mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MT4 już tak ma. Musisz doliczyć do krótkich pozycji wartość spreadu, a że ten często jest zmienny to ciężko precyzyjnie ustalić te parametry.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mibar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mibar »

Czy da się tak zrobić, żeby Smart Orders uruchamiało sie zwsze zminimalizowane? Trochę to wkurza gdy całe się pokazuje, zwłaszcza przy przełączaniu profili

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

A spróbuj zapisać profil przy zminimalizowanym SO... Jeśli to nie pomoże to wychodzi na to, że się nie da.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Janus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Janus »

raposo, czy mForex przewiduje uruchomienie CFD na NatGas, jeżeli tak to kiedy? To całkiem ciekawy instrument, wiele się na nim dzieje ostatnio, fajnie gdyby mForex miał go w swojej ofercie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Przekażę taką sugestię. Nie słyszałem ostatnio, żeby planowali rozbudowywać ofertę ale kto wie... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

t-time
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: t-time »

@raposo
Przekaż proszę jeszcze jedną sugestię, żeby we wniosku o otwarcie rachunku, pod nazwiskiem dodali prostą opcję:

Kod: Zaznacz cały

x Jestem klientem mDM -> /numer rachunku/
x Adres do przesłania umowy - domyślny adres korespondencyjny /albo/ inny adres
Przepraszam, że pozwolę sobie na odrobinę sarkazmu, ale absurdalność tej sytuacji przypomina Monty Pythona (niedawno zresztą reaktywowanego - znak czasu ;-) ).
Od wielu lat jestem klientem DIBRE, moje dane osobowe są aktualne, a wymaga się ode mnie podawania od nowa wszystkich tych informacji na kilkustronicowym formularzu. Bank/broker internetowy nie potrafi przygotować i przesłać do podpisania gotowej umowy, mając w swojej bazie wszelkie potrzebne dane.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Wymogi... wymogi... wymogi :) Pomimo tego i tak uważam mForex za jedną z najlepszych usług na polskim rynku. Polski nadzór, PIT-38, realny kontakt... Gdyby jeszcze tylko piątkowa świeca zamykała się razem z rynkiem i ta kosmiczna prowizja..... o,45% w jedną stronę :P
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

0,0040% z nami więc nie tak znowu tragicznie w stosunku do polskiej konkurencji, a jak jeszcze generuje się większy obrót... :) Coś kosztem czegoś Panowie. Co by nie było, rzadko zdarza się tak bezawaryjny broker jak mForex.

Sugestie przekazałem, zobaczymy co da się zrobić.

-- pn 19-05-2014, 14:30 --

Tego się obawiałem. Formularza ze względów technicznych zmienić się nie da, czyli jeśli ktoś już jest klientem DI BRE (mDom Maklerski) to i tak musi na nowo go wypełnić.

Co do nowych instrumentów to są one rozważane więc jak będzie coś wiadomo to na pewno dam Wam znać.

Tymczasem zapraszamy na kolejne webinaria mForex, których będzie aż 5 w ciągu kolejnych 10 dni (szczegóły u nas na stronie w Edukacja -> Szkolenia).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ceofx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ceofx »

Witam,
Po przygodzie z IDM (od dawna zanosiło się że bankruci,no i chore prowizje poniżej 0,5 lota) oraz Alior (koszmarne awarie,debilne przepisywanie kodu sms) czas na mforex :twisted:
Poproszę po ludzku mi powiedzieć po co na platformie jest poziom zabezpieczenia w tysiącach %?
Czy nie lepiej było by po prostu podawać % wykorzystanych środków tak jak to ma miejsce na innych platformach?
Poznaje demo ( do tej pory byłem przeciwnikiem MT4, ale smart orders to strzał w dziesiątkę i rewelacja).
Fajnie jak by w smarcie wyświetlał się % wykorzystanych środków na depozyt.

Czy mogę gdzieś ustawić aby w instrumentach poza bid ask max i min pokazywało też zmianę % od zamknięcia poprzedniej sesji? Strasznie mi tego brakuje.

I inne pytanie jak uruchomić smart orders na innym wykresie?, bo mam tylko na jednym a nie umiem go dodać do innych wykresów.

Lexie9
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lexie9 »

Mogę odpowiedzieć Ci tylko na ostatnie pytanie bo znam odpowiedź.;)
Jeśli masz otwartą inne parę walutową np. to klikasz nawigator, następnie strategie i smart orders tam jest i go uruchamiasz. Mi czasami nie chciał ładować coś danych to wyłączałem i włączałem autotrading i łapało.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