Zwykły scalping...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
eMisiek
Gaduła
Gaduła

Re: Zwykły scalping...

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

Kulfon pisze:No cóż, cel tygodniowym - wejscia zgodne tylko z systemem juz mozna uznac za niepowodzenie ;)
To chyba brak koncentracji m.in. Setupy ogolnie ok, tylko w moim systemie wystepuje cos takiego jak dyskwalifikacja sygnalow w pewnych obszarach. No po prostu nie zauwazylem tych obszarów ;) Dzisiaj kazdy sygnal powinien być zdyskwalifikowany.
Chce porównać jakość mojej gry kiedy mam wolne i jestem wypoczety oraz w dni kiedy gram po pracy.
Dzisiaj 3 pozycje
1 SL -8
2 +1 (wyjscie jak zauwazylem ze niezgodne z systemem)
3 jeszcze sie kisi pozycja na edku SL 3 TP 11
Ciekawe kiedy uda mi sie zakonczyc ta czarna passe :mrgreen:
Miałbym kilka wskazówek:

1. Opisuj zagrania, analizuj codziennie na szybko i raz pod koniec tygodnia.

2. Zrób analizę 50-100 sygnałów wstecz, w godzinach gdy robisz zagrania. Możesz to zrobić na symulatorze. To czas na dopracowanie systemu.

3. Granie nawet na małe pozycje real gdy sys jest jeszcze niedopracowany ma swoje plusy (realne działanie psychiki) ale i minusy - uczysz się wolniej i przeżywasz mocniej.

4. Kilka wątków skalperów jest tu na forum, warto je przeczytać, jednak trzymajac się swojego sysa.

5. Mam wrażenie graniczące z pewnością, że sukces w skalpingu bez wskaźników to sprawdzony system plus setki wysiedzianych nad nim godzin by załapać rytm rynku.
Badania traderów

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

eMisiek pisze:
Kulfon pisze:No cóż, cel tygodniowym - wejscia zgodne tylko z systemem juz mozna uznac za niepowodzenie ;)
To chyba brak koncentracji m.in. Setupy ogolnie ok, tylko w moim systemie wystepuje cos takiego jak dyskwalifikacja sygnalow w pewnych obszarach. No po prostu nie zauwazylem tych obszarów ;) Dzisiaj kazdy sygnal powinien być zdyskwalifikowany.
Chce porównać jakość mojej gry kiedy mam wolne i jestem wypoczety oraz w dni kiedy gram po pracy.
Dzisiaj 3 pozycje
1 SL -8
2 +1 (wyjscie jak zauwazylem ze niezgodne z systemem)
3 jeszcze sie kisi pozycja na edku SL 3 TP 11
Ciekawe kiedy uda mi sie zakonczyc ta czarna passe :mrgreen:
Miałbym kilka wskazówek:

1. Opisuj zagrania, analizuj codziennie na szybko i raz pod koniec tygodnia.

2. Zrób analizę 50-100 sygnałów wstecz, w godzinach gdy robisz zagrania. Możesz to zrobić na symulatorze. To czas na dopracowanie systemu.

3. Granie nawet na małe pozycje real gdy sys jest jeszcze niedopracowany ma swoje plusy (realne działanie psychiki) ale i minusy - uczysz się wolniej i przeżywasz mocniej.

4. Kilka wątków skalperów jest tu na forum, warto je przeczytać, jednak trzymajac się swojego sysa.

5. Mam wrażenie graniczące z pewnością, że sukces w skalpingu bez wskaźników to sprawdzony system plus setki wysiedzianych nad nim godzin by załapać rytm rynku.
Do szybkiej analizy trejdów zrobiłem mod podobnego wskaźnika.
Po prostu włączasz sobie Show_Closed_Trades = true; i masz wszystkie trejdy z historii na wykresie.
Wraz z poziomami SL i TP, oraz z etykietką zysku lub straty w punktach.
Profit_Color, to kolor tej etykietki.
DadasMod_order_tracer.mq4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kulfon »

