DayTrading: Wtorek 20.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 maja 2014, 00:00

Wzrost
15
60%
Bez zmian
3
12%
Spadek
7
28%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 20.05.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

highend pisze:spadki indeksów mówicie? w sensie lawina bo ruskie pojazdy opancerzone jeżdżą po ukrainie jak u siebie?
czy z uwagi na wybory w niedziele?
nie ma problemu - też wrzucę eSki. Ale musi być potwierdzenie u mnie - inaczej jestem na wzrosty nadal i póki co to się nie zmieniło. granicę LT wyznacza mi na daxie poziom 9580 punktów.

w takim razie złoto powinno wystrzelić.... czyż nie? a tu mieli i mieli - pewnie coś z tego niebawem będzie :)

btw. skalpowanie polega na szybkim zamykaniu pozycji z palca po osiągnięciu jakiegoś zysku? bo ja do końca nie wiem - początkujący jestem :mrgreen:

vix12 13 niema mowy o wzrostach

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Bemowo1 pisze:
zastapmnie pisze:

Zastanawiam się czy na kangurze większej zwały nie będzie - do okolic 0.85 - ostatnie ruchy wpisują się jako korekta abc - a ostatnie 5 fal up - zawiera załamaną falę 5 - (5 poniżej fali 3)
Też mam wrażenie, że możemy mieć mega zjazd na aussie
chmura ichimoku ładnie zadziałała, ale jeszcze korekta może trwać na dziennym - 4 fale są pokręcone

trwałe zejście poniżej 0.9 zaneguje ten układ[/quote]

Trochę naciągana ta Twoja linia, Bemowo, aczkolwiek dwa punkty są, więc według definicji wszystko jest oki:-)
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
P4W3L
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P4W3L »

Bemowo1 pisze:
krzychu3_1989 pisze:propo indeksów dlaczego u brokera admiral markets przy 1 locie 1 pips to 0,31zł a w MForex 1 pips to 150zł a dźwignia niby taka sama wynosząca 1:100
Brokerzy mogli wprowadzić własny przelicznik - prawdopodobnie zmiana 150 zł o 1 pips powodowała szybkie czyszczenie depo, więc wprowadzono nanolot w celu możliwości gry na tym indeksie
dopiero przenoszę się do tego broka, ale pamiętam ze specyfikacji że mają oni mnożnik 50 dla US500, standardowo wartość jest kurs razy 1 USD, a mforex ma jeszcze razy 50 stąd większy skok przy tej samej dźwigni - prościej, lot na walutach jest zawsze 100 000 a przy indeksach niektórzy brokerzy wprowadzają mnożniki, stąd 1 lot ma różną wartość i depozyt zabezpieczający u różnych brokerów
http://www.mforex.pl/Media/Default/Spec ... ntow-1.pdf
zaczyna męczyć ta konsola na edku, mogliby się zdecydować na wybicie w którąś stronę
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

P4W3L pisze: zaczyna męczyć ta konsola na edku, mogliby się zdecydować na wybicie w którąś stronę
Kabel kusi eską, edek ................................?????????????????????? nadal nad 1.3650 (do tego miejsca jestem bykiem)

- chyba, że będzie up na EUR/GBP - a to dla mnie para w której się nie mogę połapać :?
Ostatnio zmieniony 20 maja 2014, 21:17 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.

turboburbo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: turboburbo »

highend pisze:
turboburbo pisze:Widzę, że dzisiaj nikt się nie chwali zyskami :P No to ja też 45% depo w 2 tygodnie. :oops:
No ale co, powoli do przodu :) :564: :564:
ale 45% zysku czy straty?
DAX mi doszedł prawie do LT z wykresu co wklejałem rano i odbił do góry. Ja jestem dobrej myśli (na up).
te 9600 punktów nadal aktualne, a obecnie kotłujemy się na 9590-95 ;)
Dałem d... z teslą bo jak zamknęła lukę to było zamykać dwie pozycje na małej stracie i walić eSkę..... ;)
ale obiecałem sobie kiedyś - nie będę shorcił Tesli ;) dla zasady. Ot taka strategia ;)

edit: no ale to zamykacie stratne pozycje, że macie 25-40% depo w plecy? nie da się "przetrzymać" ? czy lepiej zamknąć i odrobić.
Niestety plecy. Wole ciąć straty, i ewentualnie odrabiać niż kisić stratę jak co chwilę jakieś dane, strzały w obie strony.

Awatar użytkownika
P4W3L
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P4W3L »

Bemowo1 pisze:
P4W3L pisze: zaczyna męczyć ta konsola na edku, mogliby się zdecydować na wybicie w którąś stronę
Kabel kusi eską, edek ................................?????????????????????? nadal nad 1.3650 (do tego miejsca jestem bykiem)

- chyba, że będzie up na EUR/GBP - a to dla mnie para w której się nie mogę połapać :?
hehe czy na pewno? banki już się ustawiaja na kupno dołków, ja sam uważam że niedługo zobaczymy 1,70
jeden prosty wykres kabel h4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

mam wrażenie, że dla edka wszystko w rękach... usd/try. Kisi się na 2.11 - ogólnie ładnie poszło do góry od 2.06 (nawet cisłem eLki wtedy :)). Ale teraz? Ktoś gra na tej słynnej tureckiej lirze? :) bardziej mi ta lira wygląda wzrostowo teraz, ale może zrobić retest dołka? :)
Anyway - jak usd/try zleci na dół - edek urośnie, i vice versa.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

P4W3L pisze:
hehe czy na pewno? banki już się ustawiaja na kupno dołków, ja sam uważam że niedługo zobaczymy 1,70
jeden prosty wykres kabel h4
I tu pies pogrzebany

- mam schemat jazdy na 1.72

u mnie ta linia inaczej wygląda

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Nowy123 pisze: vix12 13 niema mowy o wzrostach
nie zrozumiałem ? :?:

dax po mojemu jest - znaczy się odpalił właśnie ;)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2014, 21:41 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany