Ściągnij stąd:
http://www.metaquotes.net/files/odl/mt4setup.exe
OzFX Squeeze-More Strategy
a wiec tak YAC robisz 2 podstawowoe błedy jesli grasz z trendem to nie wchodź przeciw trendowi 2 błąd to spóźnieniayac pisze:galileo, jakbyś się przyjrzał wykresom, króre wrzuciłem i odpowiedział na pytanko z poprzedniego posta to byłbym wdzięczny
1. wejscie na USDChf grałes przeciw trendowi jakim jest 200 SMA wiec wtopa,ale jesli chciałes juz wejsc to zapomniałes o 2 sprawie jezeli AO>0 to wchodzisz juz na pierwszym zielonym słupku >0,poza tym stoch dawał niezdecydowanie poza tym niesprawdzałes nizszych interwałów...twój błąd
2.wejscie na NZDUSD powinienes wejsc o jeden słupek wczesniej ..twój błąd
3. wejście na GBPUSD tym razem wszystko było ok ale rynek nieoczekiwanie zawrócił przez złe dane macro najwyraźniej..nie mogłeś tego przewidzieć... w tym przypadku starty sa integralna czescia systemu...nie zawiniłeś ale rynek jest nieobliczlny
4.wejscie podobny błąd do pierwszego na EURUSD albo grasz z trendem albo nie poza tym AO<0 wchodzimy na shorta na pierwszym czerwonym słupku <0,poza tym musisz sprawdzac co sie dzieje na nizszych TF np 1h lub 30 min dzikei temu wejdziesz precyzyjniej a takze unikniesz zmiany kolorów na słupku...kolejny twój błąd
5.tu moze byc troche kontrowersji na EURJPY ale po pierwsze jak juz cos to powinienes wejsc na 2 pierwszych słupkach ale pod warunkiem spojrzenia na nizsze interwały, z inteligencji systemu wynika i ja tak bym zrobił że powinieneś wejść 2 słupki później AO>0 a i stoch ładnie przebił linie 0 histogramy AC..uważam to za twój błąd ,ale przy tak duzych ruchach na tej parze róznie mogło byc..
6.wejście EURGBP kardynalny błąd ..przecież to było piekne wejście grałeś z trendem spoźnione wejście o jeden słupek,sprawdzaj niższe TF..twój błąd
7.wejscie EURCHF to samo gra przeciw trendowi a jak chciałes wejsc to swieczke wczesniej z konicznościa spojrzenia na 30 M lub 1h...twój błąd...
YAC popełniłes sporo błedów wiec 26 % DD był wynikiem twych złych decyzji..ale spoko bedzie teraz dobrze..

Niech Pipsy Będą z Nami !!!
Panowie o co tyle zamieszania z tym czasem??? Mnie się wydaje że po prostu ja mam sygnał o 14 a na ODL bedzie ten sam sygnał o 12, ale nasz czas nadal będzie 14?!? Zainstalowłam tą platformę i sprawdziłam że sygnał był gokładnie taki sam tylko godzinny inne?!?iwan pisze:matix napisał:
ODL jest w jakiej strefie czasowej?
ODL jest w strefie GMT-1. Polska jest GMT+1. Tak wiec roznica wynosi 2 h
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"