DayTrading: Czwartek 05.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 cze 2014, 00:00

Wzrost
14
48%
Bez zmian
3
10%
Spadek
12
41%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 05.06.2014

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

cajto pisze: Kiwosz nietęgi do gry w obie strony - po przecięciu linii szyi mamy realizację RGR z D1, która przebiega w ramach kanału, w którego środku aktualnie jesteśmy.
na kiwi dla zasięgu ekranu brakuje :)

d1
https://www.tradingview.com/x/NKLiXCXM

jakbyś jeszcze wskazał mi tego rgr'a to byłoby miło
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

atlanticos pisze:
cajto pisze: Kiwosz nietęgi do gry w obie strony - po przecięciu linii szyi mamy realizację RGR z D1, która przebiega w ramach kanału, w którego środku aktualnie jesteśmy.
na kiwi dla zasięgu ekranu brakuje :)

d1
https://www.tradingview.com/x/NKLiXCXM

jakbyś jeszcze wskazał mi tego rgr'a to byłoby miło
aco ma spowodowac takie umocnienie se do USD następny TOPEr czy co ????

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

KOLEJNE DOBRE DANE Z EURO ! :lol:
chciwość jest dobra

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

kiwosz najpiew musi pokonac 0.8475, a to jeszcze 35p

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Nowy123 pisze:
aco ma spowodowac takie umocnienie se do USD następny TOPEr czy co ????
a co mnie interesuje jakie będą powody - widzę co wykres pokazuje długoterminowo i napewno nie sa to spadki... zreszta na edku tez zaskoczenie bedzie wielkie jak po korekcie do 3730-3780 wrócimy na dolna bande klina (3480-3500) i potem zaatakujemy górna na 1.41... :564:

-- Dodano: 05 cze 2014, 10:15 --
sureshot pisze:kiwosz najpiew musi pokonac 0.8475, a to jeszcze 35p
nie...kiwosz musi zejsc ponizej 8300 zeby mozna bylo mówic o spadkach wiekszych... obecnie każde zejscie w dol to promocja... ale to moje zdanie... na kablu po wybiciu linii tygodniowej w tamtym roku tez 90% trejderów zawracalo cene... :mrgreen:

na edku zaraz wrzuce reko bankow w ktorych nawet 1.28 wskazuja :shock: :shock: :shock:

zaczerpnięte z XTB - dla mnie to tylko forma ciekawostki Sci-fi

"Bank Morgan Stanley pokusił się o przeprowadzenie symulacji, gdzie znajdzie się para EURUSD w zależności od działań banku centralnego. I tak sama obniżka stopy referencyjnej ma spowodować wzrost EURUSD do 1,3700, gdyż rozczarowałoby to rynek. Cięcie głównej stopy i stopy depozytowej o 15 pb. ma jednorazowo osłabić euro i sprowadzić kurs głównej pary walutowej do 1,34. Tymczasem powyższe cięcia wraz z forward guidance powinno spowodować spadek do 1,32, gdyż FG otworzyłoby możliwość dalszego cięcia stóp (o tym również wczoraj mieli wspominać przedstawiciele EBC). Natomiast obniżenie kosztu pieniądza wraz z szerokim LTRO powinno zdecydowanie zwiększyć nadpłynność oraz spowodować wzrost bazy monetarnej, a to mogłoby zepchnąć kurs do 1,30. Morgan Stanley ze najgorszy scenariusz dla euro upatruje we wprowadzeniu programu skupu aktywów na szeroką skalę (jest to za razem koncepcja najmniej prawdopodobna) co byłoby możliwe, gdyby w prognozach EBC znalazły się wzmianki o zagrożeniu deflacją. Wtedy EURUSD może zanurkować nawet do 1,2800."

a ja przeciwko takim prognozom wrzucam wykres tygodniowy... i dopóki nie wyjdziemy dołem to mogą sobie listy do Św. Mikołaja z życzeniami pisać

https://www.tradingview.com/x/OXseIcjO
Ostatnio zmieniony 05 cze 2014, 11:24 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

