Nowy123 pisze:
aco ma spowodowac takie umocnienie se do USD następny TOPEr czy co ????
a co mnie interesuje jakie będą powody - widzę co wykres pokazuje długoterminowo i napewno nie sa to spadki... zreszta na edku tez zaskoczenie bedzie wielkie jak po korekcie do 3730-3780 wrócimy na dolna bande klina (3480-3500) i potem zaatakujemy górna na 1.41...
-- Dodano: 05 cze 2014, 10:15 --
sureshot pisze:kiwosz najpiew musi pokonac 0.8475, a to jeszcze 35p
nie...kiwosz musi zejsc ponizej 8300 zeby mozna bylo mówic o spadkach wiekszych... obecnie każde zejscie w dol to promocja... ale to moje zdanie... na kablu po wybiciu linii tygodniowej w tamtym roku tez 90% trejderów zawracalo cene...
na edku zaraz wrzuce reko bankow w ktorych nawet 1.28 wskazuja
zaczerpnięte z XTB - dla mnie to tylko forma ciekawostki Sci-fi
"Bank Morgan Stanley pokusił się o przeprowadzenie symulacji, gdzie znajdzie się para EURUSD w zależności od działań banku centralnego. I tak sama obniżka stopy referencyjnej ma spowodować wzrost EURUSD do 1,3700, gdyż rozczarowałoby to rynek. Cięcie głównej stopy i stopy depozytowej o 15 pb. ma jednorazowo osłabić euro i sprowadzić kurs głównej pary walutowej do 1,34. Tymczasem powyższe cięcia wraz z forward guidance powinno spowodować spadek do 1,32, gdyż FG otworzyłoby możliwość dalszego cięcia stóp (o tym również wczoraj mieli wspominać przedstawiciele EBC). Natomiast obniżenie kosztu pieniądza wraz z szerokim LTRO powinno zdecydowanie zwiększyć nadpłynność oraz spowodować wzrost bazy monetarnej, a to mogłoby zepchnąć kurs do 1,30. Morgan Stanley ze najgorszy scenariusz dla euro upatruje we wprowadzeniu programu skupu aktywów na szeroką skalę (jest to za razem koncepcja najmniej prawdopodobna) co byłoby możliwe, gdyby w prognozach EBC znalazły się wzmianki o zagrożeniu deflacją. Wtedy EURUSD może zanurkować nawet do 1,2800."
a ja przeciwko takim prognozom wrzucam wykres tygodniowy... i dopóki nie wyjdziemy dołem to mogą sobie listy do Św. Mikołaja z życzeniami pisać
https://www.tradingview.com/x/OXseIcjO