Ok, dzięki panowie za rady ;)
Pipsów i zmiennosci ;)
Jeden dobry trend płaci za wszystko.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Dzisiaj o dziwo 3 transakcje na +
Na EJ grałem już za pół lota, bo psychika nie pozwoliła mi grać normalną stawką. Zrobiłem na tej parze mały błąd. Powinienem poczekać aż cena wejdzie głębiej w LT i SR na M5 i to powinien być 3 trejd. Na dzisiaj już koniec.
Na edku wejscie wyglada ok. Zagranie na odbicie od SR H1 na M5 i planowany ruch w dół.
Na kablu wjescie na schody na M5, po pinbarze na M1. Wygląda to ok.
Ed +1
Kabel +8,7
EJ +6,5

Mam jeszcze problemy z zabezpieczaniem pozycji z M5 ktore ida gwaltownie w góre. Prawdopodobnie bede taki ruch zabezpieczał z M1 po swieca momentum ( u mnie jest to swieca powyzej 5pips)
To by było na tyle :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Dadas

Zauważ, na EJ-ku wszedłeś Long blisko dolnej linii kanału spadkowego.
Czyli, zagrałeś na retest górnej linii. Miałeś miejsce na trejd.

Na kablu zagrałeś Short na szczycie kanału spadkowego.
Czyli, zagrałeś na retest dolnej linii. Miałeś miejsce na trejd.

Na Edku zagrałeś Short na środku kanału spadkowego.
Nadal miałeś trochę miejsca do dolnej linii, trzeba było zamykać, skoro scalpujesz.

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Hm jakos nie mam w nawyku malowania na tak niskich TF kanałów. Ogolnie dzisiaj byłby lepszy wynik gdybym szarpał się na M1, ale psychika nie pozwala
Obrazek

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lucek »

Kulfon pisze:Hm jakos nie mam w nawyku malowania na tak niskich TF kanałów. Ogolnie dzisiaj byłby lepszy wynik gdybym szarpał się na M1, ale psychika nie pozwala
Jest dobrze i tego się trzymaj ;)
No pain, no gain

Dadas

Kulfon pisze:Hm jakos nie mam w nawyku malowania na tak niskich TF kanałów. Ogolnie dzisiaj byłby lepszy wynik gdybym szarpał się na M1, ale psychika nie pozwala
Malować nie musisz, wystarczy że będziesz to widział.

A co do psychiki, to zacznij stosować techniki relaksacyjne i medytacje, codziennie.
Bo ten rodzaj handlowania wcześniej, czy później cię wykończy.

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

Kulfon pisze:Ok, dzięki panowie za rady ;)
Pipsów i zmiennosci ;)
Wzajemnie :)

Patrząc z boku raczej jestem przeciwny wchodzeniu live dopóki nie mamy dobrze znanego, przetestowanego systemu (czyli min. przeanalizowanych czy zagranych - w trybie demo, symulator około 50 sygnałów).

Pierwszym celem imho powinno być przekonanie samego siebie, ze jesteśmy w stanie zarabiać TYM systemem (bo jesli tego nie ma zaczyna się poszukiwanie następnego "świętego Graala" i ... kolejne rozczarowanie wyłącznie z tego powodu, że nie dokładnie poznaliśmy system i mamy straty podczas gdy inni nim zarabiają).

A temu przeszkadza live i stres jaki generuje, bo w stresie uczymy się wolniej.
Badania traderów

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

System jest sprawdzony i mam SWOJSKIEJ roboty podręcznik systemu, więc mam wszystko czego potrzebuje. Brakuje jednak w tym wszystkim żelaznej dyscypliny. Jego skuteczność (skutecznosc mam tu na mysli pozycja zamknieta na + jest okolo 60%) Ale teraz przeliczam skutecznosc na papierze dla pary EURUSD za ostatni rok. Jak juz będę miał liczby to je podam i zobaczymy jak bedzie sie to mialo do mojej skutecznosci na real
Obrazek

ODPOWIEDZ