RGR na kiwoszu, ładny nie jest, ale ładnie idzie :D
atlanticos pisze: a co mnie interesuje jakie będą powody - widzę co wykres pokazuje długoterminowo i napewno nie sa to spadki... zreszta na edku tez zaskoczenie bedzie wielkie jak po korekcie do 3730-3780 wrócimy na dolna bande klina (3480-3500) i potem zaatakujemy górna na 1.41... :564:
Nie spadki?
Mamy tą samą formację i ja na niej widzę nieuchronną wizytę na dolnej bandzie, górna była testowana 3 razy i za każdym testem cena była odrzucana. Do 1.344x IMO droga wolna.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2014, 11:33 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

heh jak czytam ze kazde zejscie w dol to promocja, od razu ten tekst mi sie przypomina
"Then the stock stopped going up. It dropped a dime one day, then a
nickel. Two weeks later, it was down to his purchase price. “I thought: it’ll
come back. I’ll just hang on until it reaches its old high and then sell.”
The word in the chat room was that “The Company has a buyback
plan in place. They’re forcing the stock down so the company can buy it
back on the cheap.” Another said, “I heard that they’re planning to take
the company private. Management’s no dummy. They know a good opportunity
when they see it. Buy more.”
The stock eased down a little each day—no skydiver plunge, just
slow torture.
Then the chat rooms were aflame with a new rumor, sworn to be
true. “The company declared bankruptcy."

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

pkubiu pisze:KOLEJNE DOBRE DANE Z EURO ! :lol:

zgadza się, więc Mario powie, że są jaskółki poprawy i tylko stopy obetną nie wdrażając niestandardowych extra narzędzi?
a co do danych, podjazd był przed nimi a na danych jak zwykle S fakty... jak tu wierzyć, że nikt nie zna danych wcześniej hehe

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

pkubiu pisze:KOLEJNE DOBRE DANE Z EURO ! :lol:
Ale nie pchają jakoś wyraźnie do góry :)

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

atlanticos pisze:
Nowy123 pisze:

zaczerpnięte z XTB - dla mnie to tylko forma ciekawostki Sci-fi

"Bank Morgan Stanley pokusił się o przeprowadzenie symulacji, gdzie znajdzie się para EURUSD w zależności od działań banku centralnego. I tak sama obniżka stopy referencyjnej ma spowodować wzrost EURUSD do 1,3700, gdyż rozczarowałoby to rynek. Cięcie głównej stopy i stopy depozytowej o 15 pb. ma jednorazowo osłabić euro i sprowadzić kurs głównej pary walutowej do 1,34. Tymczasem powyższe cięcia wraz z forward guidance powinno spowodować spadek do 1,32, gdyż FG otworzyłoby możliwość dalszego cięcia stóp (o tym również wczoraj mieli wspominać przedstawiciele EBC). Natomiast obniżenie kosztu pieniądza wraz z szerokim LTRO powinno zdecydowanie zwiększyć nadpłynność oraz spowodować wzrost bazy monetarnej, a to mogłoby zepchnąć kurs do 1,30. Morgan Stanley ze najgorszy scenariusz dla euro upatruje we wprowadzeniu programu skupu aktywów na szeroką skalę (jest to za razem koncepcja najmniej prawdopodobna) co byłoby możliwe, gdyby w prognozach EBC znalazły się wzmianki o zagrożeniu deflacją. Wtedy EURUSD może zanurkować nawet do 1,2800."

a ja przeciwko takim prognozom wrzucam wykres tygodniowy... i dopóki nie wyjdziemy dołem to mogą sobie listy do Św. Mikołaja z życzeniami pisać

https://www.tradingview.com/x/OXseIcjO

ale postraszyli... obiżka obu stóp co większość uważa że jest w cenie to od razu 1.34???? a co dopiero inne narzędzia... przesadzili chyba chłopaki

Zablokowany