DayTrading: Wtorek 03.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 cze 2014, 00:00

Wzrost
12
48%
Bez zmian
7
28%
Spadek
6
24%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 03.06.2014

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

luxtorpeda pisze:
MasterFx pisze: Czesc ZielonaMgiłeka,

Akumulujesz dalej AUD/NZD? Bo ja własnie zaczynam zakupy. co sadzisz?
Co skłania Ciebie do zakupów, mógłbyś wrzucić tutaj wykres?
Zielona mgiełka to zrobił, widze to podobnie. Wszystko ładnie widac u Niego na sreenach. To nie jest juz raczej gra pod DT ale pod midterm. Na tygodniowym pulchna swieca wzrostowa ponad oporem, mamy lekka cofke i..
i oby dalej nie cofali :)

Tp w okolice 1,1150-1,12

tomek123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tomek123 »

Ale ten forex jest manipulowany, koleś na zulutrade http://www.zulutrade.com/trader/153926 miał buy to szli w dól teraz się odwrócił na sell a oni w górę za nim podobnie wczesniej f8 już to kiedyś pisałem i weź tu coś ugraj jak otworzysz większą pozycje za dużą cześć $$$ to cie przewiozą aż ci depo braknie

Awatar użytkownika
P4W3L
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P4W3L »

Mpapiez pisze:
sureshot pisze:zdrowo pompuja
Ta H4 raczej nie pozostawia złudzeń i faktycznie to jednak było podwójne dno :)).
prawie
pojawiła się podaż tuż poniżej 1,3650 (obroty bardzo wysokie na tych poziomach) i broni, bo jak puści to 1,37 będzie formalnością
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

tomek123 pisze:Ale ten forex jest manipulowany, koleś na zulutrade http://www.zulutrade.com/trader/153926 miał buy to szli w dól teraz się odwrócił na sell a oni w górę za nim podobnie wczesniej f8 już to kiedyś pisałem i weź tu coś ugraj jak otworzysz większą pozycje za dużą cześć $$$ to cie przewiozą aż ci depo braknie

bzdura...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

tomek123
Gaduła
Gaduła

racja a nie bzdura nie raz to widziałem na zulu tylko znajdzie się więcej wyznawców takiego gracza i jadą odwrotnie do niego i jestem tego pewien to jest cały forex tak to się porusza, tylko nigdy nie wiadomo czy jakiś swir nie wejdzie na zulu albo swoim prywatnym końcie wiekszą pozycja ale wiem jak forex crusie control wtedy mial ponad 15 mln to pojechali z nim ostro i basta

Awatar użytkownika
P4W3L
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P4W3L »

atlanticos pisze:
tomek123 pisze:Ale ten forex jest manipulowany, koleś na zulutrade http://www.zulutrade.com/trader/153926 miał buy to szli w dól teraz się odwrócił na sell a oni w górę za nim podobnie wczesniej f8 już to kiedyś pisałem i weź tu coś ugraj jak otworzysz większą pozycje za dużą cześć $$$ to cie przewiozą aż ci depo braknie

bzdura...
i tak to działa, psychologia tłumu, złamiesz tłum to odwrót gwarantowany, nie zdziwi mnie dzisiaj wycinanie SL nowym elkom, zatem może znowu być surprise dla gościa jak znowu odwróci się na L, sorry za offtop ale to podstawy psychologii na rynku
tomek123 pisze:racja a nie bzdura nie raz to widziałem na zulu tylko znajdzie się więcej wyznawców takiego gracza i jadą odwrotnie do niego i jestem tego pewien to jest cały forex tak to się porusza, tylko nigdy nie wiadomo czy jakiś swir nie wejdzie na zulu albo swoim prywatnym końcie wiekszą pozycja ale wiem jak forex crusie control wtedy mial ponad 15 mln to pojechali z nim ostro i basta
http://www.myfxbook.com/community/outlook a im poszli na rękę z 78% spadła do 70% liczba grających na wzrost edka
sorry ale to tak nie działa
Ostatnio zmieniony 03 cze 2014, 14:34 przez P4W3L, łącznie zmieniany 1 raz.
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Nieźle sie ustawili na U/J - szczyty z H1 są coraz nizsze, jeśli to puszczą do realizacji, to wczorajsza D1 może być wspomnieniem.

Jest dokładnie jak mówi tomek123, a nawet gorzej - u Goldmana mają specjalny dział strategiczny skupiający sie na obserwowaniu dostawców sygnałów, niech no który błyśnie, zaraz chłopaki pompują na kontrze do niego, nieważny trend, AT, AF, jadą z gościem równo :568:
Ostatnio zmieniony 03 cze 2014, 14:39 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.

tomek123
Gaduła
Gaduła

a widziałem konta na zulu co potracili po 300 tys $ w kilka dni najwięksi wyznawcy, wiadomo dużo jest małych ale ten teraz ma 5700 ludzi a nie wiadomo jak konta realne inne ich rachunki

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

tomek123 pisze:racja a nie bzdura nie raz to widziałem na zulu tylko znajdzie się więcej wyznawców takiego gracza i jadą odwrotnie do niego i jestem tego pewien to jest cały forex tak to się porusza, tylko nigdy nie wiadomo czy jakiś swir nie wejdzie na zulu albo swoim prywatnym końcie wiekszą pozycja ale wiem jak forex crusie control wtedy mial ponad 15 mln to pojechali z nim ostro i basta
Teraz sprawdz jak duza czescia jest obrot graczy na Zulu w porownaniu do dziennego obrotu na gieldzie walutowej.

Manipulacja kursem to naturalna czesc kazdej gieldy ale Zulu to tylko kropla w morzu calosciowego obrotu.
Tlum ma tendencje do poruszania sie w tym samym kierunku i dlatego mozna odniesc takie wrazenie.

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

P4W3L pisze:
atlanticos pisze:

bzdura...
i tak to działa, psychologia tłumu, złamiesz tłum to odwrót gwarantowany, nie zdziwi mnie dzisiaj wycinanie SL nowym elkom, zatem może znowu być surprise dla gościa jak znowu odwróci się na L, sorry za offtop ale to podstawy psychologii na rynku

ludzie przecież do EBC nikt się nie spodziewa ruchów po 2F czy coś... więc konsola czy kliny i ine takie więc wchodzimy L na wsparciu i S na oporze.... jak koleś wchodził np. w L bo uznał że wybiło górą czy w S że wybiło dołem to nie taktyka na konsolę....

Zablokowany