Miałbym kilka wskazówek:Kulfon pisze:No cóż, cel tygodniowym - wejscia zgodne tylko z systemem juz mozna uznac za niepowodzenie
To chyba brak koncentracji m.in. Setupy ogolnie ok, tylko w moim systemie wystepuje cos takiego jak dyskwalifikacja sygnalow w pewnych obszarach. No po prostu nie zauwazylem tych obszarówDzisiaj kazdy sygnal powinien być zdyskwalifikowany.
Chce porównać jakość mojej gry kiedy mam wolne i jestem wypoczety oraz w dni kiedy gram po pracy.
Dzisiaj 3 pozycje
1 SL -8
2 +1 (wyjscie jak zauwazylem ze niezgodne z systemem)
3 jeszcze sie kisi pozycja na edku SL 3 TP 11
Ciekawe kiedy uda mi sie zakonczyc ta czarna passe
1. Opisuj zagrania, analizuj codziennie na szybko i raz pod koniec tygodnia.
2. Zrób analizę 50-100 sygnałów wstecz, w godzinach gdy robisz zagrania. Możesz to zrobić na symulatorze. To czas na dopracowanie systemu.
3. Granie nawet na małe pozycje real gdy sys jest jeszcze niedopracowany ma swoje plusy (realne działanie psychiki) ale i minusy - uczysz się wolniej i przeżywasz mocniej.
4. Kilka wątków skalperów jest tu na forum, warto je przeczytać, jednak trzymajac się swojego sysa.
5. Mam wrażenie graniczące z pewnością, że sukces w skalpingu bez wskaźników to sprawdzony system plus setki wysiedzianych nad nim godzin by załapać rytm rynku.