..

6.wejście EURGBP kardynalny błąd ..przecież to było piekne wejście grałeś z trendem spoźnione wejście o jeden słupek,sprawdzaj niższe TF..twój błąd

7.wejscie EURCHF to samo gra przeciw trendowi a jak chciałes wejsc to swieczke wczesniej z konicznościa spojrzenia na 30 M lub 1h...twój błąd...

YAC popełniłes sporo błedów wiec 26 % DD był wynikiem twych złych decyzji..ale spoko bedzie teraz dobrze.. :)
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

kobra11
Stały bywalec
Stały bywalec

Sygnał na longa na eur/gbp:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

Kobra jaki ustawiłes SL i TP ? bo ja wszedłem juz na 2 swieczce AO w longa przy 0.7915 i 30 pipsów z 1 pozycji trafione
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemogpw »

eh dzisiaj jakiś nijaki dzień był, żadnych klarownych sygnałów...

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

iwan pisze:matix napisał:
ODL jest w jakiej strefie czasowej?

ODL jest w strefie GMT-1. Polska jest GMT+1. Tak wiec roznica wynosi 2 h
Panowie o co tyle zamieszania z tym czasem??? Mnie się wydaje że po prostu ja mam sygnał o 14 a na ODL bedzie ten sam sygnał o 12, ale nasz czas nadal będzie 14?!? Zainstalowłam tą platformę i sprawdziłam że sygnał był gokładnie taki sam tylko godzinny inne?!?
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

ODPOWIEDZ