DayTrading: Poniedziałek 26.05.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 26.05.2014
http://stooq.pl/q/?s=^dax
dax luka nie domknieta na SP500 luki czekaja jesli jutro zrobi to3 lukie do domkniecia
dax luka nie domknieta na SP500 luki czekaja jesli jutro zrobi to3 lukie do domkniecia
musisz być cierpliwy teraz....maniutek pisze:Dax przebil opor 9.810 jak myslicie co dalej? Od piatku trzymam eske liczac na spadek w okolice 9.750prosilbym was o jakos opinie o daxzjedzie w dol?
dax a szczycie, a ja żadnych longów nie mam

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
to samo pomyślałem, a na m5 podwójny szczyt?Nowy123 pisze:http://stooq.pl/q/?s=^dax
jen-yy pisze:pkubiu pisze:ale x drugiej strony:
Kuroda: mie bede dalej narazie luzował
Putin: Doniec jest mój wy reszte macie
euro za mocne Mario
Może S
Z takim graniem niedługo będziesz musiała skórę z pleców rwać, garbować i robić paski na sprzedaż, by pospłacać długi.
A na długo Ci nie starczy.
co znoowu to jast analiza AF
chciwość jest dobra
Podczas dzisiejszej konferencji w Portugalii Mario Draghi powiedział m.in., że ECB musi być czujny w kwestii zagrożenia scenariusza dojścia inflacji do celu i w razie czego musi być przygotowany do działania. Rynek tego typu sformułowania mógł ponownie odebrać jako ponownie jedynie słowną próbę osłabienia euro i widać już, że tego typu zagrania niespecjalnie działają. EUR/USD wręcz zyskał nieco w okolicach wystąpienia szefa ECB. Widać zatem jak na dłoni, że teraz liczyły się będą przede wszystkim czyny na posiedzeniu w przyszłym tygodniu, a więc kombinacja takich elementów jak obniżka stóp procentowych, wprowadzenie QE, czy zaoferowanie LTRO lub skupu ABS'ów.
Zastanawiam się nad jednym. Cisza w kontekście eurowyborów i ich wpływu na przyszłość unii.Nowy123 pisze:Podczas dzisiejszej konferencji w Portugalii Mario Draghi powiedział m.in., że ECB musi być czujny w kwestii zagrożenia scenariusza dojścia inflacji do celu i w razie czego musi być przygotowany do działania. Rynek tego typu sformułowania mógł ponownie odebrać jako ponownie jedynie słowną próbę osłabienia euro i widać już, że tego typu zagrania niespecjalnie działają. EUR/USD wręcz zyskał nieco w okolicach wystąpienia szefa ECB. Widać zatem jak na dłoni, że teraz liczyły się będą przede wszystkim czyny na posiedzeniu w przyszłym tygodniu, a więc kombinacja takich elementów jak obniżka stóp procentowych, wprowadzenie QE, czy zaoferowanie LTRO lub skupu ABS'ów.
jak widac, europarlament przez rynki traktowany jest mało poważnieadk77 pisze:Zastanawiam się nad jednym. Cisza w kontekście eurowyborów i ich wpływu na przyszłość unii.Nowy123 pisze:Podczas dzisiejszej konferencji w Portugalii Mario Draghi powiedział m.in., że ECB musi być czujny w kwestii zagrożenia scenariusza dojścia inflacji do celu i w razie czego musi być przygotowany do działania. Rynek tego typu sformułowania mógł ponownie odebrać jako ponownie jedynie słowną próbę osłabienia euro i widać już, że tego typu zagrania niespecjalnie działają. EUR/USD wręcz zyskał nieco w okolicach wystąpienia szefa ECB. Widać zatem jak na dłoni, że teraz liczyły się będą przede wszystkim czyny na posiedzeniu w przyszłym tygodniu, a więc kombinacja takich elementów jak obniżka stóp procentowych, wprowadzenie QE, czy zaoferowanie LTRO lub skupu ABS'ów.

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
trudno nie zauważyć podówjnego dnia na edku na H1 i cos jak by diamanetu na cablu na m5 
-- Dodano: pn 26-05-2014, 11:31 --
i tam na edku 1,3633 dobry poziom na L, mała starata z syak by i mógł być na h1 do 1,368 z h1 i w szerszej perspektywie coś moze nawt i gdzieś 1,375 do 1,38?
-- Dodano: pn 26-05-2014, 11:32 --
ale to 1.38 to już naprawdę w porywach

-- Dodano: pn 26-05-2014, 11:31 --
i tam na edku 1,3633 dobry poziom na L, mała starata z syak by i mógł być na h1 do 1,368 z h1 i w szerszej perspektywie coś moze nawt i gdzieś 1,375 do 1,38?
-- Dodano: pn 26-05-2014, 11:32 --
ale to 1.38 to już naprawdę w porywach
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Hej,
zostałem z DAXEM, tj. hedgem na 25 pkt.
Przy następnym podejściu do 9880 zamknąć L licząc na małą korektę?
zostałem z DAXEM, tj. hedgem na 25 pkt.
Przy następnym podejściu do 9880 zamknąć L licząc na małą korektę?