mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

ceofx
Gaduła
Gaduła

Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Nieprzeczytany post autor: ceofx »

No i dla najszybszego nagroda, Wal na PW identyfikator to załapiesz nagrodę za polecenie mnie przy rejestracji :564:

EDIT:
Kolega jednak ma tylko demo więc kto w tym temacie pierwszy napisze,że wysłał mi PW z identyfikatorem to zaznaczę go jako polecający.
EDIT:
30 min czekam i nadal brak chętnego :shock:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jak konto otworzysz przez Forex Club to otrzymasz o 11% niższą prowizję ;).

"Inne" platformy, czyli rozumiem pozostałe poza MT4...? :) Pech chciał, że to akurat MT4 jest najbardziej popularne i tworzone przez MetaQuotes i brokerzy mają niewielki wpływ na większość funkcji. Sposobu wyświetlania marginu zmienić nie można ale może gdzieś w sieci znajdziesz niestandardowy wskaźnik, który przedstawia to w inny sposób.

Zmiana % względem poprzedniej sesji też jest do ogarnięcia niestandardowym wskaźnikiem. MT4 nie oferuje tego w standardzie.

Jak uruchomić Smart Orders na innym wykresie? Wystarczy przerzucić go z okna Nawigator -> Strategie na inny wykres i uruchomić ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ceofx
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:Jak konto otworzysz przez Forex Club to otrzymasz o 11% niższą prowizję ;).
Właśnie tak robię 8)

No MT4 popularne jest, ale mi i bardziej pasowało to co było w IDM i Aliorze :| (mam na myśli samą platforme).
No nadal czekam kogo tu polecić :shock:
No i na androida alior też ma lepsza aplikacje niż metatrader4
Ostatnio zmieniony 20 maja 2014, 20:00 przez ceofx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ceofx pisze:Właśnie tak robię 8)

No popularne jest, ale mi i bardziej pasowało to co było w IDM i Aliorze :|
Tyle, że IDM splajtował, a Alior zalicza awarię za awarią... Popularność MT4 jest o tyle dobra, że w sieci znajdziesz całą masę darmowych wskaźników więc niewykluczone, że uda Ci się znaleźć to czego potrzebujesz. A jeśli nie to może jakiś dobry programista stworzy takie proste narzędzie dla Ciebie za free, jeśli ładnie się uśmiechniesz w dziale Programowanie ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Polecam założenie konta przez Forex Club. To sprawdzona marka. Nie tylko niższa prowizja, którą oferują się liczy ale także wspracie w rozwiązywaniu ewentualnych, dodam, że nielicznych problemów :)

Powodzenia!
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

ceofx
Gaduła
Gaduła

No i ogarnięte od A do Z. Dzięki za porady :D

Mam pytanie , bo wysłane do Aliora minelo 5 dni i odpowiedzi brak.... super customer service :|

Przykładowo mając depozyt 10000zl , przy jakiej sumie wykorzystaniu środków jako depozyt będzie ostrzeżenie ? 5000zl? [50%] :?:
I przy jakiej sumie zamknie mi otwartą pozycje? 8000zl? [80%] :?: i zamknie wszystkie czy tylko jedną aby spaść do wymaganego poziomu depozytu?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Działanie mechanizmu Stop-out (zamykanie pozycji) i Margin Call (ostrzeżenie przed tym) zależy od parametru Margin Level.

Margin Level = Equity/Margin * 100%
Czyli Stan konta z uwzględnieniem bilansu otwartych pozycji podzielony przez depozyt użyty do ich otwarcia wyrażony w procentach.

MC jest przy 100%, SO przy 80%.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ceofx
Gaduła
Gaduła

ceofx pisze:No i ogarnięte od A do Z. Dzięki za porady :D

Mam pytanie , bo wysłane do Aliora minelo 5 dni i odpowiedzi brak.... super customer service :|

Przykładowo mając depozyt 10000zl , przy jakiej sumie wykorzystaniu środków jako depozyt będzie ostrzeżenie ? 5000zl? [50%] :?:
I przy jakiej sumie zamknie mi otwartą pozycje? 8000zl? [80%] :?: i zamknie wszystkie czy tylko jedną aby spaść do wymaganego poziomu depozytu?
EDIT: wpisałem aliora zamiast mforex

Rapso dzięki za odp

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

Czy mForex udostępnia Smart Orders oddzielnie bez instalacji terminala MT4?

Pytam, ponieważ mam zainstalowany drugi terminal MT4 i chciałbym tam mieć Smart Orders również, a jak odpalam instalkę MT4 ze Smart Orders to mi automatycznie wykrywa zainstalowany terminal i mam opcję tylko Naprawy Lub Dezinstalacji (nie mogę zainstalować drugiego MT4 ze Smart Orders).
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie, Smart Orders dostępne jest tylko z terminalem. I logicznie rzecz ujmując ma to sens, bo chodzi o to żeby korzystali z niego tylko klienci mForex w obrębie ich platformy ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