DayTrading: Wtorek 03.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 cze 2014, 00:00

Wzrost
12
48%
Bez zmian
7
28%
Spadek
6
24%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 03.06.2014

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

tomek123 pisze:a widziałem konta na zulu co potracili po 300 tys $ w kilka dni najwięksi wyznawcy, wiadomo dużo jest małych ale ten teraz ma 5700 ludzi a nie wiadomo jak konta realne inne ich rachunki
wiem bo ja kosiłem ich kase :mrgreen: ;) tak się dzieje jak nie zamykaja stratnych pozycji ty pewnie i tak nie zrozumiesz o co chodzi ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

tomek123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tomek123 »

Dla mnie to dziwne że jak na zulu dojdą do rankingu i maja wielu wyznawców to długo nie trwa i jadą z takim wprost przeciwnie ale może się mylę i nie mam racji, a druga sprawa można gdzieś sprawdzić obrót na parze walutowej ilość otwartych pozycji

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

lukpiasek pisze:
tomek123 pisze:a widziałem konta na zulu co potracili po 300 tys $ w kilka dni najwięksi wyznawcy, wiadomo dużo jest małych ale ten teraz ma 5700 ludzi a nie wiadomo jak konta realne inne ich rachunki
wiem bo ja kosiłem ich kase :mrgreen: ;) tak się dzieje jak nie zamykaja stratnych pozycji ty pewnie i tak nie zrozumiesz o co chodzi ;)
30 pipsów zysku na Edwardzie i po..ło się we łbie :roll:

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

ja tam otworzylem szorta na e/j ryzykownie bo ryzykownie, ale moze zlapie troche tego noza ;)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

tomek123 pisze:Dla mnie to dziwne że jak na zulu dojdą do rankingu i maja wielu wyznawców to długo nie trwa i jadą z takim wprost przeciwnie ale może się mylę i nie mam racji, a druga sprawa można gdzieś sprawdzić obrót na parze walutowej ilość otwartych pozycji
Ciiiicho bo się wyda, że cały dzień w siedzibach złych brokerów i złych banksterów siedzą i czekają na Twój stop loss, jak tylko ustawisz to bęc i lecimy..

Rynkiem steruje tylko i wyłącznie podaż i popyt, nie wujek Sam i nie Twój broker. Brokerzy MM w teorii mogą zrobić delikatnie inne świeczki ale nikt nie zrobi np. na EUR/USD 1,37 po to żeby złapać stop lossa.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

tomek123 pisze:Dla mnie to dziwne że jak na zulu dojdą do rankingu i maja wielu wyznawców to długo nie trwa i jadą z takim wprost przeciwnie ale może się mylę i nie mam racji, a druga sprawa można gdzieś sprawdzić obrót na parze walutowej ilość otwartych pozycji
Jesli dal sie tak urzadzic to tylko na wlasna prosbe.
Na stronine BIS (Bank for International Settlements) znajdziesz statystyki odnosnie obrotu itp.
Otwarte pozycje to juz calkowicie inna kwestia. FX to rynek OTC i nie ma wgladu w order-flow dlatego trzeba poglowkowac :P

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

cajto pisze:
lukpiasek pisze:
30 pipsów zysku na Edwardzie i po..ło się we łbie :roll:
jaja sobie z gościa robie bo bzdety piszę :mrgreen: nie czaisz ironii :p

definicja:

Ironia – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy. W klasycznej retoryce ironia stanowi jeden z tropów, jest zaliczana także do podstawowych kategorii w estetyce.

W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.

Pewnie przyjąłeś za pewnik że masz racje że piszę poważnie zamiast sprawdzić u źródła czy tak jest ;) albo nie wiesz co to ironia. Pewnie chciałeś mi dopiec za stare dzieje więc z góry założyłeś opcję która jest ci wygodna zapewne na forex twoje analizy wyglądają podobnie więc nie spodziewaj się cudów ;) (to tylko przypuszczenie)
Ostatnio zmieniony 03 cze 2014, 15:06 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 2 razy.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

smichy chichy ale Wuza sam pracuje dla brokera i jest po drugiej stronie barykady, a przeciez wiemy za co banksterka premie wyplaca, skoro on mowi ze goldmany nie czaja sie sle zulutrejderow, tzn , ze raczej sie czaja :):):)

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

tomek123 pisze:Ale ten forex jest manipulowany, koleś na zulutrade http://www.zulutrade.com/trader/153926 miał buy to szli w dól teraz się odwrócił na sell a oni w górę za nim podobnie wczesniej f8 już to kiedyś pisałem i weź tu coś ugraj jak otworzysz większą pozycje za dużą cześć $$$ to cie przewiozą aż ci depo braknie

Kolego, tego twojego guru naśladuje 7 milionów dolarów (siła kapitału).
A teraz sobie wyobraź że, tam pływa kilka bilionów.

Zablokowany