\MasterFx pisze:Tak mała dygresja dla wszsytkich napalonych obecnie na sprzedawanie indeksów.
Wg mnie czas na sprzedawanie bedzie jak zaczna trupy z szaf wylatywac. Tylko teraz rodzi sie pytanie kiedy to bedzie? No własnie, kiedy? Nie wiem. Moze za tydzien za miesiac a moze za rok a moze jakims fuksem poslizgamy sie tak jeszcze i kilka lat. Dlatego dla mnie obecnie nieuzasadnione jest branie S chociazby jak to niektorzy tu powtarzaja na midterm, bo paradoksalnie ten midterm moze przejsc w very longterm...i co wtedy z eskami?
Nie ma co na siłe łapac szczytów bo nawet technicznie nie ma sie do czego odniesc zeby próbowac je łapac. Bedzie sie sypac - bedziemy sprzedawacTo bedzie widac i słychac
dokładnie , z trendem ze stop lossem i wtedy można nic się nie bać

coś mi śie wydaję że o 10 dragi rozpuści plotki i zacznie się szalenstwo zakupowe euro tak żeby na posiedzeniu można było sprzedać fakty (oczywiscie dopouszczam jeszcze jakieś pogłębienie dołka ale raczej ustawiam się z buy stopami na edku i e/a) GB i USA dziś wolne więc pole do popisu dla spekulantów możeby być niezły ruch - mam taką niesmiałą nadzieje